o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog fanoušků: Rapid Vídeň vs Austria Vídeň

blog fanoušků čtvrtek, 17.08.2017 - přejít do komentářů
/titleImg/blog-fanousku-rapid-viden-vs-austria-viden/1/8078.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Při plánování letního prodlouženého víkendu padla volba tentokrát na Vídeň. Samo sebou, že v plánování sehrál i termín místního derby, který vyšel na neděli 6. srpna od 16:30.

Na nový stadion Rapidu, který byl otevřen v roce 2015 se pohodlně dostanete z centra města zelenou linkou U4 až do konečné stanice Hutteldorf. Už při výstupu z metra jsou kolem stadionu narvané hospody fanoušky v zelenobílém až k prasknutí a zpívají různé chorály, nejčastěji však zní chorály na adresu rivala z Austrie, jejichž fanoušci měli sraz v centru města a na zápas vyrazili společně pochodem. Před stadionem jsou krásně vyzdobené zdi na motivy domácího klubu.

Před zápasem navštěvuji fanshop Rapidu, který je velmi vysoké úrovni a můžete získat všelijaký sortiment s barvami Rapidu. Překvapuje mě, že součástí fanshopu je i muzeum, které je nazváno „Rapideum“, v kterém lze vidět podrobnou historii klubu. Lístek za bránu vedle kotle Austrie stojí 30 euro a dá se koupit  v pohodě přes internet. V den zápasu prší, což je podstatné v tom smyslu, že vás bez problému pustí s deštníkem na stadion, ne jako v Edenu, kde si musíte nechat deštník na mříži a pak ho po zápase hodinu hledat.

Na stadionu se platí kartou Rapidu, kterou vám místní hostesky dají zdarma a dobijou Vám na ní částku, kterou si zaplatíte, celý proces je hotový do minuty. Otázkou je zda by tyto karty byly využity i u nás, sice je to moderní, ale u občerstvení to jde jako na běžícím pásu.

Při nástupu domácích hráčů je vítá bouřlivý potlesk domácích fanoušků, kteří jsou již hodinu před zápasem na svých místech. Fakt, že fanoušci fandí  už  hodinu před zápasem se mi líbí, bohužel  v Edenu tohle postrádáme a fanoušci většinou chodí až na poslední chvíli. Hned s úvodním hvizdem se domácí prezentují choreem přes celý svůj sektor. Nápisům na choreuu bohužel nerozumím. Téměř celý zápas v domácím sektoru hoří pyrotechnika. Domácí support snese přísná měřítka evropské scény, support graduje po vstřelení 2 branek domácích.

Hostující Austrie v derby nedokázala vyprodat svůj sektor, což považuju za mírné zklamání. I v tomto zápasu se ukazuje, že vpuštění vlajek na tyči do sektoru hostů se dá v pohodě zvládnout a ne být podělanej (slušně řečeno) z toho co by fanoušci s  tyčí mohli udělat. Podle mě je nepouštění vlajek na tyči do sektoru hostů naprosto nesmyslné a pořadatelé na stadionech v ČR by se měli chytit za nos. Hosté se v průběhu zápasu prezentují racemi a jejich support graduje po vyrovnání v posledních deseti minutách.

Vídeňské derby mohu každému doporučit, protože je určitě kde se inspirovat.

TobeySKS

Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

 

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace