o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Česko - Itálie 7.6.2013 trochu jinak

blog fanoušků pondělí, 10.06.2013 - přejít do komentářů
/titleImg/cesko-italie-762013-trochu-jinak/1/5016.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Jako aktivní fanoušek české fotbalové reprezentace, který navštěvuje repre pravidelně od roku 2003 (doma i venku), bych se s vámi rád podělil o "zážitky" z pátečního kvalifikačního utkání Česko vs. Itálie v Praze na Letné. Nebudu hodnotit hru, výsledek, apod. rád bych se zaměřil na to, jak se FAČR chová k aktivním fanouškům.

Mnozí z vás, kteří navštěvujete zápasy repre mně asi znáte, jsem Lukáš, alias Harry a jsem na zápase repre jeden ze dvou bubeníků (tedy do pátku jsem jím byl :-( ). Podotýkám, že  ale nejsem ten "komerční bubeník" najatý FAČR z řad hokejových fandů a jsem členem FANS CHUCHELNÁ-slezského fanclubu české fotbalové reprezentace.

V pátek jsme se celá skupina opět vypravili do Prahy povzbudit repre v bitvě "o naději" s Itálií. Vezli jsme s sebou i naši novou vlajku (viz foto) a byli připraveni, jako vždy, aktivně fandit.

Místa máme pravidelně v sektoru D47 a měli jsme je zde i tentokrát. V tomto sektoru se pravidelně scházíme s podobně "postiženými" kamarády ze Vsetína, Ostravy, Vyškova, apod. Fandit v dnešní době repre je sice asi divné, ale zažili jsme s ní dobré časy (Portugalsko 2004), tak si musíme vyžrat i ty časy zlé.

To, že Bílek nemá u repre co dělat, to ví u nás kdejaký klučina, který sotva začíná kopat do balónu..., ale o tom psát nechci.

Rád bych se pozastavil nad tím, jak bylo zacházeno s aktivními  fandy v pátek na Letné. Jedním slova, hrůza. Už po příchodu do "našeho" sektoru mi bylo divné, že zde sedí osazenstvo složené ze zástupců párkožroutů, vandráků a sponzorů. Když jsme zaujali svá bubenická místa na stupínku, byl jsem slovně napaden týpkem (byl nápadně podobný Berbrovi :-)), který se mi snažil vysvětlit, že dnes se žádné bubnování konat nebude, že on přišel na fotbal.

Když jsem se ho slušně zeptal, kde byl posledních 10 let a po té ho poslal do míst, kde začínají růst nohy :-)..., tak na mě zavolal pořadatele. A tím začali problémy všech fandů, kteří chtěli aktivně povzbuzovat. Byli jsme odvedeni do nejnižší řady, kde jsme byli po celý zápas buzerováni ze strany pořadatelů.

Při sebemenším náznaku povzbuzování jsme byli vyzýváni, abychom se posadili, když jsme chtěli zapojit "vandráky" obligátním, Kdo neskáče, není Čech, opět napomínání a vyhrožování vyvedením ze stadiónu, atd.. A tak to šlo celý zápas, výsledkem byla naprosto mizerná atmosféra po celou dobu zápasu.

Výsledkem bylo naše a nejenom naše rozladění a nasranost. O poločase jsem se byl zeptat zástupců security, o co jim jde, tak mi bylo řečeno, že jednají z příkazů vyšších míst. Já se ptám, zda z popudu UEFA, FAČR nebo někoho jiného?

Nebálo se vedení FAČR před sobotní valnou hromadou toho, že bychom třeba skandovali (oprávněně) Bílek VEN, Pelta VEN ???

Vedení FAČR pořád brečí, že zápasy repre nejsou vyprodány, bla, bla, bla......, ale když chce, dnes již opravdu skalní skupinka fandů, povzbuzovat, tak je jim bráněno???!!! Nebo začíná na zápasech repre platit...slogan..."fanoušku přijď, zaplať, usaď se na své místo a drž h..u !! "???

Za sebe můžu říct, že jako bubeník repre jsem skončil (určitě pro domácí zápasy) do doby, než si vedení FAČR, jak se má k fanouškům chovat. Nedělám si iluze, asi se nic nezmění..., ale bylo by dobré, aby si kompetentní lidé uvědomili, že ČESKÝ fotbal živí nikoliv sponzoři, nikoli VIP hosté, rádoby celebrity, ale aktivní fanoušci. A teď nemám na mysli jen repre fotbal, ale fotbal obecně.

Za FANS CHUCHELNÁ -slezský fanclub české fotbalové reprezentace

Lukáš, alias Harry

Autor: Blog & Harry

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace