o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

EURO 2012: Navštívili jsme Česko - Portugalsko

navštívili jsme sobota, 23.06.2012 - přejít do komentářů
Národní stadion ve Varšavě před zápasem s Portugalskem
/titleImg/euro-2012-navstivili-jsme-cesko-portugalsko/1/4178.jpg?width=570

Mise českých fotbalistů v Polsku je u konce. Ve čtvrtek Česko podlehlo Portugalsku 1:0 a šampionát v Polsku pro nás tímto končí. Poprvé hrajeme ve Varšavě a cestování je utrpením. Cestou v kolonách na nás troubí polští fanoušci a ukazují nám, že nám přejí úspěch.

Po příjezdu do Varšavy jsme si připadali jako doma. Všude Češi a nebo Poláci, kteří se k nám hlásí, přejí postup a nezřídka se fotí a komunikují s námi.

Vyzvedáváme vstupenky a míříme na stadion. Opravdu velký kolos nás vítá trochu chaosem. Všude spousta lidí, kteří se křižují, ale nakonec se dostáváme ke svému vchodu.

U vstupní kontroly velké fronty, které však nejsou rovnoměrně rozmístěny, a tak místo dvaceti minut čekání u jedné kontroly se na stadion dostáváme během pár vteřin u vstupu o několik metrů dále.

Na stadionu je tisíce českých fanoušků, kteří již před zápasem zpívají a baví se. Atmosféra zápasu je na první pohled typická, jak ji ze zápasů reprezentace známe. Stereotypní pokřiky, ale na druhou stranu měla ta masy sílu a  ohromný potenciál, který se jednou musí proměnit v kvalitní support.

V dolní části jsou skupinky stojících fanoušků, kteří chtějí podporovat tým vestoje a scházejí se na schodech dolního sektoru aby byli pohromadě. To se ale nelíbí pořadatelům, kteří je posílají sednout (viz video v čase 2:20).

Do fandění se zapojují i polští fanoušci, kteří se přidávají k pokřiku Češi, Češi, naopak několikrát se k pokřiku Polska, Polska připojují i čeští fanoušci.

I když prohráváme, tak tisíce českých fanoušků zůstává stát na stadionu a loučí se s hráči. Vůbec to nevypadalo, jako bychom vypadli a v ulicích panuje dobrá nálada.

V prvním videu je krátký sestřih hymny a několika pokřiků, které se na stadionu díky té mase lidí skutečně dobře nesly, ale chybí tomu lepší organizace supportu, protože se opět stávalo, že část stadionu skákala, kdo neskáče není Čech a další sektory zase zpívali něco jiného. Ve druhém videu je zachyceno cestování českých fanoušků Speciálním vlakem.

Kliknutím na fotografie zobrazíte kompletní fotogalerii






Autor: Mr & rn & jš & fu

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace