o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Návštěva ME v házené v Polsku

blog fanoušků úterý, 02.02.2016 - přejít do komentářů
Rozhodně nás to nezklamalo, a každý z nás si přišel na své...
/titleImg/blog-fanousku-navsteva-me-v-hazene-v-polsku/1/7346.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Vzhledem k tomu, že ještě stále pokračuje okurková sezona, jsme se rozhodli navštívit místo fotbalu i jiné odvětví sportovní. A to házenou. Kdy se nám naskytla příležitost kvalifikačního zápasu o MS ve Francii 2017, který se konal ve Zlíně mezi Českou republikou – Tureckem dne 16. 1. 2016. Proto jsme neváhali, a vyjeli vstříc novým zážitkům. V krátkosti se vyjádřím jen k tomu, že kvalifikační utkání naši reprezentanti vyhráli 34:28 (kdy poločasový výsledek byl stanoven na kontě 17:16), díky této výhře postupují naši kluci do poslední fáze předkola. Náš soupeř je ještě neznámý, znám bude teprve 31. 1. 2016 po skončení ME v Polsku.

Teď k tomu hlavnímu tématu - atmosféra, která byla vytvořená ve zlínské hale mě mile překvapila. Touto cestou bych chtěl pochválit všechny přítomné, pro jejich zapojení do fandění, což jsem nečekal, a v budoucnu určitě navštívím i další zápasy naši reprezentace, protože povzbuzování v hale je specifické a má svůj náboj až do konce i díky skvělé akustice. Kdy se dá i v malém počtu udělat solidní atmosféra. K tomu také nahrává i rychlé tempo házené, jelikož jste neustále zapojeni do dění hry. Z mého pohledu: „celkový dojem je se pohybuje jen v pozitivní sféře, a proto doporučuji všem navštívit podobné akce.“

Po zhlédnutí vydařené reprezentační akce ve Zlíně, jsme si řekli: „navštívit ME v Polsku.“ A proto po příjezdu domů jsme neváhali a zajistili si lístky na dvojzápas Chorvatsko - Island a Bělorusko – Norsko s předstihem z internetového prodeje. Tato skupina se hrála v nedalekých Katovicích, i pro tu krátkou vzdálenost od nás, nebylo o čem přemýšlet, a tak jsme se vydali dne 12. 1. 2016 před 15 hodinou z jihovýchodu Moravy, směr Katowice. Cesta probíhala v poklidu. Na místo jsme dorazili asi hodinu před začátkem prvního utkání. Tohoto času jsme využili pro nejbližší zaparkování auta u stadionu, projití se po okolí a následnému vydání vstříc novým zážitkům katovického stadionu. Po kontrolách u vstupu, kdy se dalo pronést klidně i kladivo v ruce, jsme se prvně šli občerstvit do bufetu, kde nás koupě piva velice mrzela - do piva to mělo hodně daleko, k tomu také nesměla chybět klobáska, kterou bych ohodnotil známkou 7/10 (pro fanoušky klobásového poločasu fotku bohužel nemám, proto se předem omlouvám) po uspokojení chuťových buněk, tedy aspoň po klobáse, si sedáme na místa a s očekáváním, co se bude dít.

První zápas Bělorusko – Norsko

Od začátku utkání se oba tábory zapojovali do fandění - hloučky 30 –50 lidi. Přesto ve fandění vynikali norští fanoušci, kteří již od začátku utkání nabírali větších obrátek, a to jim vydrželo až do konce utkání.

Druhý zápas Chorvatsko - Island

V následujícím zápase Chorvatsko – Island, se o veškerou atmosféru v hale starali pouze chorvatští fanoušci. U této příležitosti jsme mohli konečně zaslechnout i nějaké to větší povzbuzování, kdy do fandění byly zapojeny i různé národní chorály se známými melodiemi, které dodaly zápasu tu pravou atmosféru. Na škodu bylo jen to, že tři větší skupiny chorvatských fanoušků byly rozmístěny po celé hale. Kdyby tyto skupiny byly u sebe, tak atmosféra by byla určitě na vyšší úrovni. Ke konci zápasu hlasatel hlásil aktuální stav ze zápasu Polsko – Francie, kdy v hale přítomní, z větší části, domácí fanoušci, po zjištění stavu, rozjeli pěknou show. Nutno podotknout, že na zápasech domácích v Krakově panuje až elektrizující atmosféra, což samozřejmě není nic překvapujícího, jelikož se o Polácích dobře ví: „dokážou udělat skvělou atmosféru jak na klubové tak i na reprezentační scéně“.

Po zápase jsme se vydali k autu a mířili si to domů.

Celé odpoledne v duchu házené bych shrnul: „rozhodně nezklamalo, a každý z nás si přišel na své, jak po stránce herní, tak i po fanouškovské stránce. Byl to určitě jeden z těch příjemnějších zážitků.“

Oba dva zápasy naplnily všechny má očekávání, kvalitní házená, příjemné prostředí s přídavkem obstojné atmosféry.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace