o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: HC Sparta Praha - HC Slavia Praha

blog fanoušků čtvrtek, 07.09.2017 - přejít do komentářů
Blog fanoušků z návštěvy pražského hokejového derby
/titleImg/blog-fanousku-hc-sparta-praha-hc-slavia-praha/1/8116.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

„Jedno město, jeden klub?“ aneb Sparta Praha – Slavia Praha.

Jedu podpořit AZet na Slavii. Praha mě baví, nějakou dobu jsem v ní žil, mám to město rád, a tak vyrážím s dostatečným předstihem, abych stihl obejít další akce, které mě zajímají. Jednou z takových je hokejové derby mezi Spartou a Slavií, tedy klubem, který bude naším prvním ligovým soupeřem. Od přátel vím, že dva roky zpět mělo tohle derby dobrou fanouškovskou úroveň a tak se na něj i docela těším.

Sraz s dalšími fanoušky AZetu, toho času žijícími v Praze, si dáváme asi 45 minut před zápasem. Já už jsem na srazu dřív, mám půl hodiny času navíc a tak u stánku před Výstavištěm, se kterým Tipsport Aréna prakticky sousedí, kousnu jedno pivko. Nějaký Ferdinand. Sedím u stolu sám, možná se na mě někdo dívá a říká si, čemu se směju. Ále, to já jen tak, pivo „divné“ značky, hned si vzpomenu na naše ostravarové remcaly :-). Mezitím pozoruju první přicházející Sparťany, spousta klubových symbolů, spousta triček, šál a jiných propriet. Ačkoli hrají dva týmy z jednoho města, převaha Sparťanů zde před halou je tak 95 ku 5.

Na vrátnici vyzvedneme lístky, které nám Robert nechal a za které mu moc děkujeme a jdeme vystát docela dlouhou frontu, která dává tušit, že utkání by mohla přihlížet zajímavá návštěva. V hale celkem bloudíme, jsme zmatení, celé hlediště obcházíme než najdeme sektor, do kterého máme lístky. Je to hned za střídačkou, po chvíli nám dochází, že je to sektor, ve kterém sedí ti, kterým hráči Sparty nechávají vstupenky, patrné je to zejména dle mnoha hezkých slečen, které sedí v řadách nad námi :-).
 

Je fajn, že sedíme téměř za zády hráčů, však i díky hledišti, které není zdaleka tak strmé jako u nás v Havířově, vidíme hodně blbě na ledovou plochu. A tak na úvod zápasu sleduji spíše tribuny, ostatně právě ty jsou priorita mé dnešní návštěvy. Když se totiž budu chtít podívat na hokej, který mě baví a který ve mě budí emoce, půjdu jedině na AZet… Ten mě baví nesčetněkrát víc, než „nějaká“ Sparta, „nějaký“ Boston, „nějaká“ česká repre…

Hodně mě však baví i dnešní sparťanských kotel. V tom se schází téměř 300 hlav, pod kotlem stojí spíkr, který jej pomocí megafonu diriguje a rozeřvává, k dispozici mají i několik bubnů. Na můj vkus jich je víc než je zdrávo, však naštěstí nemlátí do toho jako lvi a bubnovat umí… Domácí fandí či zpívají celou první třetinu, často ke spolupráci vyzývají okolní tribuny. Ty se spoluprací nelení, zní to dobře. Tribuny jsou parádně zaplněné, tedy na to, že se jedná o přípravné utkání. V hale je téměř 6 000 fanoušků… Já bych tipoval možná i víc! 

První třetina je také prostorem pro domácí choreografii, kdy z balkónku nad kotlem spouštějí dolů velkou malovanou plachtu… Nic světoborného, protože vím, že Sparťané malovat docela umí, ale snaha se cení…

Pokračování reportu najdete na stránkách zde.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace