o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Boj mezi fanoušky Hradce Králové a vedením klubu

blog fanoušků středa, 07.02.2018 - přejít do komentářů
Votroci v boji s vedením klubu...
/titleImg/boj-mezi-fanousky-hradce-kralove-a-vedenim-klubu/1/8258.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Dne 3.11. 2016 přetekl pohár hořkosti a nejaktivnějším hradeckým příznivcům došla trpělivost. Sepsalo se prohlášení, ve kterém se poukazovalo na body, které jsme chtěli změnit. Špatný koncept klubu, urážky a arogantní chování vůči fanouškům, dlouhodobě neuspokojivé výsledky týmu a nepříliš pěknou životosprávu některých hráčů. Závěrem v prohlášení stálo, že pokud nedojde k námi navrhovaným změnám, budeme bojkotovat domácí zápasy, venku však budeme fandit dále.

Následovaly zápasy v Teplicích a na Slovácku, ve kterých jsme získali šest bodů. Ovšem to na situaci nic neměnilo, naše požadavky zněly jinak. V těchto zápasech jsme se poprvé prezentovali pomocí transparentů na adresu vedení. V Teplicích se po zápase děkovačka nekonala, hráči zkrátka nepřišli, zřejmě jsme píchli tou životosprávou do vosího hnízda.
Fotka uživatele Tom Romanescu.
Na Slovácku už však přišli a společně s námi oslavili vítězství. Na tomto výjezdu však přišel první úder klubu. Tradičně jsme vypravovali fanouškovský autobus za peníze, klub však vyhlásil zájezd pro fanoušky zcela zdarma a ještě jim rozdal vstupenky mimo sektor pro hosty (zkrátka si začal kupovat fanoušky).
Fotka uživatele Tom Romanescu.
Oficiální vyhlášení bojkotu domácích zápasů až do odvolání a zavření sektoru H (kotel) proběhlo 25.11. 2016. O dva dny později jsme doma hostili Spartu Praha. Sektor však na tento zápas prázdný nezůstal, na nařízení klubu musely mládežnické celky včetně trenérů povinně do sektoru a fandit.
Fotka uživatele Tom Romanescu.
O týden později koná také oficiální fanklub VOTROCI 2000, jehož doménu klub nechal odstranit z webových stránek. Výbor fanklubu sepsal memorandum, ve kterém se téměř ztotožňoval se skupinou Ultras Hradec, stál však dále za ředitelem klubu Richardem Juklem, pokud se tým udrží, pakliže ne, budou žádat, aby rezignoval.
Před jarní částí se konala schůze u kulatého stolu s ing. Juklem. Na schůzi se hodně debatovalo, sál byl zcela zaplněn, zájem byl veliký, ale názory se rozcházely, a tak se bojkot nezrušil, ba naopak, pokračoval dále.

Dne 19.3. 2017 „asistent trenéra“ Bohuslav Pilný na svou funkci rezignoval. Představenstvo však jeho rezignaci nepřijalo, zřejmě nechtělo připustit, že mají fanoušci pravdu. Ti už žádali odvolání  trenéra na podzim po zápase s Karvinou.

Ke dni 23.3. 2017 představitelé klubu uspořádali setkání s fanoušky. My jsme se na setkání takřka opakovali, nicméně snažili jsme se najít cestu, abychom se mohli doma vrátit do kotle. Pánům Juklovi a Šedivému jsme předložili čestná prohlášení k odstoupení z funkcí ke dni 1.7. 2017 a zaručili jsme se, že pokud podepíšou, Ultras Hradec přestanou bojkotovat domácí zápasy. Pan Michálek nedorazil.

O den později jsme však z prohlášení představenstva klubu pochopili, že ke změnám nedojde (zatím ani k podpisům) a to se ing. Jukl na setkání chvástal, jak nemá problém to podepsat a že stejně 30.6. 2017 končí a bude se věnovat pouze stadionu.
Se situací jsme se nehodlali smířit, a tak jsme po stadionu, ve městě a jeho okolí začali vylepovat plakáty „Nastal čas na změny“.
Fotka uživatele Tom Romanescu.
Dne 7. května představenstvo odvolává trenéry Pilného s Frimmelem a nahrazuje je Havlíček se Šmardou. Ti už neměli téměř šance tým udržet, a tak 29.5. 2017 během pěti let přichází třetí pád do druhé ligy.

Začátkem června vyšel rozhovor s bývalým skvělým fotbalistou SK Hradec Králové Jardou Dvořákem.
Hradec spadl do druhé ligy. Mrzí vás to?
"Já jsem na fotbal tady zanevřel. Dokud tam budou lidi, co to vedou, tak to jiné nebude. Nedělají to, jak by se mělo. Když jednou postoupíte a hned zase spadnete, je něco špatně. Není v tom žádná dlouhodobější vize a strategie, která by klub posouvala výš a výš. Proto tam ani nechodím."

Fotka uživatele Tom Romanescu.

1.7. 2017 - Pamatujete na schůzi s vedením klubu? Jukl sliboval, že ke dni 1.7. 2017 opustí funkci ředitele klubu FC Hradec Králové. Tuto informaci podával jako již jistou a hotovou. Bohužel se tak nestalo, tudíž důvěra z naší strany ke klubu a především ing. Juklovi klesla na úplné dno. V případě, že po nás budete něco žádat, nebo po nás budete něco chtít, otočíme se k vám zády tak, jako se vy otáčíte k nám. 
Vaše slova nebereme již vážně, jste pro nás lidmi beze cti a respektu.

Začátek nového ročníku a první výjezd (Znojmo). Opět se prezentujeme nápisy, tentokrát na adresu ředitele klubu. Na počest jsme mu udělali i vlaječku „JUKLHÁŘ“. Po zápase však přichází k sektoru kapitán týmu Radim Ottmar pobavit se na téma domácí zápasy. Rozhodli jsme se uspořádat dodatečnou schůzi zástupců kotle. 
Na schůzi jsme řešili, jak se k tomu postavíme dále. Po delší debatě jsme se shodli, že naším bojkotem nejvíce trpí samotní hráči, což nebyl rozhodně náš záměr. Naším cílem bylo, aby vedení klubu odstoupilo, ale tento druh protestu se nezdařil a tudíž jsme našli kompromis. 
Fotka uživatele Tom Romanescu.Fotka uživatele Tom Romanescu.
Od následujícího domácího zápasu se vracíme všichni do našeho kotle, ze kterého budeme podporovat naše hráče a zároveň dávat najevo nespokojenost s vedením klubu.

Velká zkouška přichází 14. srpna 2017, kdy se po 8 a půl měsících vracíme do kotle a naším soupeřem jsou Pardubice. V zápase se opět prezentujeme transparenty. Ochranka má od klubu nařízeno vše hanlivé strhnout. Přicházíme tak o vlaječku „JUKLHÁŘ“  a později o jeden z transparentů, který mizí v popelnici na ochozu. Po celý zápas jsme však hlídaní jako ovce v ohradě a necítíme se vůbec jako domácí fanoušci, nespokojenost vyjadřují i fandové v ostatních sektorech. V druhé půli se fanouškům z kotle daří získat jeden z nápisů proti vedení klubu, což způsobuje nesmyslný zásah ochranky a bezvědomí jednoho z našich řad, kterému jsme poskytli první pomoc. Nikomu bychom nepřáli vidět to, co jsme viděli my, jak náš fanoušek bojuje o život. (Pozn.: Druhý den už si ho klub koupil permanentkou, ale kdoví, jak to ve skutečnosti bylo).
Fotka uživatele Tom Romanescu.Fotka uživatele Tom Romanescu.Fotka uživatele Tom Romanescu.
Po utkání jsme opět měli debatu s hráči a vysvětlili jim, že takhle ne. Buď půjdou s námi a nebo bez nás, vybrali si druhou variantu, což nás dodnes mrzí.

23.8. 2017 - Vzhledem k událostem, které nastaly v posledním domácím zápase, se skupina Ultras Hradec opět rozhodla na úkor hráčů bojkotovat domácí zápasy.
Prosíme všechny fanoušky, aby nevstupovali do sektoru domácích vlajkonošů. Děkujeme!


V dalších měsících došlo už pouze ke spontánním akcím jedinců, kde poukazujeme na vedení, aby táhlo z Hradce Králové a že tým i nadále na dálku podporujeme (akce trička, transparenty, vzkazy).
Fotka uživatele Tom Romanescu.Fotka uživatele Tom Romanescu.Fotka uživatele Tom Romanescu.Fotka uživatele Tom Romanescu.

Kam až to vedení Hradce dotáhlo?
Momentálně je situace velmi špatná, klub fanouškům vyhovět nechce, město mlčí. Na výjezdy až na výjimky nikdo nejezdí a doma chodí v průměru kolem tří stovek diváků.
Fanoušci z kotle si bojkot krátí alespoň podporou „Lvíčat“.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace