o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Chorvatští fotbaloví fanoušci vyhrožovali Srbům

pondělí, 22.06.2020 - přejít do komentářů
Další info z Chorvatska...
/titleImg/chorvatsti-fotbalovi-fanousci-vyhrozovali-srbum/1/9444.jpg?width=570

Záhřebská policie zadržela několik lidí ve spojitosti s nápisem, který před několika dny prezentovali v chorvatské metropoli radikální příznivci Dinama Záhřeb. V něm uráželi srbské ženy a děti a dále zapálili několik klubových symbolů Partizanu a CZ Bělehrad. Policie je viní z podněcování k nenávisti. Fotografie se okamžitě začala šířit na internetu a zažehla další vyhrocené diskuze ke krvavé občanské válce mezi Chorvaty a Srby v 90. letech 20. století.
.
Již v červnu 2019 řešila policie na ostrově Brač napadení sezonních pracovníků v jednom z místních barů. Důvod? Jednalo se o mladé studenty ze Srbska. Po incidentu, během kterého byly napadeny i dívky, dopadla několik útočníků ve Splitu, kteří na ostrov připluli.

Policie již v minulosti varovala turisty mířící do vyhlášených turistických letovisek na Jadranu, aby v rámci vlastní bezpečnosti a minimalizování rizika napadení omezili nošení oblečení s jakýmkoliv politickým podtextem. K nejznámějšímu případu napadení českých fotbalových fanoušků v Chorvatsku byla událost z podzimu 2008, kdy ozbrojení chuligáni Dinama Záhřeb zaútočili na výpravu Sparty Praha před utkáním Poháru Uefa.

Podle chorvatských médií měl být brutální útok odplatou za sparťanskou podporu Radovana Karadžiće a Ratka Mladiće. Ozbrojené složky bosenských Srbů pod jejich vedením totiž měli na svědomí nejen mnoho životů místních muslimů, ale také Chorvatů.

Chorvatský sport provází incidenty s podobnými násilnými akcemi a projevy dlouhodobě. Část Chorvatů se také dodnes hlásí k ultra-nacionálnímu revolučnímu hnutí Ustaša z první poloviny 20. století.

Autor: TomášO

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace