o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Blog: Návštěva LM mezi Bayernem a PSV

blog fanoušků úterý, 08.11.2016 - přejít do komentářů
/titleImg/blog-navsteva-lm-mezi-bayernem-a-psv/1/7775.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Je středa, 19.10.2016, a my se ve dvou lidech autem z Opavy vydáváme do 750km vzdáleného německého Mnichova. Našim cílem je večerní zápas Ligy mistrů mezi domácím Bayerem a holandským PSV Eindhovenem. Díky velké náhodě jsme od známého dostali 2 lístky včetně vstupu do VIP zóny (Champions club).

Před půl čtvrtou odpoledne dojíždíme do centra města a potkáváme první fanoušky domácích jistě směřujících do hospůdek, aby se na večerní zápas náležitě připravili. Po 9 hodinách za volantem s myšlenkou na utkání s chutí piva šlapu na plyn, ať jsme co nejdříve na hotelu. Dvoulůžkový pokoj nás se snídaní vyšel na 80 EUR, což není taková hrůza. Jsme 3minuty chůze od samotného centra. Přicházíme na náměstí Marienplatz a už z dálky slyšíme chorály fotbalových fanoušků. Chvíli jsem si myslel, že se jedná o fanoušky domácích, ale když dorazíme blíž a zaposloucháme se pozorněji, dochází nám, že jsou to fanoušci PSV. Na náměstí je v tuto chvíli cca 400 holandských fandů, kteří se dobře baví. Kromě spousty turistů, kteří je s údivem fotí, je přítomna i cca dvacítka policistů. Ti spíše dohlížejí na probíhající happening německé Pegidy, který se koná v přilehlé uličce.

Nikde žádný náznak konfliktu, němečtí fanoušci popíjejí společně s těmi holandskými a my scházíme na náměstí dolů, do stanice metra Marienplatz. Mnichovské metro je rozděleno na zóny a cena jízdenky se odvíjí od těchto zón a také době jízdy. S radostí zjišťujeme, že stadion Bayernu je pouhých 10 zastávek linky U6, která náměstím prochází. Co nám ale hlava nebere je systém jízdného. Netušíme, kolik a jakých zón budeme projíždět, tak usuzujeme, že 2,70 EUR je na jednoho tak akorát a lístky kupujeme. S námi se k Allianz aréně vydávají první skupiny fandů, proto se ve vagonu poměrně dost mačkáme. Za necelých 45min vystupujeme u fotbalového stadionu , který obdivujeme už z dálky. Bavíme se s překupníky vstupenek a dozvídáme se, že nejlevnější vstupenka je za 150 EUR, ovšem úplně pod strop stadionu. Ukazujeme naše vstupenky a je nám prodejcem sděleno, že ceny těchto začínají na částce 900 EUR. Je krátce po 6té večerní, stojíme před branou stadionu, který se v počínajícím večeru zbarvil do červena. Brány se otevírají až o půl 7. Začíná poprchávat a my už se vidíme uvnitř a nejlépe s pivkem v ruce.

Kontroly při vstupu jsou na naše poměry hodně důkladné. Už z dálky vidíme nad vchodem nápisy upozorňující návštěvníky, aby měli při kontrolách rozepnuté bundy, mikiny a veškerý obsah tašek a batohu venku. S batohem se dovnitř nedostanete, můžete jej za poplatek uložit do úschovny hned vedle vstupu na stadion. Ihned míříme do VIP Clubu, kde rozjíždíme „Heineken maratón“ a ochutnáváme co jen vidíme.


Zhruba půl hodiny před utkáním obcházíme celý stadion a míříme k našemu sektoru. Stadion je opravdu krásný, moderní a s kapacitou 75 000 diváků a parkovištěm pro 10 500 aut a 350 autobusů. Když zhruba 20 minut před výkopem usedáme na svá místa, chvíli zapochybuji, jestli dnes bude vyprodáno.

I přes spoustou prázdných sedaček na vás stadion dýchne svou velikostí. Domácí fanoušci za branou a fanoušci PSV na protilehlé straně, se svým sektorem však úplně pod stropem stadionu. Vlajky holandských fanoušků však nejsou příliš vidět. Výrazně k tomu „pomohly“ přizvednuté reklamní panely pod jejich sektorem, které snad měly bránit kontaktu s fanoušky pod nimi (jinak opravdu nevím)

Fanoušci PSV celý zápas neúnavně fandí, jejich chorály jsou křiklavé a rytmické. Líbí se mi zejména odpovídačky, kdy na sebe pravá a levá část sektoru velmi hlasitě pokřikuje a gestikuluje. Fanoušků PSV přijelo do Mnichova podle mě necelých 3000 a musím uznat, že němcům byli velmi v ochozech rovnocennými soupeři i přes nepříznivý výsledek. Support němců je velmi monotónní, za celý zápas se přidá zbytek stadionu jen párkrát. Vlastně jen při každém z gólů všichni ve stoje mávají šálami. Přiznám se, že jsem od 70 000 tisíc fanoušků, kteří na utkání dle informací hlasatele dorazili, čekal daleko víc. Konečný výsledek je 4:1 pro domácí. Při závěrečné děkovačce stojí celý stadion včetně fandů PSV, tleskají a hlasitě vyvolávají Arjena Robbena. Přesouváme se zpátky do Clubu, dáme si před spaním několik piv a krátce po půl 12 se metrem vydáváme na hotela. Hodnotíme dnešní den, který stál rozhodně zato a už plánujeme další fotbalovou destinaci.

Drmba_sfc

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace