o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

EHF Challenge Cup: Zubří - Sporting Lisabon

navštívili jsme neděle, 12.02.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/ehf-challenge-cup-zubri-sporting-lisabon/1/3869.jpg?width=570

V sobotu jsme se po týdnu vydali opět na vsetínsko. Konkrétně do Zubří, které je domovem házené a v sobotu tam zavítal, v rámci EHF Challenge Cupu, slavný Sporting Lisabon, který v roce 2010 tuto prestižní evropskou soutěž vyhrál.

Z fanouškovsého hlediska není v našich zemích házená tak atraktivním sportem, jako třeba v Německu, kde na házenou chodí tisíce fanoušků, kteří svému týmu dokážou vytvořit pekelnou atmosféra, ale zrovna Zubří patří u nás k tomu nejlepšímu, co může hlediště nabídnout.

V malém městečku, které má něco přes pět a půl tisíce obyvatel se v hledišti schází 1200 diváků (vyprodáno) a atmosféra zápasu je na české házenkářské poměry vysoce nadstandardní. Plná hala spojená s kvalitní házenou, dělá z tohoto sportu docela zajímavou podívanou.

Domácí fanoušci povzbuzovali celých šedesát minut a několikrát se do supportu zapojuje celá hala. V hledišti bylo k vidění i několik málo zelenobílých šál Sportingu, ale tito fanoušci se projevovali pouze při vstřelené brance.

Jak již bývá zvykem, tak u těchto sportů jsou, v našich končinách, ke slyšení spíše pokřiky, než chorály, které jsme mohli slyšet na nedávném evropském šampionátu v Srbsku.

Domácí Zubři nakonec svého favorita poráží 26:23 a hráči si tak mohou vychutnat skandovaný potlesk vyprodaného hlediště.

Jak bude pro fanoušky Sportingu atraktivní odveta je otázkou, ale ticho se v hledišti v odvetě nečeká. Jak se umějí fanoušci v Lisabonu bavit si můžete pustit ve videu číslo dvě...

Původně jsme naši návštěvu v Zubři brali spíše jako zvědavost a ani jsme nevěděli jestli nějaké video ze zápasu pořídíme. Nakonec jsme kameru zbytečně nebrali, takže níže ve videu se můžete podívat na atmosféru, která toto utkání provázela. 

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace