o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Derby della capitale

blog fanoušků neděle, 05.03.2017 - přejít do komentářů
Derby della capitale- Lazio Řím vs AS Řím
/titleImg/blog-fanousku-derby-della-capitale/1/7894.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Říká se, že všechny cesty vedou do Říma. V mém případě je to pravda. Po zjištění, že v semifinále Coppa Italia na sebe narazí dva nesmiřitelní rivalové AS Řím proti Laziu Řím je o cílové destinaci rozhodnuto.

AS Řím i Lazio se dělí o Stadio Olimpico, ale AS Řím již delší dobu plánuje odejít a postavit si vlastní stadion. Nákup lístků z ČR do sektoru AS Řím není jednoduchý, protože AS Řím byl v tomto zápasu hostující tým, a tak se lístky prodávaly pouze ve fanshopech AS Řím, kterých je v Římě asi osm. V jednom z fanshopů je v přízemí uděláno malé muzeum, ve kterém jsou k vidění poháry, které AS vyhrálo, pohár pro mistra světa z roku 2006 nebo kopačky, ve kterých hrál Totti finále MS. Po příletu do Říma moje kroky okamžitě vedou do fanshopu u zastávky San Giovanni. Lístky na Curva Sud jsou bez problému dostání. Jeden lístek stojí 30 euro, musíte však předložit číslo vašeho občanského průkazu.

Doprava na stadion je dostupná ze zastávky Ottaviano poblíž Vatikánu. Na Stadio Olimpico jezdí autobus číslo 32, ale jezdí jednou za 30 minut, což při velké návštěvě není úplně optimální. Při příjezdu na zastávku stadionu jsou k vidění stánky s neoficiálním merchandisingem AS, který jde na odbyt. Potvrdila se mi myšlenka, že Totti je pro fanoušky AS bohem a nedivil bych se, že ho někteří, fanoušci mají radši než papeže. Při příchodu na stadion absolvuji 6 KONTROL! První kontrola znamená, jestli souhlasí vaše číslo OP se vstupenkou, při druhé kontrole vás zkontroluje security. Poslední kontrola znamená, že vás zkontroluje policie pádlem, jestli u sebe nemáte nože nebo další zbraně. Tyto 3 kontroly se opakují při vchodu do sektoru. K občerstvení je klasický sortiment na fotbalových stadionech, ale nejvíc jde na odbyt espresso, které s cigaretou patří k místnímu folkloru. Při příchodu na Curva Sud je skoro všude cítit marihuana. Před začátkem utkání si oba tábory posílají pozdravy. Ze sektoru AS jsou často slyšet chorály jako "Merda Lazio" nebo "Lazio, Lazio vaffanculo."  Fanoušci AS fandili pouze sporadicky, ale když spustili svoje chorály, tak málem zbourali tribunu. O Italech je známo, že jsou temperamentní a v zápase se to potvrdilo. Reagují na každou zkaženou přihrávku. Jednou je Džeko za hrdinu, potom za idiota.

Support Lazia nemohu hodnotit, ale Curva Nord vypadala opticky velmi solidně, spoustu mávacích vlajek atd.. U AS mě naopak překvapilo, že nevisela ani jedna vlajka. Fanoušci jsou pouze na tribunách za bránou na postranních tribunách je skoro prázdno. Lazio zápas vyhrává 2:0 a na atmosféře v obou táborech je to  znát. Doprava před a po zápase je dělána tak, aby se k sobě fanoušci obou táborů nedostali ani na 100 metrů. Konfrontace je tak téměř nemožná. Když jsem psal o zápasu v Berlíně, kde moc policie vidět nebylo, tak naopak v Římě je policie na každém rohu.  Zápas hodnotím velmi kladě, ale myslím si, že Derby della Capitalle může nabídnout ještě mnohem víc.

Nashledanou u dalšího reportu.

TobeySKS

Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace