o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

GLOSA : LIGA JE ZPÁTKY

čtvrtek, 20.03.2014 - přejít do komentářů
První kolo nabízelo hned dva velmi atraktivní zápasy
/titleImg/glosa-liga-je-zpatky/1/5822.jpg?width=570

První čtyři kola nejvyšší fotbalové soutěže utekly rychleji , než Rittig od výslechu a je čas si shrnout, co jsme za tu viděli, kdo koho zbil, a jak jsme se na těch tribunách měli.

V těchto dnech, kdy jsme masírováni snůškou lží, polopravd a dezinformacemi médií o ukrajinské krizi, a jsme krmeni třiceti pěti články denně, jestli náhodou slupka od banánu nalezena v jihočínském moři nepochází z pohřešovaného letadla,  to bude snad vítaná změna a příjemné počtení.

První kolo nabízelo hned dva velmi atraktivní zápasy. Na Hanou zajížděla pražská Slavia. Již na začátku zápasu několik desítek domácích nabíhá na ploty a provokuje Slávisty. Po chvílích klidu pak mezi oběma tábory začne lítat pyrotechnika a situaci klidní až přivolaná policie. Olomoucký klub se dušuje, že pro bezpečnost zápasu udělal vše, ale nějak si zapomněli pánové uvědomit, že kotel domácích a hostů,který vzdálen jen několik desítek metrů od sebe , navíc na jedné tribuně,  si přímo říká o nějaký incident. Pro nezaujatého diváka to bylo příjemné zpestření a já dávám oběma táborům palec nahoru. Zde bych se však rád zastavil k jedné věci. Tentýž večer se na internetu vyrojily desítky moralistů, kteří chování obou táborů odsoudili s argumentem , že takhle pyrotechnika nebude nikdy povolena a jen pitomci to můžou házet mezi sebe, nebo na hrací plochu.
Tady se bohužel vyskytuje jeden prapodivný jev. Lidé, kteří odsuzují pyrotechniku na hřišti apod. druhý den s erekcí v trenýrkách lajkují ( nemám ten výraz rád) , nebo sdílí fotky Torcidy , Gate 7,Delije , kteří rovněž zasypou plochu pyrotechnikou. Takže když to udělá český tábor, tak jsou to pitomci, kterým pyro do rukou nepatří, ale když to udělá nějaký evropský tábor, tak je to super, boží , a probíhají hromadné ejakulace, zvláštní..
Stejně jako v Česku dojde k menšímu měření sil typu 15/15, tak pro mnohé jsou to nesmysly, které ničí podstatu chuligánství. Pokud však ke stejně početné bitce dojde v Rusku , už se to jen hemží respektama. Mentalitu některých lidí , pro které je v Česku  věc špatná, a ta samá věc v Rusku, Polsku , nebo Řecku nejlepší , opravdu nepochopím.
Když jsme u pyra , probíhaly zde nějaké žádosti o petici za legalizaci pyrotechniky. Myslím,že docela zbytečná věc. V dnešní době každý tábor, který chce pyro odpálit, tak ho prostě odpálí , a nějaké petice ,nebo zákony může mít v paži. Navíc, znáte to o tom zakázaném ovoci...

Vraťme se však do ligy, po divokém večeru  v Olomouci scénu čekal další žhavý zápas mezi ostravským Baníkem a plzeňskou Zbrojovkou, se kterou přijelo zhruba 220 fandů, kteří od začátku dominovali supportu, z důvodu bojkotu Chacharů , kteří se postavili za legendu Martina Lukeše.
Ti také zasypali hrací plochu tenisovými míčky. Oba tábory se pak prezentovaly efektivními a ,,zakázanými,, pyrotechnickými vložkami a viděli jsme z fanouškovského hlediska top šlágr. Po zápase pak tratí plzeňští jednu z vlajek a Chachaři čelí opět internetové palbě kritiky, ke které se ještě dostaneme. Příznivci Sparty se pak proti Brnu vytáhli s krásným ACAB choreem.

Další kolo slibovalo derby Bohemky a Sparty Praha, které nenabídlo moc krásy na pažitu, ale potyčky starších chuligánů na hlavní tribuně a také nemálo pyrotechniky. Turistický oddíl SK Slezská Ostrava míří na jabloneckou Střelnici , kde zabavuje hned tři vlajky domácím a celkově si tak Baníkovci připisují pátou kořist v několika posledních týdnech. Na příznivci Slezské se hrnou slova nenávisti, a škaredých slov, že berou vlajky jen Vítkovicím, které nemají chuligány, pak Plzni, že snad to měli vzít holce a pak , že se snad měli o vlajky připravit jablonecké děti ( podle fotky majitelů se o žádné děti nejednalo, ale minimálně o uvědomělé středoškoláky , kteří si musí být vědomi, jaká rizika sebou nošení vlajek nese, a navíc nikdo zbit nebyl, tak o co jde? ). Chachaři jsou rovněž nařčeni , že se neumí postavit sobě rovným. Při namátkových vzpomínkách na střety Baníku s chuligány Spartaku Moskva, Ruchu Chorzow, Legie Varšava apod. teď uvažuji, komu rovnějšímu by se ještě vlastně měli postavit.

Další v dalším kole hrála prim Sparta , která hostila hostila Viktorku. Pyro na obou stranách, fanatismus rovněž, vzájemné urážky. Mě se tento šlágr líbil a Vám ? Média se pozastavují nad skutečností jak se mohlo stát, že fanoušci Sparty zavěsili na tribuně transparent Limerský , chcípni!
No jak se to mohlo stát. Fanoušci přijeli na Letnou, zavěsili transparent a fandili dál. To je asi celé. Jestli se však média pozastavovaly nad technikou zavěšování vlajek a transparentů, nebo nad jejich obsahem, už nevím.
V pondělí pak velmi mile překvapily Teplice, které ohromily krásnou pyrotechnickou show v zápase proti Slavii, a z táboru, který byl dlouho mimo zrak jiných fanoušků, se stává plnohodnotný kotel, který umí vytvořit správný support a pyrotechnika jim rozhodně taky není cizí. Jen tak dále.
Slávisty neopustila výjezdová chuť ani přes nevalné výkony jejich hráčů a vytahují choreo, ve které narážejí na ,,narážky,, ostravských ultras.
Minulý víkend pak pobavilo vtipné choreo Klokanů o věrnosti a nasranosti a o šlágr se vším všudy se postaral zápas mezi Zbrojovkou a Baníkem , který ukázal , že pád jednoho z mužstev by byl pro českou scénu citelným oslabením. Od výprasku brněnské security pak zachraňuje plot, který držel jen silou vůle a přivolané četnictvo, které parfémuje sektor hostí slzným plynem. Příznivci Slovácka si odváží z Plzně vlajku Viktoria Siempre , a domácí se ohánějí slováckou zlodějinou. Nic proti Viktoriánům, ale ztratit vlajku ze svého sektoru při domácím zápase je spíše k zamyšlení do vlastních řad a až pak k výrokům o zlodějích ze Slovácka. 

A jak si vedly naše týmy v Evropské lize? Plzeň vyřadila Doněck, možná však vypadne s Lyonem, do kterého přicestovalo 900 plzeňských i s jednoduchým a povedeným choreem.
A Liberec? Ten vypadl s nesympatickým Alkmaarem. Proč nesympatickým? Těsně po závěrečném hvizdu zasypaly české fóra nenávistné vzkazy a urážky ze strany holandských fanoušků. Nejvíce nenávisti se do Čech hrnulo z Alkmaaru a Rotterdamu. Fanoušci Liberci totiž měli provokovat domácí ukořistěnou vlajku Alkmaaru z roku 2012 a to místní ganja hools nemohli nějak překousnout . Jak už jsme informovali na stráce Hooligans.Info, pro holandské tábory se stávají konfrontace s těmi českými prokletím. Není to tak dávno ,co v Praze narazili fans Feyenoordu za své ,,hrdinné,, chování vůči Sparťanům v Rotterdamu. Ani fanoušci Ajaxu nemají nejlepší vzpomínky na chuligány Slavie Praha, kteří jim slušně topili jak v Praze, tak v Amsterodamu. Alkmaar prozměnu odjel bez vlajky z Jablonce, a fanoušci Heerenvenu mají jistě v živé paměti , jak se stali lovnou zvěří jak v Ostravě , tak ve svém Heerenvenu v roce 2006. No a pak se divte, že nás ti kluci holandští nemají rádi a slovní spojení ,,Fuck Czech,, je nezbytnou součástí slovníčku holandského fanouška. Někteří , ze země tulipánů se nechali slyšet, že se nemůžou dočkat další konfrontace s českým táborem. Jen aby zase nedopadli jako Sedláci u Chlumce...

Jo a Messimu vylepšili smlouvu ještě o několik milionů. Tomu se teda nedivím,  přeji mu to. Jestli musel doteď hrát za  nějakých třicet melounů měsíčně, tak se nedivím, že je celý takový bledý a pohublý, kdo by z toho vyžil...


O víkendu všichni na stadiony !!! 

Autor: TomášO

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace