o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Klobásový poločas - jaro 2016 (29. díl)

Klobásový poločas neděle, 05.06.2016 - přejít do komentářů
Klobáska a pivo patří k fotbalu stejně jako chorály a pyro...
/titleImg/klobasovy-polocas-jaro-2016-29-dil/1/7564.jpg?width=570

FC Erzgebirge Aue - FK Teplice
Na zápas za hranice do německého Pockau vyrážím s natěšením na německý bratwurst, ovšem o poločase přichází zklamání, kdy při objednání bratwurstu očekávám tu klasickou obří klobásku v bagetce, ale bohužel se mi dostává klobása normální velikosti s toustovým chlebem. Chuťově byla dobrá, ale body ubírá ta natěšenost.

Cena: 3,5 EURO
Hodnoceni: 7/10
Autor: LB

FK Mladá Boleslav - FK Teplice
Do Boleslavi vyrážím s hlavní skupinou autobusem, cesta se nese v holdování alkoholu a po skoro 3 hodinách jsme na místě, již značně společensky unavení a ve městě zapadáme do místní knajpy. Na stadion se dostáváme se značným předstihem a tak se vydám ke stánku s klobásami a objednávám pikantní. Rychle jí vyfotím, ochutnám a hned vzápětí mi padá na zem, protože je umístěna na ne příliš alkoholuvzdorném (či snad blbuvzdorném) kulatém podtácku, z kterého se mi skutálí na zem. Na hodnocení to jedno sousto, ale stačilo.

Cena: 45,-
Hodnoceni: 6/10
Autor: LB

TJ Sokol Bořislav - Sokol Suché "B"
Známý si otevřel občerstvení na fotbale v Bořislavi a tak by byl hřích ho nevyrazit krapánek zkritizovat. Odpoledne si tedy zpříjemňujeme v hospodě na terásce a k večeru se přesouváme do nedaleké Bořislavi na kritiku. Klobása byla dobře propečená, chuťově dobrá a chleba kolik kdo pobere do ruky. Jediná výtka tedy směřuje k delší čekací době, protože místní byli příliš hladoví a vykoupili vše, co na grilu bylo, než jsme dorazili.

Cena: 35,-
Hodnoceni: 8/10
Autor: LB

FK Teplice U21 - FC Zbrojovka Brno U21
Na teplickou juniorku jezdí člověk s oblibenou nejen kvůli předvedené hře, která je lepší než áčka, ale také kvůli výborným klobásám z místního hladového okýnka, kterou jsou navíc za dobrou cenu. Bohužel tentokrát jsme štěstí moc neměli a obě klobásy, jak pikantní, tak bílá, byly sundané z grilu příliš brzy a tak prostředky byly ještě studené a nedopečené. Příště se snad opět zadaří a dostaneme kvalitu na jakou jsme zvyklí. Ten den jsme si bohužel pochutnali, jen na dobré točené malinovce za 10Kč.

Cena: 35,-
Hodnocení bílá: 6/10
Hodnocení červená: 6/10
Autor: LB

FK Duchcov - Modlany
V nižších soutěžích se čas od času objeví nějaký ten skvost v hladovém okýnku, který bysme hledali na ligových stadionech jen těžko a tak tomu bylo i v případě návštěvy krajského přeboru v Duchcově. Klobása byla na první pohled normální velikosti, nijak extra neoslovila, ale jakmile člověk ochutnal, tak prožil přímo gastroporno mezi klobásami. Ten zápas jsem zvládnul celkem 3 a jistě jsem zde na fotbale nebyl naposledy.

Cena: 40,-
Hodnoceni: 9,5/10
Autor: LB

FC Vysočina Jihlava - FK Teplice
Výjezdy do Jihlavy stojí vždy za hovno. Člověk jen přijde k sektoru hostí a už je úplně otráven, když vidí želváky s nápisem na zádech security a hvězdu z řad PČR s kamerou. Tentokrát to nezachránila ani klobása, která spíše připomínala chutí párek a nebyla nijak chuťově výrazná a krapet studenější.

Cena: 50,-
Hodnoceni: 5/10
Autor: LB

SK Viktorie Ledvice - TJ Sokol Doumoušice
Minulou sezónu jsem zavítal na zápas béčka, kde pro mou smůlu klobásy neprodávali a tak jsem hlad zahnal pouze čokoládou Milka a ledovou kávou. Tuto sezónu jsem si však už pohlídal, abych dorazil na áčko, protože fotbalový areál Ledvic a místní hospoda/klubovna se mi při poslední návštěvě líbily. Hned při příjezdu zabírám místo na místní balkónku, z kterého je dobrý výhled na hřiště a vydávám se do místní hospody, kde objednávám pikantní klobásku. Mladá a celkem i milá a pohledná dívčina mne informuje, že klobásky jsou na grilu chvíli a až budou pořádně propečené, tak mi jí přinese ven na balkónech, abych zatím mohl sledovat fotbal. Po cca 5 minutách se zjevuje slečna s klobásou v ruce a já ochutnávám. Klobáska je velmi pikantní, což vítám, protože po sobotní propité noci přišla na vypálení červa a kocovinu vhod.

Cena: 39,-
Hodnoceni: 8,5/10
Autor: LB

TJ Baník Osek - TJ Sokol Háj
Za místními přáteli do Oseka se vydáváme ve 3 se odprostit od všedních strastí ligy a věčné buzerace. V Oseku byl zrušen místní kiosek a tak místní zavedli alespoň provizorní, kde sice klobása není na grilu, ale ve vodě, což mne od začátku odrazovalo, ale když mi jí jeden z místních o poločase přinesl, že to mám jako pozornost, tak jsem neodmítl. A kdybych tak učinil, tak bych prohloupil! I když byla klobása dělána pouze ve vodě, tak byla chuťově dobrá a měla výraznou pikantní chuť a upřímně by mě zajímalo, jak by dopadla na grilu, určitě by se body ještě zvedly.

Cena: ZDARMA
Hodnoceni: 7/10
Autor: LB

TJ Proboštov - TJ Krupka
Někteří Tepličáci čas od času vyrazí i do nedalekého Proboštova kouknout na vesnický fotbal a tak, když se mi naskytla příležitost si zpříjemnit sobotu, tak jsem neváhal a vyrazil. Většinu zápasu jsme strávili spíš v místní hospodě než u fotbalu, ale i tak jsem se nenechal o ochutnávku klobásy obrat. Klobása byla dobrá, neurazila, ale ani nijak nenadchla, k vínu mi celkem sedla a přišla vhod.

Cena: 40,-
Hodnoceni: 6,5/10
Autor: LB

RB Leipzig - FK Teplice
Do Lipska se vydáváme všichni společně autobusem, ale vzhledem k tomu, že se jedná o neděli, tak jedeme spíše na ,,suchánka" a žádné alkoholové orgie neprobíhají a tak cesta moc neutíká a zpříjemňujeme si je spíše sledování graffiti děl Ultras Dynamo, které jsou po celé cestě až do Lipska, kde se objevuje pár díl od Chemie a Lokomotivu. Do města přijíždíme s předstihem a nastává panika a špatná organizovanost, sektor hostí prázdný, na stadion nejsou vpuštěny vlajky, každý má lístky jinam, prostě zmatky. Red Bull Arena je obrovská, moderní, po právu se zde hráli i zápasy MS, ale místní fanoušci, to je jedna velká katastrofa, čekal jsem tragédie, ale ne takovou! A občerstvení? Všude a se vším se snaží nacpat RedBull, prostě katastrofa, ale klobása nadchla, někdo si jí dal i víckrát, u mne zavládla lenost z mnoha schodů a tak jsem okusil jen jeden druh.

Cena: 4EURA
Hodnoceni: 9/10
Autor: LB

ČR U18 - Švýcarsko U18
Když se vyskytla možnost vyrazit se podívat na mladou krev, tak nebylo váhání. Na domácích zápasech Teplic se nikdy k ochutnání klobás nedostanu a tak jsem tento zápas pojal v rámci klobásových hodů a přesvědčil jsem se o tom, že když kolegové z redakce zde dávali vysoká hodnocení, tak je dávali správně.

Cena: 45,-
Hodnoceni: 8,5/10
Autor: LB

AC Sparta Praha - FK Teplice
Neděle večer, kocovina, hlad a chuť na klobásu, tak by se dal ve zkratce definovat výjezd na Spartu. S překvapením objevuji ve stánku opět možnost podobnou hokeji na Litvínově a tak očekávám, že se oproti předešlým rokům provozovatel poučil a přivedl klobásu v bagetě k dokonalosti jako v Litvínově, ale bohužel. Bageta byla stará, tvrdá, ke klobáse byla jen hořčice a chyběla absence jakýchkoliv dalších surovin jako tomu je v Litvínově, klobása ale byla dobrá, o proti předešlým rokům tedy zlepšení, ale furt tomu něco chybí.

Cena: 55,-
Hodnoceni: 7,5/10
Autor: LB

TJ Sokol Srbice - FK Chmel Blšany
Na zápas jsem se vydal na tuto vesničku u Teplic spíše ze zvědavosti a nostalgie, zajímaly mne dříve prvoligové Blšany, moje kdysi první výjezdová destinace. Fotbalově bylo jasné, že to tam šlo značně dolů, což šlo vidět i na hřišti. Místní bufet byl plný teplických suvenýrů, což byla slast pro mé oči a tak jsem ochutnal i místní klobásku, která mne oslovila a jistě dorazím zase někdy.

Cena: 33,-
Hodnoceni: 8,5/10
Autor: LB

1. FC Slovácko - FK Teplice
Na pro nás nejdelší výjezd v lize se vydáváme autem se značným předstihem. Usedáme v místní nóbl restauraci U hejtmana Šarovce, kde před fotbalem povečeříme a vydáváme se na stadion. A můžeme být rádi, že jsme se před ním najedli! Klobása byla malá, grilována na hlavní tribuně a pak v sektoru hostí přihráta, chuťově taky nijak neoslovila.

Cena: 50,-
Hodnoceni: 5,5/10
Autor: LB

RLC Dragons Krupka - Mad Squirrels Vrchlabí
Na zápase rugby jsem v životě nebyl a tak, když mi známý nabízí shlédnutí tohoto sportu a přislibuje, že u hřiště je i provizorní bouda s klobásami a pitím, tak jsem neváhal. Sportu jsem moc nerozuměl a tak jsem během hry měl tisíce otázek, čemu jsem však rozuměl byl místní stánek. Vydávám se k němu o poločase a dostávám obří, mohutnou klobásu, která mne uchvátila nejen svou velikostí, tak i chutí a tak jsem uznal, že návštěva rugby nebyla špatná volba.

Cena: 45,-
Hodnoceni: 9/10
Autor: LB

Autor: VíťaJ & Piotr & lb

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace