o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

BLOG: Povedená akce na zápase Lvíčat

blog fanoušků čtvrtek, 15.10.2015 - přejít do komentářů
Nikdy by mě nenapadlo, že si můžu užít zápas české reprezentace do 21 let...
/titleImg/blog-povedena-akce-na-zapase-lvicat/1/7176.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

V úterý se na fotbalovém stadionu v Uherském Hradišti odehrálo kvalifikační utkání hráčů do 21 let o postup na ME, Česko hostí Černou Horu a několik dní před zápasem mi kámoš říká, že je snaha udělat na zápase atmosféru.

To, že atmosféra při utkáních našich reprezentantů stojí dlouhodobě za hovno je známá věc. Navíc tak nějak není chuť se do něčeho pouštět protože okolnosti tomu nejsou moc nakloněny. Ale za sebe říkám, že jsem byl rád, když se otevřela možnost vyrazit na lvíčata, jejichž zápasy navštěvuje pár návštěvníků, ale o to možná zajímavější bude si zafandit a možná to ty vycházející talenti ocení víc, jak hvězdy v A-týmu.

Zaujalo mě to a říkal jsem si, jak to asi může vypadat. Byly tam i obavy. To bude asi trapas v pár lidech, ale tak zkusit se má všechno. Nakonec to vypadá, že by to mohlo být zajímavé, protože se dozvídám, že se na tribuně potkají fanoušci hned z několika klubů.

Hlavou se mi honí představa, jak to asi může dopadnout, když vedle sebe budou stát fanoušci z různých klubů. Dozvídám se, že účast přislíbili jednotlivci ze Slovácka, Olomouce, Ostravy, Opavy, napadá mě, že to taky může být třeba pěkná mela, ale tak uvidíme...

Ještě s jedním kámošem vyrážíme do sektoru, kde si stoupneme na kraj v horní části sektoru, kde se má povzbuzovat. Dívám se kdo je vedle nás a vidím holou hlavu, tak si říkám, že to bude asi Baníkovec. Nebo že by to byl Opavák? No nic ptát se nebudu... Pod námi v uličce skupina něco řeší. Slyším známé melodie a do toho slova, která by měla znít. Text se několikrát upravuje a nakonec přichází první pokřik

„Lvíčata do boje! Česko! Srdce moje. Celý stadion čeká, na váš gól...“ Celkem rychle se ho všichni učí a už se to nese stadionem.

I když je na začátku aktivních cca třicet lidí, tak to pod střechou stadionu zní velmi slušně. Navíc s přibývajícími minutami přicházejí další a další jednotlivci ze zbytku stadionu a zapojují se do fandění. Ve druhém poločase je tak sektor fandících zaplněn mnohem více, než na začátku zápasu. A i do přilehlých sektorů se sešli další fanoušci, kteří se do fandění zapojují a solidně zní i přeřvávačka (Česko – Česko) se stadionem. Několikrát i fanoušci na hlavní tribuně touto odpovídačkou burcují kotel. Navíc fanoušci v kotli dokázali zapojovat stadion do tradičních pokřiků "Češi do toho" nebo "My chceme gól" Rozhodně by bez účasti kotle nebyl zbytek stadionu ani zdaleka tak aktivní...

Škoda jen, že se nepodařilo utkání dotáhnout do vítězného konce. Každopádně přes počáteční obavy bylo vidět, že to není zabité a dá se s tím něco dělat a účast na zápasech Lvíčat je podle mého názoru ideální již proto, že podporujeme něco, co není na výsluní, takže nikdo nemůže říct, že se to dělá jenom pro to, že naši postoupili na Euro. Jako zbytečné se ukázaly i obavy ohledně složení kotle. Lidi co jsem znal, tak vím komu fandili, ale ty co jsem neznal, tak pro mě zůstali neznámou a je mi jedno odkud jsou. Myslím, že když se po tom nebude nikdo pídit, tak je to stejně irelevantní. Na druhou stranu kdo chce psa bít... Doufám, že se podobná akce zopakuje co možná nejdříve!


VIDEO:

 

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace