o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

HC Dvůr Králové nad Labem - HC Vrchlabí

Hokejoví Ultras čtvrtek, 25.01.2018 - přejít do komentářů
FotoReport z druholigového utkání ve Dvoře Králové nad Labem..
/titleImg/hc-dvur-kralove-nad-labem-hc-vrchlab/1/8249.jpg?width=570

V sobotu 20. 1. 2018 se odehrálo velmi zajímavé utkání v rámci 2. hokejové ligy. Domácí Dvůr Králové nad Labem přivítal hosty z Vrchlabí. Hokejisty z Vrchlabí vyrazily podpořit dva plné autobusy. Fanoušci Vrchlabí se prošli městem a cestou realizovali povedenou pyroshow. V utkání pak nechybí hlasitý support ani nápaditá chorea.

Zápas druhé ligy sledovalo 1100 diváků a my Vám z něj přinášíme fotoreport i pohledy obou fanouškovských táborů.

Pohled Fanclubu HC RODOS Dvůr Králové nad Labem:
Sobotní zápas s Vrchlabím byl z pohledu dvorského fans jedním z vrcholů druholigové sezóny, ve které je náš tým nováčkem. O atraktivitě zápasu svědčí také fakt, že náš stadion navštívilo 1100 diváků.

Z pohledu prezentace fanclubu bylo prioritou předvést choreo s jasným vzkazem, a to že play off je pro nás meta, které chceme dosáhnout. Dle zpětné vazby fans a dalších diváků včetně zástupců Supras Vrchlabí se naše sobotní prezentace zadařila. Choreo malovalo několik z nás více jak týden. Nelze se rovněž nezmínit o prezentaci Supras Vrchlabí, která se díky svému provedení podílela na skvělé atmosféře celého zápasu.

Počet aktivních fanoušků není na naší straně prozatím na obdobné akce bohužel dostatečný. V sobotním zápase se našemu mužstvu příliš nedařilo a pravda je, že letos zažíváme méně vítězných okamžiků. To však nemění nic na nadšení fanoušků v domácím kotli, kteří se hokejem baví a v hojném počtu navštěvují také venkovní stadiony.

Pohled Supras Vrchlabí:
Výjezd do Dvora plánujeme hned po derby s Trutnovem. Padá nápad ho udělat jako výjezd v černém a k tomu, aby to mělo ještě větší smysl, tak vzít bílé pláštěnky, do kterých se pod plachtou převlíkneme. Je naplánován také pochod, který povede přes náměstí a přes schody u Hankova domu. Výjezd vyhlašujeme už 16 dní před zápasem a po 1 dni je zaplněn celý autobus. Už dlouhou dobu je jasné, že tento výjezd bude prozatím v této sezoně naším největším, nahrává tomu samozřejmě výborný termín a minimum absencí v našich řadách. Nakonec se autobusy naplní 2 a my vyrážíme v počtu 100 lidí směr Dvůr.

Na místě, kde začíná pochod, čeká ještě dalších 20 lidí a my tak můžete vyrazit na náměstí. Tam odpalujeme spoustu rací, nějakou tu hirošimu a pár dýmovnic. Dále pokračujeme kolem Hankova domu ke stadionu. Přístup PČR při pochodu naprosto bezproblémový, jediné omezení, které nám dávají, se týká dělobuchů. Fandit začínáme zhruba 15-10 minut před zápasem. V tu dobu se nám stává menší pohroma. Zlomí se palička a praská blána na bubnu. Nakonec se vše snad tisíckrát oblepí a vydrží jen tak tak do konce zápasu.

Domácí se se začátkem zápasu prezentují povedeným choreem. Palec nahoru pro Dvoráky, v tomhle šli v poslední době hodně nahoru. Po zbytek zápasu o nich ale už moc nevíme. Je to dané horší akustikou místní haly a samozřejmě tím, že když jste v takové náladě ve svém sektoru, tak ten 2.tábor prostě u vás slyšet není. V přeplněném sektoru se nás schází zhruba 150-170. Dalších zhruba 200 Vrchlabáků je různě rozeseto po hale. Často se k nám přidávají potleskem, což ještě umocňuje na naše poměry velice nadprůměrný support.

O 1.přestávce lepíme na zábradlí plachtu, která půjde se začátkem třetiny nahoru a pod kterou se převlíkneme. Na plachtě je napsáno „Ježíš mění vodu ve víno, Supras zase černou na bílou.“ Efekt se podařil výborně, a tak strháváme pozornost celé haly na náš sektor, o což nám také šlo. Od jednoho hráče se poté dozvídáme, že i celá střídačka v tu dobu sledovala dění v našem sektoru více než to na ledě. Tam naši hráči celou třetinu taktéž kralují, což nám pomáhá v neskutečném fanatismu. Pláštěnky na sobě necháváme do konce třetiny, v té 3. jsme již zase všichni v černém. Díky, že jste všichni dodrželi sobotní výjezdový dresscode a že náš sektor vypadal neskutečně jednotně.

Zbytek zápasu se dohrává poměrně v poklidu a my si stále jedeme to svoje. Po konci následuje děkovačka a my si užíváme poslední chvilky v sektoru. Na děkovačku druhou příjíždí jako již tradičně první Tomáš Šťastný oblečený do Supras trika. Na hráčích je poslední dobou vidět neskutečná radost z hokeje, tím pádem se i nám lépe fandí. 2.děkovačku mírně kazí dementní rolbař, který by klidně přejel naše hráče.

Po příjezdu do Vrchlabí společně hodnotíme tento výjezd a shodujeme se, že tohle byl zatím vrchol této sezony. Pojďme ho ale překonat při derby v Trutnově, který chceme pojmout stejně, ne-li víc fanaticky jako výjezd tento. Ještě jednou díky všem za tento parádní sobotní den.

Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace