o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Hradec - Sparta a Dynamo - Bohemians

pondělí, 27.02.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/hradec-sparta-a-dynamo-bohemians/1/3907.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Přišel volný víkend a ke všemu s úžasným programem. V pátek podpořit Spartu v Hradci a v neděli SuperToma Řepku v Českých Budějovicích proti Bohemians 1905.

První bod víkendového programu bohužel nevyšel podle představ, Sparta podlehla Votrokům v nudném a nekoukatelném zápase 1:0 po gólu z velmi, ale opravdu velmi sporné penalty. Bohužel ani atmosféra zápasu moc nepřidala. Sektory domácích a hostů byly počtově cca. vyrovnané. Votroci díky střeše nad hlavou byli slyšet daleko více. V zápase bylo vidět a slyšet spousta pyrotechniky (hlavně ze strany ACS) a i návštěva ACS sektoru nejvěrnějším fanclubem - Policii ČR.
 
Trochu znechucen z pátečního výjezdu jsem vyhlížel neděli a zápas Dynama proti potkanům z Vršovic. Díky fanclubu Tomáše Řepky se dala očekávat solidní podpora, o to ale větší šok byl když se na pražském hlavním nádraží sešli jen 3 ACS. (FUCK OFF FACEBOOK FANS!!!) Bohužel pár minut před cílem přišla k trojci ACS dvojce bohemáků s početnější zálohou na konci vagonu. Šli na jistotu s jasným cílem zisku fanklubácké vlajky, která však (ne)šťastnou náhodou zůstala na poslední chvíli v Praze. Po zjištění že vlajku opravdu nenajdou (proč bohemáci museli prohledávat batoh i civila který s fotbalem neměl vůbec nic společného i přesto že jim bylo několikrát řečeno že dotyčný civil nemá s ACS nic společného???) se spokojili se ziskem 2 šál a 31 trik se Tomem Řepkou. Bohužel... zisk z těchto trik měl jít na nadaci "Rakovina věc veřejná"... Doufám že jste se sebou spokojeni a tímto přeji této skupince (teď si mě suďte jak chcete, je mi to jedno...) aby právě oni tuto nadaci jednou potřebovali...
 
Bohužel v tu chvíli zaskřípala komunikace mezi posádkou ve vlaku a sparťanským fanclubem z Českých Budějovic který čekal na nádraží ve složení cca 40 bojeschopných osob. Škoda, stačil jeden telefon a troufám si říct že klokani by ještě s omluvou trika vraceli. Ještě jednou škoda... 
 
Cestou z nádraží jsme potkali pár jednotlivců z Bohemians, ale kromě jednoho obtloustlého klokana nikoho kdo by zasloužil naší pozornost. Ale i tlouštíka jsme nechali být, i když za řeči typu: "Jo, pojďte na mě!!! Když jsou tady policajti tak si na mě netroufnete, co hrdinové?!..." by pár výchovných zasloužil.

Předzápasové pivní soustředění proběhlo bez sebemenších problémů a hodinu před zápasem jsme se vyšli v počtu cca 60 kusů směr stadion. Pochod za stálého skandování rychle uběhl a za chvíli jsme byli v sektoru, který jinak slouží domácím "fans".
 
Od úvodní minuty se spustilo husté sněžení, ale ani to neodradilo část sparťanského sektoru odhodit svržky oděvů a trochu se otužit. V prvním poločase jsme se soustředili převážně na podporu naší ikony. Ve 33. minutě se symbolicky za skandování "Lukáš Přibyl" odpálila jedna světlice. Naivně jsme si mysleli že se přidají i fans Bohemians, od nich ale znělo v tu chvíli velmi stupidní a nevkusné "smrt Spartě". První poločas skončil pro domácí krásným výsledkem 2:0, v souboji hlasivek vedli zelenobílý, který svůj sektor plně zaplnili.
 
Druhý poločas klokani zahájili několika zelenými ohni, nic víc po celý zápas vidět nebylo. Druhý poločas se k nám přidali i "veteráni" z Budějovic a tak se support soustředil spíš na podporu Dynama. Zápas skončil krásným výsledkem 3:1 pro domácí Dynamo a my v klidu po děkovačce SuperToma mohli opustil sektor a jít na pozápasové soustředění.
 
Na každém stadionu je zvyk že hostující fans zůstávají drženi až půl hodiny ve svém sektoru, aby domácí mohli v klidu odejít do svých domovů, nebo dnes na hokej. Ne však v případě Bohemians v Budějovicích, kteří byli vypuštěni zrovna ve chvíli když jsme v tak ve 20 lidech míjeli jejich sektor. Velká část klokanů v tu chvíli uskočila několik kroků zpátky, což v jejich několika násobné přesile působilo opravdu velmi vtipně. Když zjistili že díky přítomnosti PČR a jejich zmiňované přesile se k ničemu nemáme, tak se pokusili o vyprovokování šarvátky která si vyžádala dva zatčené na straně ACS a jednoho na straně Bohemians (možná jich bylo víc, ale nevšiml jsem si) Následovaly už jen verbální provokace.
 
I přes špatný začátek nedělního programu jsme si závěr víkendu parádně užili a dá se říct že výjezd měl vše co k tomu patří. Teď už jen doufát že se Sparta už v plné sestavě v sobotu proti obhájci titulu z Plzně zase chytne a půjde si dál pro titul.
 
SPARTA & ŘEPKA FOREVER!!!

 

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace