o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: HC Slavia Praha - HC Vsetín

blog fanoušků pondělí, 23.12.2019 - přejít do komentářů
Vsetínští fanoušci vyrazili na předvánoční výjezd na Slavii...
/titleImg/blog-fanousku-hc-slavia-praha-hc-vsetin/1/9219.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Už je to dlouhých 15-16 let, kdy jsem naposledy šel ještě jakožto student fandit hokejovému Vsetínu proti Slavii na zimním stadionu v Edenu.
Onehdy jsem nevynechal žádné utkání Vsetína v Praze, ať se jednalo o období, kdy dominovali české Extralize, tak samozřejmě i v období temna, pamětníci si ostatně vzpomenou, jak Vsetín kvůli sponzorovi vyměnil tradiční klubové barvy, to jest zelenou a žlutou za světlé modrou, jak se střídali hráči v klubu více než svatí na pražském orloji atd...

Proč to připomínám? Protože v týdnu se mi ozval kamarád ze Vsetína, jenž se známe díky Baníku, který ví, že jsem jim fandil (nebudu vám nic nalhávat, teď už je to jen na bázi okrajové, avšak vzpomínky nevymažeš), prý mají velký výjezd do Edenu. A jelikož se jednalo předvánoční sobotu 21.12, čas ideální od 15 hodin, nebylo co řešit. Upřímně, těšil jsem se jako "za mlada". 

Nadešla zlatá sobota, před zimákem jsme nějak hodinu před začátkem zápasu a všude kolem se to hemží zelenou a žlutou, znova si v hlavě přehrávám vzpomínky, jak to bylo před těmi  lety a natěšenost sílí.
Trochu do reality mne ale dostává dost slušné nasazení policejních jednotek, nechybí několik antonu či slušně ozbrojených příslušníků PČR, kdy jsem následně svědkem toho, jak skupina asi 10x PČR si dá kolečko kolem sportovního areálu, což mi v tu chvíli přišlo hrozně směšné. 
Je známo, že mezi fanoušky Vsetínu jsou i příznivci FCB, asi nechtěli ponechat nic náhodě, jinak si to neumím vysvětlit :-)

Před zimním stadionem mě krom nasazení Policie překvapili ještě další dvě věci.
Za první jest ta, že ve stáncích a vlastně i přímo u sektoru je na čepu pivo Plzeň. I těch 45,- za ni nějak přežiješ. Když to porovnáš s tím, co se (ne) čepuje na stadionech fotbalové první ligy...

Druhá věc, jenž mne překvapila, když sem čekal, než mi načepují pivo byla ta, že jak stojíš takhle ve frontě, vidíš frajera, tak kolem 40 let, jak má na sobě sice červenou šálu, avšak když ses na ní zadíval, viděls, že je to půlená připomínka ze zápasu asi Ligy Mistrů, a to mezi týmy CZ Beograd-FC Liverpool. K frajerovi pak přišel nějaký jeho známý, taky mu to přišlo divné, ale frajer mu odvětil, že doma žádnou jinou nenašel... Ale tak červená, jako červená, že jo... :-)

No nic, koupíš lístek za 90,- a jde se na věc.

Sektor hostů je plný, ono příznivci Vsetína víceméně okupují dle mého polovinu tribuny, kde mají své místo oba kotle, jak hostů, tak domácích.
Já se konečně potkal se svými přáteli, jenž jsou někteří hodně známé postavičky na FCB, tudíž o zábavu bylo postaráno.

Support Vsetína jel od prvních chvil na vysoké úrovni, domácí si neslyšel, skoro ani neviděl. 
Hosté se prezentují velkou zástavou, dvěma mávajícími vlajkami, co se týče ultras produkce, tak nechybí nafukovací balónky v barvách klubů či nakonec závěrečně odpálené prskavky s koledami, jenž odkazuje na to, že se blíží období klidu, lásky a míru (nebo komerce a obžerství? Vyber si, co chceš  :-)

Jinak  musím říct, že se mi velmi líbí design dresů Vsetína. Celý v zeleném, k tomu pouze logo klubu. Jaký to rozdíl od jiných týmů, kde mají dresy přeplácané reklamami.
Bylo to moc příjemné předvánoční oproštění od vánočního shonu, návrat do minulosti, viděls kamarády. A také jsem si užil hodně branek a výhru, což je markantní rozdíl oproti Baníku, tedy spíše válečného trenérského štábu, ale to už je zas jiný příběh.


Slovy klasika... Bylo to náročné, avšak taky nádherné. A když připočteš slivovici, kterou kamarádi dovezli, tak i dobré !  :-)

Autor: TREVOR
 

Foto: Kony & Trevor & Tom-Budweis


 

Autor: DD & Blog

z domovablog fanouškůHokejoví Ultras

HC VsetínHC Slavia Praha

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace