o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport: NK Rijeka - VFB Stuttgart 2:1

Foto report pátek, 23.08.2013 - přejít do komentářů
"Ptám se Uefy, proč trestáte fanoušky za něco, co se líbí 12.000 divákům?"
/titleImg/fotoreport-nk-rijeka-vfb-stuttgart-2-1/1/5216.jpg?width=570

(Překlad reportáže chorvatského fotbalového novináře) Rijeku čekal největší zápas za 15 let. Do města, které se opět propadá do fotbalového šílenství přicestoval soupeř jako hrom, německý Stuttgart.

V noci před utkáním několik desítek fanoušků nelení, a jde znepříjemňovat pobyt německým hráčům před penzion, kde je tým ubytován. Fanoušci hlasitě zpívají, odpalují na ulicí světlice a troubením z aut se tak snaží znervóznit hráče VFB.

Od časných ranních hodin se pak plní pláže, bary a restaurace fanoušky Rijeky a víc než blížící se fotbalové utkání, to připomíná lidové slavnosti. Auta jsou vybaveny vlaječkami, na balkonech domorodců vlají menší, či větší zástavy s nápisy Armada + čtvrť města, kde fanoušci žijí.

Na plážích je živelně odpalována pyrotechnika, turistům to však vůbec nevadí a celou tuto podívanou natáčí. Celou tuto okouzlující podívanou pak doplňují loďky s fanoušky Rijeky z přilehlých ostrůvků na Jadranu.

Nechybí tradiční grilování ryb a místy až brutální konzumace rakije. Během dne se do města sjíždí asi tisíc fanoušků ze Stuttgartu, kteří tráví odpoledne rovněž poznáváním místních pláží, zpěvem a ochutnávkou místních specialit a idylickou jadranskou atmosféru nenarušují žádné potyčky mezi oběma tábory, kteří byli dopředu v kontaktu na chystanou akci během utkání.

Několik tisíc fanoušků Rijeky se schází na pláži Kantrida a společně vstupují na stadion, který se od prvních minut otřásá v základech. V 17.minutě odpaluje Armada společně s Němci velké množství pyra, která dodává atmosféře skvělý lesk.

Celý stadion pak hromově skanduje Hrvatski Nogomet za navijače (v překladu Chorvatský fotbal pro fanoušky - poznámka redakce). Žádná ze světlic nikoho nezranila, žádný veledůležitý pán z Uefy neoslepl, této nádherné show naopak tleskal celý stadion od pětiletých dětí po osmdesátileté staříky.

Proto se ptám, jsou opravdu sankce za používání pyrotechniky tak důležité? Ptám se Uefy, proč trestáte fanoušky za něco, co se líbí 12.000 divákům? Je opravdu fanoušek na stadionu takový nepřítel státu, jak se snaží vykreslit některá média?

Včera jsme jasně viděli , že fotbal je zábava pro tisíce lidí, tak proč jim tuto lásku brát a zbytečně je trestat a zakrývat tak jiné, vážnější problémy státu. Nikdy jsem neviděl tolik šťastných lidí, stadion Kantrida se tak stal včera místem, kde nesmyslné restrikce Uefy neměly místo.

Rijeka před bouřícím stadionem vyhrává 2:1 a připisuje si skvělý výsledek do odvety. Němci pak v poklidu odjíždí domů a v místních barech se snad slaví až doteď...

22.08.2013 Byl velký den rijeckého fotbalu, na který budeme dlouho vzpomínat!!!

Autor: TomášO

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace