o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Fanoušci Bohemky slaví, Praha odkupuje stadion

čtvrtek, 31.03.2016 - přejít do komentářů
Zastupitelé hl. m. Prahy odsouhlasili odkup stadionu v Ďolíčku...
/titleImg/fanousci-bohemky-slavi/1/7452.jpg?width=570

Ztráta domova, ztráta licence a propad o dvě soutěže níže. Tohle všechno hrozilo fotbalistům a fanouškům Bohemky z Ďolíčku.

Stadion, na kterém totiž hraje Bohemka své mistrovské zápasy jí nepatři. A smlouva o pronájmu vypršela. 

Fanoušci Bohemky proto opět vyrazili na zasedání zastupitelstva hlavního města Prahy a již ráno, za hustého deště, se sešli před magistrátní budovou.
Projednávání odkupu stadionu bylo zařazeno na 15. hodinu, kdy se fanoušci opět vrátili na místo. V sále zatím probíhala vášnivá debata, na které vystoupil mimojiné i velký fanoušek Bohemky, herec Ivan Trojan. Ten prohlásil: "Já své povolání dělám pro lidi, je to určitý závazek a myslím si, že to nás dnes pojí. Myslete na nás, děláte to pro své občany a voliče".

Po dvouhodinové debatě a patnáctiminutové přestávce na poradu jednotlivých politických klubů došlo k volnému hlasování. 56 zastupitelů se vyjádřilo pro odkup stadionu, pouze dva se zdrželi. 

Ředitel klubu Darek Jakubowicz se posléze vyjádřil takto: "Je to pro nás určitě velké vítězství, teď jsme ještě ve strašné euforii. Určitě budeme muset poděkovat hodně lidem, kteří kolem toho běhali a prosazovali to. Je to velký úspěch a hlavně je zajištěna budoucnost první ligy v Ďolíčku pro náš klub. Čekali jsme, že by to mohlo projít o pár hlasů, ale rozhodně ne v tomhle poměru. Je to neuvěřitelné".

Pohledem fanouška Bohemians Praha 1905: "Dnes proběhlo hlasování  Zastupitelstva hl. m. Prahy. Účastnilo se ho od 8:00 do cca 17:00 odhadem celkem cca 250-300 klokanů, kteří od si v drtivé většině případů museli vzít v práci dovolenou nebo se vymluvili na "doktory apod.", aby mohli dneska to zasedání sledovat. V sále byla kapacita pro veřejnost cca 100 míst, více lidí dovnitř policie odmítla vpustit. Venku pak postával zbytek a různě se to v průběhu dne točilo. Ale nešlo jen o dnešek, na Magistrát chodili zástupci fanoušků x měsíců dozadu, dříve se několik let chodilo na Radnici Prahy 10. Byl to obrazně řečeno pro ty nejaktivnější a nejangažovanější bohemáky "několikaroční výjezd", který dnes věřme tomu už nadobro skončil a fotbaloví fanoušci zas dokázali, že se dokážou vzepřít osudu. Schválně píšu fotbaloví fanoušci a ne fanoušci Bohemians, protože si myslím, že to dnes nebyl jen náš úspěch, ale možná i motivace a příklad pro některé další tábory, kterým hází majitelé či politici klacky pod nohy. Až dnes jsem si definitivně uvědomil, jakou fanoušci mají sílu, když intenzivně bojují, dají do toho srdce, čas, energii a obětují něco navíc. Ještě včera, dokonce i dnes ráno to vypadalo s Ďolíčkem bledě, téměř ztraceně, i média to takto prezentovala, téměř nikdo z politiků nevyjádřil Ďolíčku podporu, ale dnešní interpelace fanoušků (i v čele s Ivanem Trojanem nutno podotknout) pomohly přesvědčit jinak neoblomné politiky. Bylo vidět, jak nikdo z nich si netroufl zvednout ruku proti Ďolíčku, proti sportu, proti tradici, když viděl ty fanoušky, média apod. Mohl by to být velmi dobrý příklad i pro vás, kteří to dočetli až sem, v boji o dobro svého klubu a možná i pro nás celkově v boji např. s FAČR a jejich nesmyslnými nařízeními. Chce to odhodlání, dobré argumenty, sjednocení a hlavně výdrž! Dnes mi snad odpustíte to bohužel již trochu otřepané klišé "Český fotbal, pro fanoušky!", které ale zrovna dnes platilo a snad tu váhu tenhle pokřik opět nabude zpátky!"

Na konci článku najdete také video s rozradostněnými fanoušky vršovického klubu.

Foto: Pavel Jiřík ml./Virtuální Ďolíček - www.bohemians.cz

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace