o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

2-denní Venezia trip z pohledu Gastrofandy

blog fanoušků pondělí, 15.01.2018 - přejít do komentářů
9.1. - 10.1. 2018 HC Benátky nad Jizerou - VHK Vsetín
/titleImg/2-denni-venezia-trip-z-pohledu-gastrofandy/1/8246.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Na počátku všeho bylo, že se v říjnu kluby dohodly na přeložení zápasů, čímž vznikl tento lednový dvojzápas v Benátkách n/J.

U vsetínských fandů budí toto rozhodnutí celkem nadšení, protože to vypadá na možnost zajímavého výletu. Mnozí si zřejmě sice v první chvíli neuvědomují, že se jedná o pracovní týden a ne o víkend, ale i tak se začínají blokovat rezervace v hotelech a penzionech, kterých je v Benátkách poskrovnu, ale na město s o něco málo více než 7000 obyvateli přesto dostatek.
My zamlouváme hotel Bílý páv, který se jeví jako ideální svým umístěním mezi zimním stadionem a centrem města ( na obě strany cca 10 min. chůze), čímž se zřejmě necháva inspirovat i vedení klubu a volí tu samou variantu. Ač nám paní recepční v říjnu hned volá, jestli jsme si nespletli datum, že rezervace na 3 měsíce dopředu u nich nejsou zvykem, uklidňujeme ji, že víme co děláme a že do týdne bude mít na tento termín určitě plno. A měli jsme pravdu ....

Lednový termín 9.-10.1. je tady a na Eurovíkend uprostřed týdne do Venezie vyráží několik aut ze všech koutů Valašska. My dáváme čas odjezdu 2 aut na 9:00, protože plánujem po cestě zastávku v Poděbradech. Což je nakonec hodně prozíravý nápad, protože defakto hned u Vyškova má jedno z aut poruchu a my musíme ve Vyškově do servisu. Vypadá to hodně blbě, dokonce se začínají plánovat i různé jiné alternativy dopravy do Benátek, ale nakonec se po dvouhodinovém zdržení vracíme zpět na D1.
Díky tomuto zdržení zastávka na oběd v Poděbradech padá, a tak bereme zavděk aspoň Devíti kříži na D1, kde nás taky dojíždí 3. auto, které naštěstí šoféruje člověk, který autům, narozdíl od nás ostatních rozumí.
Na dálnici se totiž závada auta vrací v plné síle, a tak po sjezdu z dálnice na Havlíčkův Brod musí zasáhnout právě tento náš kolega. Jeho oprava zabrala podstatně méně času, než ta v servise, a auto pak už zbytek cesty tam a dokonce i zpět domů bez problémů i v tomto provizorním řešení naštěstí zvládá.

V Benátkách naše auto míří do hotelu Bílý páv, kde už jsou ubytovaní ogaři z hornolidečska i naše hokejky. Zbylé 2 auta pokračují do apartmánů Na Staré Koleji, které jsou hned pod zimákem.
Času na nějaké rozhlížení už moc není, nahážeme věci na pokoje, dáme rychlé pivo v restauračce dole v hotelu, vezmeme gořalku a valíme směr stadion.
Po příchodu na stadion nás jako první a dá se říct jako jediná nepříjemná věc překvapuje hrozná vlhkost a celkem i kosa, vzhledem k tomu, že venku je 10°C a vevnitř 0°C. Jinak vše na parádu. Místní ochranka naprosto super, gořalku po přelití do PET flašek máme všechnu uvnitř, takže to vypadá, že tak min. 40 lidí z celkového počtu cca 80 má u sebe aspoň ploskačku.
Valíme hned jak mlsní psi taky zkontrolovat místní Gastrozákladnu, kde jsou v nabídce 2 druhy klobás (bíla a klasika) za 55,- a na čepu Gambrinus nebo v hospodě na zimáku i Radegast. U mne vyhrává fakt luxus bílá klobása, ale ani klasika není vůbec špatná, a samozřejmě Radegast z hospody. Po stránce občerstvení na tomto zimáku naprosto bez výhrad, kéž by to tak bylo alespoň podobné na mnohem vyhlášenějších svatostáncích. No a když připočtu ještě i ty vlastní slivovicové zdroje .... musím dát 10 z 10 bodů.

Během utkání se fandí v rámci možností a počtu promile na naší straně celkem na úrovni, domácí kotlík je na stejné tribuně a povětšinou je slyšet jenom buben. Zápas samotný je celkem o nervy, ale vzhledem k množství alkoholu to přežijeme bez srdeční zástavy a když nakonec zabojují i hokejky, tak vítězíme 4:2.

Po zápase se vsetínští v počtu 25ti hlav vydávají za noční zábavou do centra města. Jako základna byla již předem vytipována hospoda U Brucha. Cesta městem probíhá naprosto v poklidu, v pohotosti je snad jen jedno auto policie, což je další výhoda tohoto města, protože policajty za tyto 2 dny skoro nevidíme, což je další nezvyk, ale milé pozitivum. Zábava jede ve velkém stylu, pějí se chorály na celou hospodu (místním štamgastům to myslím ani nikterak nevadí), padají do nás piva, panáky zelené a flašky rumu. Ke konci otvírací doby nás ještě doplňuje vsetínský realizační tým a celkem rychle nás v našem stavu dohání. Na afterparty se ještě přesunujeme přes ulici do Rachota baru .... no a pak už těžko říct takhle z hlavy. Jeden prorazí hlavou dvojité sklo dveří od Fortuny v sousedství a jede na šití do Mladé Boleslavi, jiní nešťastníci, kvůli neexistenci taxi služby v tomto městě, chodí podle navigace kolem kruháče na dohled od hotelu, šťastnější mají odvoz do hotelu policejní hlídkou, poté, co slíbí, že nepozvrací zadní sedadla atp.

Druhý den, ráno jako vymalované, se scházíme (kutálíme) na snídani, je to v ceně, tak si dáme. No popravdě každý s tím bojuje po svém. Zbytkáč kolem 2,5 %° si myslím, že není u většiny z nás žádnou výjimkou. Hokejky se nás ptají, jestli jsme vůbec spali, ale myslím, že při pohledu na nás i realizační tým, je odpověď daná už předem, jak jsme kdo válčili s peřinama, navíc o tom jako obyvatelé stejného hotelu musí vědět svoje. Na naplánovanou procházku kolem Jizery k zřicenině hradu Dražice se nás nakonec vydává pouze 5, protože po obvolání zbytků výpravy ubytovaných u stadionu zjišťujeme, že tito jsou ještě stále nepoužitelní. Možná ale měli jenom rozum, protože další litr slivovice na žízen, který jsme si na tuto výpravu vzali sebou, ji odsoudil hned od počátku k nezdaru. Já mám štěstí, že mé tělo už tuto dobrotu odmítá, a vydrží mi to po celý den. Dojdeme tak sice k Jizeře, ale proti proudu dojdem jen k místní Loděnici, kde by se určitě v létě dal strávit pěkně čas. Tak bereme zavděk místním zámkem, který je mimo sezónu samozřejmě zavřený, ale nic to neubírá jeho kráse a hlavně se jako dominanta tyčí nad městem.
Na 12:30 máme objednaný odvoz do pivovaru Neumann v Mělnickém Vtelnu, které je vzdálené asi 15 km od Benátek. Navíc tento pivovar nabízí pro zájemce do 20 km svoz zdarma, takže v zimní chabé sezóně hradů a zámků v okolí, se tato varianta zdá při dvojdenní pobytu v Benátkách jako ideální. Na sraz, opět U Brucha, kde si někteří dají oběd, jiní si šetří místo do pivovaru, doráží už všech 25 spolunocležníků, lépe řečeno spolualkoholiků z Lapače.
Tento minipivovar vaří pivo jen pro svou hospodu, což ho činí zajímavým, nejenom pro jeho produkci asi 7 druhů piva. Někdo se rozhodne ochutnat druhy všechny, někdo vsadí všechno na jednu kartu, někdo si dá jídlo (mimochodem moc dobré povětšinou ze zvěřiny), jiný zelenou. Poté co aspoň částěčně uspokojíme hlad i žízeň, se dělíme na 2 skupiny a spolu s místním sládkem vyrážíme na zhruba 45 min trvající prohlídku pivovaru spojenou s ochutnávkou, která stojí 100,- za osobu, ale rozhodně stojí za to. Poté co se obě skupiny vystřídají, začíná přesun osazenstva opět svozem k zimnímu stadionu v Benátkách. S panem majitelem, který tady vaří v kuchyni, jeho synem panem sládkem i slečnou servírkou ( se kterou jsme se nevědomky sešli už předchozí večer na baru U Brucha) se loučíme samozřejmě slivovicí z našich i jejich zásob. Za Gastrofans Vsetín může tuto návštěvu rozhodně všem doporučit. Kvalita piva i jídel je opravdu na vysoké úrovni. 

Na zimáku opět téměř vše jako včera a i náš počet cca 80 fans je téměř totožný. Klima se nezměnilo, sekuritka pohoda, klobásy a pivo super, jenom fandění nese známky mírné únavy. Teda ne, že by bylo horší, to ne, ale spíše se pějí různé odpovídačky, na které stačí znát odpověď: Já taky .... z čehož plyne, že máme všichni rádi zelenou, žlutou, ale i mrdáme ovce a všichni jsme gayové ... alkoholem pevně stmelený kolektiv je prostě k nezaplacení. Proběhne i přátelská kontrola blány bubnu v místním kotlíku. A tím bych, kromě toho, že vsetínské hokejky dnes večer nenechají od začátku nic náhodě a s přehledem vítězí 9:1, naše působení na tomto stadionu - nejstudenějším po blahé paměti štenberském - ukončil.

Dnešní noční tažení už absolvuje jen posledních 13 statečných. Zbytek už odjíždí, včetně hokejek, jak na Valašsko tak i do jiných domovských destinací. Trasa našeho pohybu po městě je stejná jako ta včerejší, takže U Brucha a pak Rachota bar, kde potkáváme pár lidí ze sponzorského Robe, ale v o hodně komornější atmosféře. O to zajímavěji vypadají afterparty na obou našich ubytovacích zařízeních, kde se šetří jenom zítřejší řidiči. Popravdě řečeno myslím, že hlavně v našem hotelu se paní spravcová hotelu, mimochodem moc příjemná paní původem ze Zlína, s pobavením mrkla na záznam nočních kamer. 
Rano opětovné snídaňové martyrium, někteří pak ještě rychlé dospání, jiní procházka ještě k zámku a po 11:00 se opět naše 3 auta vydávají k domovům. 
Po cestě zpět to bereme konečně přes Poděbrady, abychom alespoň takto splnili tu část programu, na který jsme se těšili už cestou do Benátek. V Poděbradech parkujeme auta v centru u supermarketu Albert a jdeme hned naproti do Labenky na oběd. Tato restaurace je zvlaštní v tom, že v ním vaří i obsluhují studenti a studentky místního SOU. Jídlo i jeho porce jsou fajn, včetně rozpačitých slečen ve věku potencionálních dcer některých z nás, které z naší skupiny jsou zjevně rozhozené ve svých nacvičených úkonech. Meníčko za 81,- včetně zákusku taky rozhodně neurazí. 

Poté jdem do Film Legends Muzea, které nás do tohoto města přivedlo, což je muzeum sběratelských soch a figurek filmových hrdinů, kterých je tady více než 600. Takže závěr tohoto výjezdu prožíváme ve společnosti: Batmana, Spidermana, Vetřelců atp., a abych pravdu řekl, tak konečně každonedělní koukání na Toulavou kameru se vyplatilo.
Toť závěrečná tečka za naší určitě nezapomenutelnou cestou do Benátek nad Jizerou uprostřed týdne za hokejem, který se pro mnohé svou cenou určitě minimálně přiblížil eurovíkendu ve Venezii, ale toto bychom v Itálii určitě nezažili.
Pokud jsem na něco zapomněl, což se úplně klidně vzhledem k okolnostem mohlo stát, tak nechť jsem doplněn v komentářích, ale myslím, že takto to naprosto stačí.

Co vypiješ, sníš a zažiješ, to už ti nikdo nevezme!!!

Sepsal a fotodokumentací doplnil:
Kony S-U


Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

 

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace