o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport - AC Sparta Praha x FK Crvena Zvezda

pátek, 04.08.2017 - přejít do komentářů
Tisíce příznivců Zvezdy přicestovaly na odvetu EL na Letné
/titleImg/fotoreport-ac-sparta-praha-x-fk-crvena-zvezda/1/8056.jpg?width=570

V odvetě 3. předkola Evropské ligy přivítala 3. srpna pražská Sparta na domácí půdě Crvenou Zvezdu. I přes úvodní prohru 0:2 v Bělehradě si našlo na stadion cestu 16 808 diváků. K tomuto číslo nemalou měrou přispěli hosté, kteří vyčerpali kapacitu přiděleného sektoru a obsadili stovky dalších míst po celém stadionu. Fotografie a videa z celého dne naleznete níže v článku.

Srbové se vydali na Letnou pochodem ze Staroměstského náměstí. Jejich početný policejní doprovod neměl moc důvodů zasahovat, pochod probíhal víceméně spořádaně. K jedinému výraznějšímu incidentu došlo za Čechovým mostem, kde po odpálení pyrotechniky následovala menší potyčka mezi fanoušky a těžkooděnci. Několik příznivců Zvezdy bylo zadrženo, nicméně pochod po chvíli pokračoval dále, a skrze Letenský tunel se dostal ke stadionu. Zde Srbové naplno ukázali, proč je Delije v Evropě tak uznávaným pojmem. Hlasitý a místy fanatický support, při kterém vydrželi dlouhé minuty zpívat jeden chorál, po většinu zápasu zastínil na tribunách domácí, jejichž fandění postupně upadalo s tím, jak rostlo rozčarování z dění na trávníku. Na konci první půle se již Letnou nesl pískot mířený na domácí hráče, kteří od 19. minuty prohrávali 0:1. Slyšet byl také pokřik „Italiano bastardo“ mířený na kouče Sparty. Bude zajímavé sledovat, zda se k tomuto nějak vyjádří disciplinární orgány UEFA, neboť za stejný pokřik byl pražský klub trestán v uplynulé sezóně.

Srbští a čeští fanoušci také navázali na týden starý zápas v Bělehradě, když i v Praze probíhaly mezi oběma kotli dělené pokřiky Kosovo – Srbija, mezi sparťanskými ultras visela srbská vlajka a v kotli Delije se objevily v češtině psané transparenty: „Děkujeme českému národu za upřímný boj proti zlu,“ a: „Kosovo je Srbsko.“ Téma Kosova, Albánců nebo UEFA Mafia se ostatně opakovalo v různých obměnách v mnoha chorálech srbských fanoušků. Ti během zápasu bratrsky pozdravili mimo jiné i "slovenské bratry" a nakonec slavili výhru 1:0 a postup do dalšího předkola EL. Sparta naopak v pohárech pro tuto sezónu konči, i proto se od zhruba 70. minuty jali letenští svěšovat své vlajky a celý kotel se přesunul do spodního patra stadionu, kde se již do fandění zapojovaly jen sporadicky menší skupinky fanoušků.

I přes absenci výraznější optické prezentace na obou stranách a jen drobného využití pyrotechniky lze atmosféru zápasu hodnotit velmi kladně, byť především přičiněním hostí.

Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.Fotka uživatele Radek Maxa.

Autor: RadekM & ds

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace