o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

FotoReport: OFI Kréta - Fostiras

Foto report pondělí, 23.05.2016 - přejít do komentářů
postup OFI do 2.ligy
/titleImg/fotoreport-ofi-kreta-fostiras/1/7551.jpg?width=570

Včera se v řecké třetí lize konal důležitý zápas pro OFI Krétu. Hrál se zápas o postup do 2.ligy. OFI vs. Fostiras, první tým s druhým. Jakákoliv remíza nebo výhra domácích zaručovala postup OFI, v případě prohry by postupoval soupeř. Utkání bylo beznadějně vyprodané (9000 fans), hodně diváků se našlo na přilehlých balkonech a střechách místních domů.

Zápas byl hodně vyhrocený, bus s hostujícími hráči doprovázel policejní kordon, fanoušci napadali hosty na každém rohu. Už samotný začátek utkání byl předzvěstí toho, že jde o hodně. Jakmile se na hřišti objevili 4 hostující hráči, hned na ně letěly konfety a dělobuchy. Zbytek přišel až s velkým časovým odstupem. V průběhu rozcvičky se na hřišti objevili i těžkooděnci, kteří hlídali protilehlou tribunu a její fanoušky. Tribuna je od hřiště totiž velmi blízko a hrozilo, že by domácí vtrhli na plochu. To se pak povedlo dvojici domácích fanoušků, kteří si to zamířili rovnou k hostujícímu golmanovi. Nic se však nestalo, šlo jen o slovní provokaci. Nakonec je ze hřiště za značného pískotu domácích vyprovodili policisté. V provozu musel být tentokráte i tunel, aby zamezil nějakým problémům vůči hráčům Fostirasu během příchodu a odchodu ze hřiště. Příchod obou mužstev před utkáním bylo doprovázen pyrem, dělobuchy a mohutným supportem fanušků OFI. (více viz. video níže)

Zhruba po 1/4 hodině se dostali domácí do vedení, fans byli ve varu. V něm byli i hráči na hřišti a strhla se mela, hráči se mezi sebou chvílema i rvali a utkání bylo zhruba na 5min přerušeno. "Do boje" musela i část lavičky obou týmů, aby se na hřišti uklidnily emoce. Nikdo vyloučen nebyl a tak se pokračovalo. Ačkoliv se hrálo tvrdě, tak výsledkem byly jen 2 žluté karty pro hosty za prvních 45 minut.

Po poločase se hnal do šance domácí hráč, kterého metr před vápnem nohou do hlavy zpacifikoval hostující hráč a po druhé žluté šel předčasně pod sprchy. Utkání pak bylo ještě v jednom okamžiku na chvíli přerušeno, to když po tvrdém faulu opět na hlavu musel domácí hráč s krvavým obličejem na ošetření. Asi ne nadarmo je hned za tribunou stadionu menší hřbitov (toho jsem si při první návštěvě stadionu nevšiml, je skrytý za půlkou hlavní tribuny). Domácí nakonec vyhráli a slaví tak postup do 2.ligy. Po celý zápas byl v kotli domácích nápis We love fotball not the money (důvody pádu OFI Kréta do 3.ligy asi většina lidí ví, kdo ne, může mrknout na předchozí fotoreport zde)

Zde je z utkání fotoreport a videa ze supportu, nástupu hráčů a závěrečných oslav z postupu..

 

 

všechna videa zde

 

 

Autor: dn

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace