o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Asociace profesionální klubů zasedala v Olomouci

sobota, 10.02.2018 - přejít do komentářů
Na mimořádné Valné hromadě došlo k vytvoření Etické komise
/titleImg/asociace-profesionalni-klubu-zasedala-v-olomouci/1/8265.jpg?width=570

Od začátku hokejové sezóny 2017/2018 se neustále potýkáme s nejasnostmi ohledně nového Disciplinárního řádu ELH, který si před startem sezóny odhlasovaly samotné kluby na Valné hromadě Asociace profesionálních klubů (dále jen APK).
Pod dojmem nutnosti kultivovat společenské prostředí během hokejových zápasů, tak vešel v platnost nový Disciplinární řád. Ten ovšem přinesl spoustu zmatků, nejasných vyjádření a trestů, se kterými nesouhlasí jak fanoušci, tak jednotlivé kluby.

Situace graduje na přelomu ledna a února 2018.  V tuto dobu již kluby jako Kometa Brno či Škoda Plzeň zaplatily na pokutách udělených Disciplinární komisí více než 100.000 Kč.
Trestá se za vulgarní skandování, za chorea, za pyrotechniku, prakticky se dá říct, že za cokoliv, co se dostane do zápisu o utkání a nelíbí se DK. Navíc se nově trestají kluby i za chování fanoušků na venkovních zápasech. Tato skutečnost nepostihla jen kluby extraligové, ale nově jsou takto trestány i kluby v první i druhé lize. Paradoxní přitom je, že prvoligové a druholigové kluby o žádném novém řádu nehlasovaly a bylo na ně tak aplikováno něco, k čemu se ani nemohli jednotliví zástupci klubů vyjádřit.

Fanouškům také vadí, že se neměří všem stejným metrem, finanční postihy se často velmi liší, jednou je potrestán klub za něco, co v jiném případě prošlo bez povšimnutí oka.

V minulém týdnu došlo rozhodnutím rady (a jejím předsedou Karlem Holým) k uzavření sektorů (kotlů) pro nadcházející zápas Komety Brno a Škody Plzeň. Na extraligových stadionech se proti tomuto zvedla vlna nevole, fanoušci vyvěšovali transparenty, opouštěli kotle, nefandili. V následujících dnech pak rozhodnutí komise zrušil prezident ČSLH Tomáš Král a svolal mimořádnou valnou hromadu APK.
Fotka uživatele Hokejoví Ultras.Fotka uživatele Hokejoví Ultras.

Mimořádná valná hromada v Olomouci dospěla k dvěma podstaným rozhodnutím:
1. Disciplinární řád se měnit nebude a zůstane v platnosti tak, jak si jej APK odsouhlasila v srpnu 2017
2. Vznikne nová "Etická komise" (7 vylosovaných zástupců extraligových klubů), která se bude zabývat situací na stadionech a případně předávat podněty DK.

Citace z tiskové zprávy:
Kluby uznaly, že se samy musí zaměřit na práci s fanoušky a jednoznačně vyjádřily stanovisko, že kultivace prostředí na zimních stadionech je jejich záležitostí. A i pro lepší pokrytí všech přestupků na zimních stadionech byla zvolena etická komise složená ze zástupců extraligových klubů,“ řekl po jednání ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček. Na valné hromadě APK LH bylo také kluby schváleno, že rozhodnutí disciplinární komise v případech postihů nesportovního chování fanoušků nebudou zveřejňována.

Změní se tímto nějak situace? Do konce Extraligy ledního hokeje sice zbývá jen pár kol, ale ještě nás čeká spoustu zápasů v play-off/play-out a s čím budeme vstupovat do nové sezóny 2018/2019? A co prvoligového a druholigové kluby? Bude jasné podle jakých pravidel se hraje?
Fotka uživatele Hokejoví Ultras.Fotka uživatele Hokejoví Ultras.

 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace