o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Fanatismus Česko! Blýská se ohledně atmosféry na zápasech české reprezentace na lepší časy? Utkání s Moldavskem v Olomouci je tomu příslibem…

čtvrtek, 23.11.2023 - přejít do komentářů
/titleImg/fanatismus-cesko-blyska-se-ohledne-atmosfery-na-zapasech-ceske-reprezentace-na-lepsi-casy-utkani-s-moldavskem-v-olomouci-je-tomu-prislibem/1/10199.jpg?width=570

Zdravíme fanouškovskou obec.

V pondělí se naše země kvalifikovala na Euro 2024 do Německa. V Olomouci proti Moldavsku se podařilo vytvořit support díky slušné bandě aktivních za brankou, tvořené hned několika tábory. 

Byli jsme tam i my. 

Chceme vám krátce představit naši iniciativu. 
Jsme parta mladých, kterým není lhostejná atmosféra na áčku české reprezentace. Máme s ní už pár let něco odježděno a letos na podzim, po utkání s Faerskými ostrovy v Plzni, jsme se rozhodli, že do toho praštíme a uděláme pro repre konečně něco většího. 

Před výjezdem do Polska dáváme dokupy lidi a tvoříme první kusy repretrik s novým motivem „FANATISMUS ČESKO“. Sami se skládáme na choreo. Několik mladých nadšenců dohromady vloží do téhle naprosto nezávislé akce více než 12 000 korun z vlastních kapes, aby mohla vzniknout malovaná plachta o rozměrech 20x16m na zápas s Moldavskem. Vše se dodělává na poslední chvíli, ale s pondělním večerem je plachta i díky pomoci SLO Martina Kurky na svém místě v Olomouci a v 10. minutě spatří světlo světa. 
Je to po dlouhé době první malované choreo na utkání reprezentačního áčka takovýchto rozměrů a vzniklo samozřejmě zcela nezávisle na fotbalovém svazu nebo oficiálním fanklubu. Mladí si na tom oddřeli své a aby se jim náklady alespoň částečně vrátily, po zápase se vybírá do kasičky. Podařilo se nám vybrat 6488 Kč + 12 zlotých a ačkoliv to celkové náklady nepokrylo, i tak je to parádní částka. 
Děkujeme všem, kdo přispěli. 

Pro nás je to odrazový můstek k dalším počinům.
„FANATISMUS ČESKO“ je iniciativa pro všechny fans, kteří ctí represmír, jsou ochotni na áčku fanatisovat v kotli a respektovat zásady s tím spojené, v době „reprepauzy“ dokázat na chvíli odsunout klubovou příslušnost stranou a umět stát bok po boku v jednom sektoru společně za svou zem, i kdyby vedle rivala. 
Jedině tak se nám může společně podařit s úrovní supportu na repre něco udělat a na euru prezentovat českou scénu v dobrém světle.

MY JSME ČESKO - ČECHY, MORAVA, SLEZSKO - SPOLU ZVÍTĚZÍME!

zdroj: FB Fanatismus Česko

Autor: redakce

z domova

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace