o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Klobáskový poločas - podzim 2014 (13. díl)

Klobásový poločas pátek, 17.10.2014 - přejít do komentářů
Klobáska a pivo patří k fotbalu stejně jako chorály a pyro...
/titleImg/klobaskovy-polocas-podzim-2014-13-dil/1/6454.jpg?width=570

Baník Ostrava - Slovácko
Ve středu vyrážím na ostravské Bazaly, kde se hraje pohár mezi Baníkem a Slováckem. Utkání navštívilo jen 1577 diváků včetně cca 50 hostů. Prostě adresný ticketing nic dobrého nevěstí... I tak měl zápas velmi solidní atmosféru a o poločase hladový jako vlk vyrážím na klobásu. Už z dálky pěkně voní a vypadá skvěle. Jsem vůní a vzhledem tak omámen, že si zapomenu říct o další krajíc chleba, protože jeden je fakt málo. Hned první kousnutí vyvrací obavy, že co dobře vypadá a voní, nemusí dobře chutnat. Je fakt výborná jsem přesvědčen, že být tady Láďa Hruška, tak musí onanovat, protože on takový prostě je. Zlobím se akorát sám na sebe, protože jeden chlebík je fakt málo... nakonec dávám devítky za jeden chleba a třeba ji někde jinde nějaká překoná

DATUM: 8.10.2014
HODNOCENÍ: 9/10
CENA: asi 50,- Kč
AUTOR: Mára

Slavia Praha - Sparta Praha
Když na derby vyrazím s panem LB, dát si klobásu je nutnost a povinnost.
Hodně recenzí na slávistické klobásky byly velmi záporné, ale znáte to, 100 lidí, 100 chutí. A tak kupuju klobásu za 45,- a podle chuti doplňuji kečup a hořčici. Sedáme si pak na hlavní tribunu a pozorujeme rozcvičující se hráče. No za mně dobrý. Je to taková specifická klobása, zdá se mi šťavnatá, s takovými tvrdšími kousky. Ale chutná. Není to žádná špica, jedl jsem lepší, ale není to ani žádná ostuda, kterou bych se bál zopakovat. Klidně si příště dá znovu.

DATUM: 27. 9. 2014
HODNOCENÍ: 6/10
CENA: 45,-
AUTOR: dalibor.durcak

Baník Bukovany - SK Dolní Rychnov B
Domácí padali každý rok z kraj.přeboru až na úplné dno sokolovského okresního přeboru. Před tímto zápasem měli pouhý bod a byli poslední. Dnes se však na předposledního vytáhli a jasně vyhráli 7:1. Tomu přihlíželo necelých pět desítek diváků. Fotky zde. Klobásu měli dost dobrou, špikovanou česnekem, připravená na dřevěném uhlí.

Datum: 11.10.2014
Klobása: 8/10
Cena: 40,- Kč
Autor: Conspi

SK Kraslice - OSS Lomnice B
Před tímto zápasem navštěvuji ještě blízký Klingenthal známý především skoky na lyžích. Místní FSV 1990 hostil Merkur Oelsnitz II. Překvapením bylo 15 fandů hostí kteří občasným supportem podpořili svůj rezervní tým. Klobásku zde bohužel neměli. Fotky zde. V Kraslicích na okresním přeboru před zraky zhruba stovky diváků domácí tým exceloval a vyhrál 8:2, rozhodčí zápas ukončil 10 min. před koncem. Fotky zde. Klobása byla chuťově slušná ale mohla být slanější. Velkými zápory však byly přílišná tučnost, šťavnatost a velké kousky špeku.

Datum: 11.10.2014
Klobása: 6/10
Cena: 35,- Kč
Autor: Conspi

Litvínov - Liberec
"Bageta" jak místní říkají je vyhlášená v celé republice, tak jsem se o tom chtěl přesvědčit na vlastní kůži a mohu s klidem konstatovat, že mají pravdu. Čekání ve frontě mi sice zabralo asi půl hodiny času, ale mohu říct ,že to opravdu stálo za to. Je to snad první klobása, po které už jsem nemusel doma večeřet. K hokeji řeknu ,že téměr vyprodaný stánek v Litvínově viděl letos první prohru Litvínova a musím podotknout, že "support" Libereckých byl asi největší průser, co jsem v životě zažil.

DATUM: 12.10.2014
HODNOCENÍ: 10/10
CENA: 60,-
AUTOR: MM

TJ Sokol Libiš - FK Slavoj Žatec
V Libiši tradičně výkop v sobotu 10:15. Domácí hostili v 10. kole divize skupiny B poslední Žatec a vyhráli 1:0 po gólu z penalty. Zápas to byl hrozný z obou stran a párkrát zaznělo "mně ta klobása snad ani nebude chutnat, jak hrajou hrozně". Ale chutnala. V Libiši je na výběr mezi pikantní a nepikantní, obě z udírny. Zvolil jsem druhou variantu a nelitoval jsem. Chuťově výborná, chleba i hořčice dostatek. Pikantní byla asi ještě lepší, protože se na ní stála fronta. Odpoledne k dostání i na zápas béčka. 

DATUM: 11. 10. 2014
HODNOCENÍ: 9/10
CENA: 40,-
AUTOR: Ondra E.

Hokej LM: PSG Zlín - HC Fribourg-Gottéron
Prodejců klobás je u zimního stadionu ve Zlíně několik. Jelikož nejsem příznivcem klobás, které se přede mnou ohřívají v "akváriu" u stánků s občerstvením, volím tradiční udírnu před hospodou. Cigáro (jemně pikantní) je naprosto luxusní, doplňky (hořčice, křen, kečup, beraní rohy) a počet krajíců chleba je ponechán na vašem úsudku (pocitu hladu). 

Cena: 39,-
Hodnocení: 9,5/10
Autor: Kony S-U

Fotbal 1.A třída ZK: FC Slušovice - TJ Vidče
S klobáskama ve Slušovicích na fotbale je to jako s podzimním počasím. Tentokrát byla šunková klobása dobrá, malinko vysušenější (mám to tak radši), ale poživatelná, což nebývá bohužel vždy pravidlem. Několikrát se mi stalo, že byla naopak mastná, nedodělaná a chuťově tím pádem odporná (i když se jedná stále o ten samý druh klobásy od stejného dodavatele). Je to asi prostě jenom o tom, jak se chce přikládat pod udírnou. Chleba dostanete, kolik si řeknete.

Cena: 35,-
Hodnocení: 6/10
Autor: Kony S-U

Fotbal Pohár: MFK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava
Na Lipině jakoby takovou návštěvu na pohár ani nečekali, a tak i obsluha značně vázla. Klobásku si samozřejmě vystojím, ale s kvalitou vzhledem k hektické přípravě moc spokojenost nepanuje. Teplota ani velikost porce nejsou nikterak velké a ani chuť a kvalita složení masové směsi nejsou bůhvíjaké. 

Cena: 45,-
Hodnocení: 4,5/10
Autor: Kony S-U

Fotbal 1.liga: FC Baník Ostrava - FC Bohemians Praha 1905
Prodejci klobás na Bazalech mají zřejmě na srdci zdraví svých zákazníků, a proto jsou jejich pochutiny připravovány na mramorové desce. Velikost klobásy, o kterou máte zájem, si určíte obvykle sami, a tím pádem i stav její úpravy (připálenější, světlejší). Chleba navíc není problém. Já jsem spokojen hlavně s tím, že je k dostání i malinovka, kteroužto mám raději než kofolu.

Cena: 50,-
Hodnocení: 7/10
Autor: Kony S-U

BK Mladá Boleslav vs. Kometa Brno
V nedělním podvečeru k nám přijíždí k televiznímu zápasu nenáviděná Kometa. První třetina je pastva pro oči a končí výsledkem 3:3.Dále už diváci mohou sledovat pouze neproměňování jasných tutovek našich Bruslařů. Zápas za stavu 3:3 dospěl k nájezdům, kde získali hosté bonusový bod. O první pauze je řada na klobásu, která byla výborná. Hořčice akorát, chléb kolik kdo chtěl. Klobása byla dělaná na grilu.

Datum: 12.10.2014
Cena: 50,-
Hodnocení: 8/10
Autor: Kostič

Autor: Mara & DD & Piotr

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace