o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Bohemka = Ďolíček. Na dalších 10 let

z domova pátek, 27.01.2017 - přejít do komentářů
Klokani se konečně dočkali...
/titleImg/bohemka-=-dolicek-na-dalsich-10-let/1/7844.jpg?width=570

Zastupitelstvo Hlavního města Prahy schválilo nájemní smlouvu, podle které mohou Bohemians působit v Ďolíčku dalších 10 let. Zřejmě se tak vyřešil další velký problém klubu, který se teď bude moct konečně začít soustředit na fotbal.Fotka uživatele Marek Mára.

Nájemní smlouva je na 10 let s ročním nájemným 1,5 milionu korun.
Ďolíček zároveň přejde do majetku Prahy, která za stadion zaplatí 121 milionů, zbytek současnému majiteli doplatí klub.
Bohemka už nebude muset žít v trvalé nejistotě, budeme se moci soustředit plně na fotbal a řešit stejné problémy jako ostatní ligoví konkurenti. Smlouvu Bohemka podepíše s Prahou jako budoucím majitelem stadionu co nejdříve. Nájemní smlouva potom začne platit ihned po dokončení převodu vlastnictví nemovitosti,“ řekl předseda klubu Darek Jakubowicz, který spolu s několika fanoušky sledoval jednání na místech vyhrazených veřejnosti.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Marek Mára.

Řešil se i protinávrh.
Pan Michal Vejsada, muž, který před více než 10 lety dovedl Bohemku do konkurzu, se pokusil pronajmout si stadion na 1,8 milionu ročně (o něm později). Zastupitelé ale dali přednost veřejnému zájmu, aby na stadionu fungoval fotbalový klub. Podpisem schválených smluv skončí cca 6 let trvající handrkování, kdo stadion chce či nechce koupit, s čím a za kolik. Bohemka mezitím přežila vyhnanství v Edenu, sestup, postup zpátky do ligy atd. Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.

Od soukromého majitele chtěla původně stadion odkoupit MČ Praha 10.
Desítka nabízela 50 milionů a sousední prostranství, které se používá jako parkoviště. To se ale nelíbilo magistrátu, který chtěl oba pozemky sjednotit pod jedním majitelem, to se zase nelíbilo městské části s novým vedením… Odkup se nakonec podařilo protlačit přes všechny známé postavy pražské komunální politiky (Pek, Zoufalík, Kleslová, Krnáčová, Bellu…) do konce. 
Fotka uživatele Marek Mára.

19 let „posledních zápasů v Ďolíčku
Vlastnictví stadionu městem není v Česku ani v zahraničí nic neobvyklého. Stačí se podívat, na kolika „městských stadionech“ české týmy hrají. Ďolíček se majetkem města stává po delším příběhu sahajícím od poloviny 90. let. Tehdy klub i stadion patřily pod komunistický přežitek s názvem Tělovýchovná jednota Bohemians. Klub se osamostatnil, ale TJ si stadion nechala a následně prodala do soukromých rukou, z nichž mnohé to s ním nemysleli úplně dobře. Fanoušci léta slýchali, jak na místě stadionu bude Delvita (to byla kdysi síť supermarketů), Billa, Lidl, parkoviště… Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.

První z řady „posledních zápasů v Ďolíčku“ se hrál už v roce 1998.
Stadion otevřený roku 1932 přežil všechny. Prý jen zahřívací kolo, Bohemka možná získala dlouhodobější jistotu, ale rozhodně ne definitivní klid. Má totiž svého Vejsadu. Bývalý řecko-římský zápasník s přezdívkou „kuře“ (jednak kvůli vzhledu, druhak kvůli zkrachované síti stánků s grilovanou drůbeží) má životní zálibu napadnout úplně všechno, co se ve Vršovicích stane. Kdysi chtěl převést Bohemku do Opavy, pak se mu to částečně povedlo na střížkov, ale bez fanoušků. Na ty podává trestní oznámení, burcuje hygienu, když v Ďolíčku uspořádají posvícení, posílá dopisy všem klubům, že s Bohemkou nemají hrát… Zkusil zablokovat odkup stadionu a nově i nájemní smlouvu. Od přítomných si vysloužil ne zrovna lichotivé přivítání a po hlasování se chránil za nebohými úřednicemi magistrátu. Zpoza nich vykřikoval, že „rozhodně není konec“ a že tohle bylo jen „zahřívací kolo.“ Uvidíme, s čím přijde.
Fotka uživatele Marek Mára.

Autor článku. M. A.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace