o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v Mexiku aneb když se svezeš v pravé mexické vlně

středa, 06.03.2024 - přejít do komentářů
/titleImg/blog-fanousku-na-fotbale-v-mexiku-aneb-kdyz-se-svezes-v-prave-mexicke-vlne/1/10246.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Když mě na začátku února pracovní povinnosti zavály na 14 dnů do Mexika, první volný víkend v prvoligovém Monterrey vybízel k návštěvě místního fotbalového stánku. V pátek odpoledne se vydávám na organizovanou prohlídku stadionu BBVA, který byl slavnostně otevřen v srpnu 2015. Stadion má kapacitu 51 000 lidí a je tak čtvrtý největší stadion v Mexiku.


 
Cena prohlídky vychází na 140 mexických pesos (necelých 200 Kč) a zahrnuje možnost dostat se do běžnému fandovi jinak zapovězených útrob stadionu. Podíváte se do síně slávy, mužských i ženských kabin, regeneračního centra pro hráče, posilovny, tělocvičny a také do míst pro novináře.




 
Celý stadion je pochopitelně na sezení vyjma sektoru domácích fanoušků, který je umístěn za brankou. Uprostřed sektoru je trvale umístěn obří buben, kterým udává kotel rytmus jednotlivých chorálů.

Následujícího dne, tedy v sobotu večer, se místní borci z Monterrey (toho času na 1. místě tabulky) měli utkat s druhým týmem mexické ligy, kterým byla Pachuca. K našemu velkému překvapení byly k mání vstupenky v hodnotě 700 pesos (tedy asi 1000 Kč). Zápas byl od 21:00, ale my na stadion dorazili už kolem 17 hodiny, abychom měli vstupenky jisté. Bezprostřední okolí stadionu bylo ještě uzavřeno, na každém rohu policisté a fanoušci domácího týmu se pomalu začali ke stadionu trousit. Téměř všichni měli na sobě dres domácích, a to slibovalo nejen bouřlivou atmosféru, ale také dobrou optickou prezentaci.

Před hlavním vstupem probíhaly od 18 hodin soutěže v přesnosti střelby na branku s možností vyhrát dres týmu z Monterrey. Hostesky však natolik rozptýlily mou pozornost, že jsem při svém pokusu naprosto selhal….

V čase výkopu byl stadion velmi solidně zaplněn. Jen občas bylo vidět volné sedačky. Domácí kotel už dlouhou dobu před výkopem jel jeden chorál za druhým a často se přidal celý stadion. Nástup domácích na hrací plochu předznamenala světelná show doprovázena hymnou místního fotbalového týmu. Musím uznat, že z atmosféry před výkopem mě opravdu mrazilo, tohle člověk v našich vodách jen tak nezažije. Jistým zklamáním ale byla absence jakýchkoliv vlajek (kromě pár modrobílých mávaček v kotli domácích) a stejně tak nepřítomnost hostů. Pokud tedy na stadionu někde byli, tak jsem si jich v záplavě domácích dresů nikde nevšiml. 

Domácí během prvních 15 minut utkání vstřelili 2 branky a tribuny se otřásaly v základech. Tímto výsledkem skončil i první poločas a my se tak mohli vydat do útrob tribun ke stánkům s občerstvením. Velké množství stánků s jídlem a pitím minimalizovalo fronty, takže se během poločasové pauzy dalo v klidu zvládnout čepované pivo za 120 pesos + hotdog za 110 pesos. 
Hned ve 48. minutě utkání domácí navyšují na 3:0 a zdálo se, že klasická Csaplárova past po prvním poločase nebude na pořadu dne. Hosté v 79. minutě a poté v 95. minutě snížili na konečných 3:2 a my se tak mohli po závěrečném hvizdu za neustálého chorálu domácích vydat ze stadionu na hotel.  Celkově hodnotím jako velmi pozitivní zážitek, bouřlivá atmosféra tribun nás několikrát strhla k fandění a rozhodně doporučuji těm, co mají chuť zažít pravou mexickou vlnu, která na závěr utkání několikrát stadion objela.



 

Autor: redakce

ze světablog fanouškůFoto report

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace