o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Divácký souhrn 12.kola Gambrinus ligy

úterý, 01.11.2011 - přejít do komentářů
/titleImg/divacky-souhrn-12kola-gambrinus-ligy/1/3636.jpg?width=570

V poslední říjnový víkend Gambrinus lize odzvonilo 12.kolo, a tak je na řadě další divácký souhrn a výběr nejzajímavějších okamžiků na tribunách prvoligových stánků. Čísla návštěv jsou z většiny jednotlivých zápasů opět tristní. Celkový počet 31 964 diváků na osmi ligových utkáních a tedy průměrná návštěva na jeden duel 3 993 fanoušků téměř kopírují hodnoty předešlého 11.kola, konkrétně na jedno utkání přibylo v průměru 94 diváků. Návštěvu kola si připisuje pražská Letná, kde střetnutí Sparta Praha - Mladá Boleslav přihlíželo 7 307 platících osob. Pro Spartu to však byla nejnižší návštěva v dosavadním průběhu soutěže. Prvenství v procentuálním zaplnění stadionu si připisují netradičně dva kluby, tribuny Plzně a Slovácka byly zaplněny shodně ze 69 % celkové kapacity. I nadále se po divácké stránce trápí v Synot Tip Aréně Bohemians 1905, klub s bohatou diváckou základnou musel v klání s Olomoucí ohlásit návštěvu 1 864 lidí, která je nejnižší v celém kole, a to i po procentuální stránce (9 % kapacity).

V poslední době jsou na stadionech četně k vidění formy různých protestů a nejinak tomu bylo i tentokrát. Tábory Bohemians a Ostravy bojují za své tradiční domovy. Zatímco Bohemka již v azylu u rivala druhou sezónu působí, tak Ostravu přesun do vítkovické části teprve čeká. Fanoušci klokanů se při zápase s Olomoucí prezentovali papíry ve formátu A4 s nápisy „ĎOLÍČEK NEDÁME“, Ostravané si připravili choreo s prosvětleným nápisem „NE!!! Vítkovicím“, efekt doplnily červené ohně a stroboskopy. Support obou kotlů byl však sotva průměrný, ještě nedávno to při domácích zápasech těchto klubů jinak hřmělo, ale to byly holt jiné okolnosti. Jiné protesty provázejí Slavii Praha. I když sešívaní poprvé v sezóně zvítězili venku a prezentovali se velmi kvalitním výkonem, tak fanoušci si i po konci úspěšného utkání znovu žádali odvolání trenéra Františka Straky. S negativní atmosférou se museli vypořádat i na Spartě. Při bídném výkonu fotbalistů vedoucího týmu ligy fanoušci spustili lavinu pokřiků vzývajících nástup Tomáše Řepky na hřiště nebo sparťanskými hráči neoblíbený pokřik „Bojujte za Spartu“.

Zklamání zavládlo také na Slovácku, kde jednak hráči nezvládli své utkání a i fanoušci tentokrát zůstali za očekáváním, přesto choreo v jejich podání bylo velmi povedené. Slovácko je momentálně nejlépe postaveným moravským klubem a domácí kotelníci si v této souvislosti připravili černou plachtu s průsvitnou moravskou orlicí, modrým nápisem Vládci Moravy a choreo podsvítili pyrem. Mini pyro bylo použito i v Plzni, jednalo se však téměř o zanedbatelnou aktivitu. Jako jedni z mála mohli být velmi spokojení fanoušci z Liberce. Pod vysílač na Žižkov jich dorazilo na 120 (Liberečtí tento počet hodně kritizují) a hlasitým supportem pomohli svému mužstvu k vítězství 4:1. Zápasy České Budějovice - Příbram a Jablonec - Teplice si nezaslouží žádnou pozornost, jelikož po divácké stránce byly o ničem.

Využité zdroje:

www.idnes.cz
www.chachari.cz
www.ultrassparta.cz
www.supras-unisono.info

Utkání Počet diváků Obsazení stadionu (%)
Bohemians - Olomouc 1 864 9
Sparta - Mladá Boleslav 7 307 35
Ostrava - Dukla 3 582 21
Plzeň - Hradec 5 811 69
Slovácko - Slavia 5 568 69
Č. Budějovice - Příbram 2 312 35
Žižkov - Liberec 2 367 47
Jablonec - Teplice 3 130 50

 


 

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace