o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Euforie v Pardubicích nemohla vypuknout naplno...

rozhovory úterý, 15.12.2020 - přejít do komentářů
Rozhovor nejen o podávání míčů, ale i o euforii, stadionu a družbě s Bohemkou...
/titleImg/euforie-v-pardubicich-nemohla-vypuknout-naplno/1/9653.jpg?width=570

Kdo by čekal, že Pardubice budou v tabulce po 11. ligovém kole před Viktorií Plzeň. Fanoušci si však nemohou naplno užívat euforii, protože návrat do nejvyšší soutěže po padesáti letech, přišel v době koronavirových omezení.

O víkendu jste nejspíš zaznamenali, že pardubičtí fanoušci v Ďolíčku podávali míče. Jak se to stalo a nejen to, nám přiblížil Sajfy, přední člen pardubických ultras.

„Na zápasech áčka podávají balóny vždy kluci z mládeže. Jenže COVID pravidla si žádají osoby starší osmnácti let. Vedení nás kontaktovalo s prosbou, zda nevíme o někom, kdo by o to měl zájem. Hned jsme se toho chytli a využili možnosti jít na fotbal,“ vysvětluje. 

„Těch míst není tolik, takže se to rozebere vždy v interním kruhu. Nutno říct, že vše děláme bez jakéhokoliv výdělku.  Bude to pokračovat do doby, než se budeme moci vrátit na tribuny. 🙂 Snad to nebude trvat dlouho,“ věří.

Pardubice ovládly v minulé sezoně 2. ligu a zaslouženě postoupily do nejvyšší soutěže. Z fanouškovského pohledu rozhodně mohly přispět k dění na tribunách. Bohužel okolnosti to téměř neumožňují. 

„Je to zvláštní pocit, když se dostanete do ligy po padesáti letech a nemůžete chodit na fotbal. Ale i přesto si užíváme pohled na tabulku a celkový zájem o fotbal. Nejvíce by mě zajímalo, jestli bychom stále drželi celkem dobré počty v Ďolíčku. Myslím, že jsme na tribunách nezaostávali,“ vrací se Sajfy k úvodu sezony, kdy měli pardubičtí v azylu na stadionu Bohemky solidní kulisu.

Pardububice ještě do nedávna platily za výhradně hokejové město. To se však v posledních letech změnilo a město začíná žít fotbalem.

„Nevím jak ostatní, ale mám pocit, že město fotbal vnímá úplně jinak. Pohledy na plné hospody, které fandí a řvou po gólech je něco, co tu bylo jen při hokeji. (ještě když bylo otevřeno) V každé fabrice, kam pracovně mířím se mluví o pardubickém fotbale. Věřím, že kdyby se fotbal hrál v perníkově, tak fotbalem žije ještě mnohem více lidí,“ pokračuje.

V Pardubicích však stále chybí stadion, které by měl potřebné ligové parametry. Proto všichni čekají, jak dopadne výběrové řízení a následné schválení radou města.

„Proběhlo výběrové řízení, které bylo pozastaveno z důvodu špatně připravené dokumentace. Následně proběhla zrychlená verze výběrka, kam se přihlásily dvě firmy. Očekávaně se přihlásil náš hlavní sponzor, který šel před rokem do fotbalu s tím, že by chtěl stadion postavit. Teď budeme čekat na oficiální vyhlášení a následné schválení radou města. Pokud bude veřejné, budeme u toho všichni! Neumím si představit, co by se dělo, kdyby se stadion neodsouhlasil,“ říká. 

Pardubice hrají své zápasy ve víc jak 100 kilometrů vzdálené Praze. Kde kromě azylu nalezly i přátelství s domácími fanoušky.

„Družba s Bohemkou je převážně věc naší Omladiny, která by o tom asi řekla více. Já jen můžu říct, že jsme po konzultacích s družbou souhlasili a plně tyto vztahy respektujeme. Každý z našeho kotle může jet podpořit přátele z Vršovic,“ dodává Sajfy.

Autor: Mara

z domovarozhovorysvět hooligans

FK Pardubice

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace