o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Na špionáži: Austria Vídeň vs. Rapid Vídeň

středa, 30.10.2013 - přejít do komentářů
Pohled špiona na 307. Vídeňské derby... + fotografie a videa
/titleImg/fotoreport-videnske-derby-austria-x-rapid/1/5433.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

V neděli 27.10 se ve Vídni odehrálo 307. derby mezi Austrií a Rapidem. Jelikož oba tábory patří v Rakousku ke špičce, dala se čekat zajímavá atmosféra. Navíc se oba celky ukazují v pohárech ve velmi dobrém světle, Austrie Vídeň hraje Ligu mistrů a Rapid Vídeň Evropskou ligu. Zhruba 100 fanatiků Austrie navštěvuje už v sobotu předzápasový trénink A týmu a vyjadřuje jim před nedělní bitvou o Vídeň podporu. Nechybí bouřlivé povzbuzování a velké množství pyrotechniky.

Samotné nedělní derby, které se hrálo v domovském stánku Austrie Generali Areně,  je samozřejmě vyprodané (11 500 diváků). Domácí ultras se při nástupu hráčů prezentují celotribunovým choreem, horní patro zdobí znak klubu a lesklé papíry, dolní patro les mávajících vlajek. Ani hosté z Rapidu se nenechávají zahanbit, roztahují transparent SK Rapid Wien 1899 a k tomu celý sektor zvedá stejné šály. Povedené představení. Oba kotle po celý zápas fandí na 100% (kotel Austrie jede fanaticky i celou poločasovou přestávku), nechybí vzájemné hecování, které u derby nemůže chybět. 

Sektor Rapidu je parádně ověšený vlajkami, k vidění jsou i družební flagy Gate 13 (Panathinaikos Atheny) či Green Monsters (Ferencváros). Nouze není ani o pyrotechniku, která u Rapidu hoří prakticky celý zápas, u domácích Viol se nějaký ten ohýnek objevuje taky. Oba tábory se též prezentují velkým množstvím „obouruček“ nebo mávajících vlajek.

Jediný gól padne v 88. minutě a dává ho útočník Rapidu Terrence Boyd, což vyvolává v sektoru hostů obrovskou euforii. Jelikož výhra Rapidu je poměrně překvapením, tak pozápasová děkovačka nebere konce a hráči se k fanouškům opakovaně vrací. U domácích je znát pochopitelně frustrace a místo děkovačky letí na trávník dělobuch.
Co se týče mimo stadiónového dění, tak titulní stránky většiny rakouských médií zaplnil incident, který se stal zhruba 2 hodiny před samotným derby.

Údajně 40 pravicových chuligánů ze skupiny „Unsterblich Wien“ hlásící se k Austrii napadlo klubovnu tureckých přistěhovalců. Při útoku byl zraněn i člen komunistické strany. Zadrženo bylo 9 účastníků, klub Austria Vídeň vydal okamžitě prohlášení, že fanklub Unsterblich byl v lednu 2013 zrušený a většina jeho členů má zakázaný vstup na stadion.

Kompletní FotoReport


Autor: Dady

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace