o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Hrozba fotbalového chuligánství v Anglii je zpět

z tisku středa, 04.09.2013 - přejít do komentářů
Britský tisk se zabývá zvýšeným násilím na anglických fotbalových stadionech...
/titleImg/hrozba-fotbaloveho-chuliganstvi-v-anglii-je-zpet/1/5250.jpg?width=570

V anglickém tisku se zabývají zvýšeným násilím na fotbalových stadionech. Deníky v Manchesteru přinášejí čtenářům následující popis dění.

Hrozba fotbalového násilí v Anglii je zpátky. Podařilo se nám získat dokumenty policie, která se v poslední době musela vypořádat s nárůstem fotbalových potyček v Manchesteru a okolí.

Rvačky znepřátelených táborů v pubech, potyčky fanoušků v okolí stadionů,napadání pořadatelských služeb a snaha pronášet pyrotechniku na fotbalové utkání. To je výčet, který v těchto týdnech děsí anglickou společnost.

Jeden z nejvážnějších incidentů se odehrál po posledním utkáním minulé sezóny mezi Manchesterem United a West Bromwichem Albion. S hostujícími fanoušky přijely i skupiny spřátelených fanoušků z QPR a Birminghamu. Po utkání zhruba 150 rozzuřených chuligánů domácích překonává policejní zátarasy a útočí na hosty.

Mezi domácími úřadovaly i staré známé tváře z organizace Manchester Red Army, která v minulém století terorizovala města na ostrovech i v Evropě. Další závažný incident se odehrál v prosinci před městským derby City - United.

Zhruba čtyřicítka chuligánů United útočí v noci před utkáním na diskotéku, kde popíjí stejně početná skupina chuligánů City. Během utkání pak dochází k slovním konfliktům obou táborů, hostující stoper Rio Ferdinand je poraněn mincí, kterou po něm hodil fanoušek City.

Po zápase pak dochází k potyčkám mezi policií a fans United. Na záčatku roku pak fanoušci City sprejují okolí Old Traffordu nápisy Mnichov 58, který připomíná leteckou tragédii United.

Další problémy nastaly v Leedsu, kde v rámci FA Cupu přicestovalo 6.000 fanoušků Barnsley. Po utkání zhruba dvě stovky chuligánů unikají z hromadného doprovodu na nádraží a střetávají se zhruba se stovkou fanoušků Leedsu. Vzduchem létají lahve, odpadkové koše, židle a jen díky šťastné shodě náhod nebyl nikdo vážněji zraněn.

Poslední víkendové výtržnosti z Port Vale, kde bylo zadrženo 23 fanoušků při střetech s policií tak potvrzují slova specialisty z anglického policejního komisařství.

Komisař Mark Roberts ze speciálního útvarů na fotbalové násilí připouští, že anglické bezpečnostní složky usnuly v posledních letech na vavřínech a fotbalové chuligánství není zdaleka vyřešeno.

Objevují se nové gangy fotbalových chuligánů, častokrát výborně organizované, rovněž vypršely i tresty mnohým fanouškům, kteří se pravidelně dopouštěli výtržností souvisejících s fotbalem.

Autor: TomášO

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace