o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Historie chuligánů Millwallu – díl 1

svět hooligans sobota, 06.07.2013 - přejít do komentářů
No one likes us, we don´t care – vše vypovídající heslo chuligánů Millwallu
/titleImg/historie-chuliganu-millwallu-dil-1/1/5060.jpg?width=570

Historie klubu z jihovýchodního Londýna se datuje do roku 1885, kdy skupina dokařů ze Skotska zakládá Millwall Football Club.

První historicky zaznamenanou zprávu o řádění fanoušků Millwallu registrují místní noviny v roce 1919. V zápase domácího Millwallu napadají Lions (Lvi, přezdívka Millwallu) gólmana hostujícího Newportu County.

V sezóně 1934-35 je přerušeno kvůli řádění fanoušků Millwallu utkání mezi domácím FC a hosty z Bradfordu.
Dav 4000 rozzuřených fanoušků Lvů poté prohledává okolí stadionu a chce zabít rozhodčího!

Když má Millwall v roce 1948 uzavřen stadion kvůli řádění svých fanoušků při zápase s Barnsley, vedení Millwallu seriózně uvažuje o rozpuštění klubu, neboť se bojí o zachování bezpečí ve čtvrtích kolem fotbalového stánku.

V roce 1965 přijíždí fanoušci Millwalu na derby do Brentfordu, kromě všeho možného dopadá na domácího gólmana také granát! Nakonec se ukazuje, že se jedná o maketu, ovšem jaký to asi byl pocit pro brankáře Brentfordu, když vedle něj padla věrná kopie granátu?

Ještě v témže roce vyvolávají Millwall Boys (jak se sami označují) chaos na stadionech Queens Parku Rangers či Oxfordu United.

V roce 1966 začíná velká rivalita mezi Millwallem a Portsmouthem. V roce 1967 se objevují chuligáni Portsmouthu na Cold Blow Lane (The Den), stadion Millwallu v letech 1910-1993. Od té doby však spoustu let nenašli kuráž sem přicestovat.

Z mnoha incidentů ještě stojí za zmínku zápas roku 1967, doma proti Aston Ville, kde fanoušci Millwalu vtrhli na hřiště, které přeběhli až k sektoru hostů, kde začali fanoušky Villans bítl

Původ fans Millwallu

Příznivci Millwallu pochází především ze čtvrtí jihovýchodního Londýna: Bermondsey, Southwark, Peckham, Lewisham či Deptford.

Tyhle čtvrti mají hluboké tradice podsvětí a také se zde nacházel tzv. Jacob´s Island (v Bermondsey) – hnízdo gangsterů 19. století

Zde byl také domov originálních chuligánských rodinných gangů a prvních tzv. Teddy Boys gangů. Když v roce 1966 psaly noviny v Burnley, že fanoušci tohoto klubu začali zpívat urážlivé chorály, a nebo když v roce 1967 začala své aktivity první chuligánská skupina Arsenalu The North Bank, měli hooligans Millwallu už 30letou tradici boje s policií a fanoušky hostů!

První výrazné postavy millwalské chuligánské scény se rekrutují v 50. letech 20. století. Důležitými členy tehdejší scény byli Teddy Boys z chudinských čtvrtí Elephant and Castle.

Mezi nimi vyrůstal i slavný herec Michael Caine! Dalšími kultovními postavami na tribunách The Den byla Krayova dvojčata, rodiny Richardsonovi nebo Aritsovi, neznámější londýnští gangsteři.

Tahle část Londýna také dala světu všechny postavy slavné Velké vlakové loupeže, o ní si můžete přečíst zde

 

Autor: RadekN

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...


Baník si užíval Velikonoční ... 03.04.2024

Baník si užíval Velikonoční ...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace