o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Klobásový poločas - léto 2018 (40. díl)

Klobásový poločas pondělí, 25.06.2018 - přejít do komentářů
Klobáska a pivo patří k fotbalu stejně jako chorály a pyro...
/titleImg/klobasovy-polocas-leto-2018-40-dil/1/8440.jpg?width=570

Už nám zhasl i ten poslední gril pro letošní sezónu a než se vrhneme do té nové, která už pomalu klepe na dveře, tak je třeba se podívat na to, jak v té ukončené hodnotili své úlovky čeští groundhoppeři. Přejeme Vám dobrou chuť!

FK Viktorie Čížkovice - FK Travčice 
Je tu sobota, nejoblíbenější den v týdnu všech groundhopperů, a já usedám do auta a vyrážím směr Litoměřicko na severu Čech za dalšími odšktnutými navštívenými areály. Celkem ten den stíhám nakonec 4 nové areály, kdy odjíždím z domova v 7 ráno a vracím se v 8 večer. Cesty mne ten den na poslední štaci také zavedou do obce Čížkovice (5 km jihozápadně od Lovosic), kde sídlí místní FK Viktorie Čížkovice hrající III. třídu skupiny A okresu Litoměřice. Hřiště leží na samém konci obce a nechybí u něj ani občerstvení, kdy je na výběr krom nealka a piva také klobása. Kéž by ovšem nebyla, protože horší jsem dlouho nejedl, jestli vůbec někdy! Už při objednání je mi řečeno, že došla hořčice a je pouze kečup, kdy se mi zježí všechny chlupy a vlasy na těle, protože kečup je prostě z mého pohledu ke klobáse prasárna. To ovšem není to hlavní, co mne potkalo, hned při prvním kousnutí si říkám, že je něco špatně - chuť nechuť, tričko ohozené od omastku, studená klobása a flaksy, kam jen oko dohlédne a chléb postaršího data. Nakonec to po druhém kousnutí vzdávám a klobása letí do koše a doufám, že jsem jen neměl štěstí a nebývá to zde pravidlem.
Datum: 24.3.2018
Cena: 40Kč
Hodnocení: 1/10
Autor: Švihák Lázeňský (Víkendový stánkař)

SK Světice - FK Dobřejovice B
V posledním kole sezóny 2017/2018 zavítám na 4.třídu okr. Praha-východ na zápas Světice - Dobřejovice B. V areálu je sympatická klubová hospůdka a nechybí ani klobása na grilu. Klobása je dělaná venku na plynovém grilu a je dobře propečená, velká, dobře kořeněná a chuťově výborná. Jako příloha tři půlky chleba, krémžská i plnotučná hořčice. Rozhodně jedna z těch lepších klobás, co jsem měl možnost v sezóně 2017/2018 ochutnat.
Datum: 17.6.2018
Cena: 50Kč
Hodnocení: 9/10
Autor: Jan Zelenka (ULTRA WEEK)

TJ Sokol Losiná - FK Žákava
Klobása dlouhá, že by se nevešla ani na karton od tyčinek. Po rozkrojení z ní vyteklo hodně tuku a na chuti byla mazlavé konzistence s dominující chutí tuku. Hořčice a chleba ok. Cena 50Kč. Příště doporučuji za 60Kč grilovanou krkovici, která byla v pořádku.
Datum: 10.6.2018
Cena: 50Kč
Hodnocení: 3/10
Autor: Groundhopping JJ

TJ Sány/Opolany B - TJ Sokol Křečkov B
V neděli 27.května 2018 se vydávám na hřiště do Sán, zde hraje své zápasy B - tým sjednocených týmu Sán/Opolan, které hrají nejnižší třídu Nymburského okresu. A - tým hraje své zápasy na hřišti v Opolanech. Co se týká samotného zápasu, předvedená hra obou týmů odpovídala '' kvalitám'' nejnižší soutěže. Až v 83.minutě otevřeli hosté skóre, když už vše vypadalo že si odvezou hubené vítězství 0:1, přišel v samotném závěru brejk domácích, kteří srovnali na konečných 1:1. K občerstvení na výběr klobása a čertovská cigára, vše z udírny. Vybírám si čertovská cigára, kterých jsou 2 ks za cenu 45Kč, velice solidní. Chuťově skvěle kořeněné a pikantní, akorát mi schází kečup nebo-li křen.
Datum: 27.5.2018
Hodnocení: 8/10
Cena: 45Kč
Autor: Groundhopping Luk

SK Ervěnice Jirkov B - TJ Baník Březenecká Chomutov
Vedlejší hřiště v Jirkově, hlavní je u aut. nádraží. Fotbalový areál mimo centrum na klidném místě, s plechovou tribunou pro cca 100 lidí. Vyhrocené derby s dědky nadávajicími si ,,Bramboro, Hugo, Mrkev". Výhra hostů 2:4. Klobásy dva druhy bílá a papriková, připravované na elektrickém grilu. Zvolená papriková a chuť jemně pikantní, masová chuť, poměrně silná, velká a bez flaks. 8/10 dva body dolů za 2 malé a tenké půlky chleba. Navíc výborná čepovaná černá limoška, sladká a studená. Klobása 45Kč, limonáda 24Kč a vstupné bez lístku jen do kelímku 30Kč.
Datum: 9.8.2018
Hodnocení: 8/10
Cena: 45Kč
Autor: Bobík (ULTRA WEEK)

Budapest Honvéd FC - Puskás Akadémia FC
Během mého tripu Berlin - Vídeň - Budapest, kdy jsem měl ještě v plánu navštívit utkání mezi Ferencvarosem a Debrecem, které ale díky konci bojkotu domácích Fradi bylo beznadějně vyprodáno musím volit další klub z Budapesti Honvéd. Čtvrť Kispest kde působí Honvéd vypadá chudě, ale před stadionem to docela žilo, domácí ultras prodávají své propriety, prodavači zase slunečnice do pytlíku. Vstup za 2000 foryntů asi 160 korun docela ujde, sice teda na jméno jak už je ve zvyku v Maďarsku. Stadion krásný old school s velkou hlavní tribunou a dokola oblouk. Hosté pochopitelně nic, domácích cca. 250-300 a průměrný support. Klasická klobása nic, pouze “Hot dog” v housce s kečupem, hořčice došla, a posypaný smaženou cibulkou. Jako nouzovka to dostačuje.
Datum: 4.11.2017
Cena: 600 HUF (50Kč)
Hodnocení: 5/10
Autor: Chris (Víkendový stánkař)

MFK Chrudim - FK Králův Dvůr 
V sobotním dopoledni jsem zavítal do Chrudimi na zápas třetí ligy, mezi místním MFK a Královým Dvorem. Domácí, jasný favorit na postup, zvítězil 2:1, ale na vítězství se více než nadřel. O poločase dávám klobásku z udírny, výborná velikost, málo chrupavek, hodně masitá. Chleba, hořčice, křen, kečup, kolik kdo chtěl. 
Datum: 24.3.2018
Cena: 55Kč
Hodnocení: 8,5/10
Autor: Kostič

AFK Union Žižkov - TJ Březiněves "B"
Před posledním utkáním Viktorky v sezóně míří mé kroky na pražský Vítkov, kde hraje svá domácí utkání mužstvo Unionu Žižkov. V krásném letním počasí si najde na hezký oldschoolový stadion 30 diváků, kteří vidí na hřišti pořádnou řežbu, která by si zasloužila několik červených karet  :) Co se týče občerstvení, k dispozii jsou tři druhy klobás a pečené koleno. Já zkusil šunkovou a byla dobrá. Masitá, dobře opečená, chleba a dalších pochutin kolik kdo chce. Domácí vítězí 2-0 a já poté mířím na pražskou Duklu, kde je klobása jako vždy výborná.
Datum: 26.5.2018
Cena: 50Kč
Hodnocení: 8/10
Autor: Groundhopping RM

HC Energie Karlovy Vary - AZ Havířov 
Začátkem roku 2018 se vydávám po dlouhé době také na hokej do Karlových Varů. Klobásu uvnitř stadionu si nemá ani cenu dávat, proto volím klobásu před halou. Na výběr dva druhy a to papriková a bavorská - volím bavorskou za 58 korun. Klobása menšího rozměru lehce připálená, chuťově však celkem dobrá. Na výběr křen, hořčice a kečup. Počet kousků chleba - kolik hrdlo ráčí.
Datum: 4.1.2018
Cena: 58Kč
Hodnocení: 6/10
Autor: Groundhopping_vitajanda

FC Slovan Velvary - FC Hradec Králové
Ve 2. kole poháru zajíždí "votroci" na půdu Velvar, které leží kousek od Kladna. Na tento zápas jsem se rozhodl jet na poslední chvíli, a tak jsem dorazil až v 5. minutě utkání. Na maloměstském, ale útulném stadionu byla za brankou budova, ve které byly kabiny, občerstvení, zázemí pro rozhodčí, zkrátka vše. Jiný stánek jsem nenašel. K mání byla klobása nebo hermelín. Zvolil jsem klobásu, byla menší velikosti, nicméně chutná. Bohužel jsem na ni čekal asi patnáct minut. Klobásu jsem měl, ale problém byl s pečivem. Nakonec jsem dostal dva krajíčky, nejspíš ještě z víkendového zápasu, protože se to nedalo ukousnout. Hodnotím tedy průměrně.
Datum: 8.8.2017
Cena: 40,-
Hodnocení: 5/10
Autor: Kuksič

TJ Sokol Moravany - SK Polička
V neděli se rozmýšlíme, kam dnes vyrazíme. Nakonec vítězí krajský přebor, konkrétně utkání mezi Moravany a Poličkou (poslední s předposledním). Po příjezdu platíme vstupné 30Kč, získáváme program, který je zároveň lístkem do tomboly (o co se hrálo netuším, každopádně mi výhra utekla o jedno číslo). Míříme do hospody, kde doplňujeme pitný režim, zápas začíná v poklidném tempu a po prvním poločase je stav 1:1. Je čas tedy na klobásku, k dispozici obě hořčice, křen případně kečup, chlebu dostatek. Klobása je dobře udělaná, poměrně dost masová, nedostatkem je větší množství chrupavek, což vynahrazuje čerstvý chléb a výborný křen. Ale jedl jsem rozhodně lepší. Moravany ještě v 70. minutě vedou 3:1, podporovány nadšeným hlasatelem. Zápas nakonec končí 3:4 pro hosty z Poličky a hattrick si připsal ghanský Felix Awuku. Nadšený hlasatel po 4. gólu hostů pronese na celý stadion: ,,Tak Vám hoši teda pěkně děkujeme".
Datum: 10.6.2018
Cena: 45Kč
Hodnocení: 7/10
Autor: fkpce1312

TJ Chodský Újezd - TJ Jiskra Bezdružice
Zápas okresního přeboru Tachova nabídl čtyřem desítkám diváků nejen průměrnou klobásu, ale i klasickou pralesní čutanou. Domácí zvítězili přesvědčivě 5:1.
Datum: 3.6.2018
Cena: 50Kč
Hodnocení: 5,5/10
Autor: Conspi

TJ Sokol Lidice - TJ Slavoj Zvoleněves
Předposlední den fotbalového jara jsme se vydali na baráž o Kladenský okresní přebor. Počasí bylo spíše dubnové, ale hrál se pěkný a bojovný fotbal. Hosté nepřijeli jen bránit jedno gólové vedení a tak byl k vidění zajímavý zápas. Diváků cca 100, přes půlku od hostů. Klobása průměrná, o něco více pojiva než masa, ale dala se bez problémů zkonzumovat. Ze začátku trochu lojovitá chuť, která se od druhého sousta mění v lehce pálivou. Dojezd docela v pořádku. Jen o trochu více masa. Je to přeci jenom okresní klobása. Za 50 Kč dva chleby z pátku, slušně průměrný křen. Nesjížděl z tácku jako minulý týden. Hořčice lehký podprůměr, škoda trošku lepší výběr hořčice by klobásku trošku osvěžil. Limonáda Malina byla hodně špatná, skoro bych řekl, že na jaře nejhorší. Pivo neměli, jen pivní nápoj. To je, ale v těchto soutěžích běžné.
Datum: 23.6.2018
Cena: 50Kč
Hodnocení: 3/10
Autor: Starý krokodýl

SK Dubí - TJ Baník Osek
V krásný sváteční den jsem se rozhodl vydat na tři zápasy nižších lig v Ústeckém kraji. Prostřední zastávkou bylo Dubí, kde domácí SK hostil lídra tabulky z Oseka. Na okresní přebor byl vidět poměrně kvalitní stadionek i klobáska. Ta byla z udírny a jako navíc byla k vidění i nakládaná zeleninka. Za mě nejlepší klobáska tohoto dne, kterou hodnotím 8b. V zápase jinak domácí otočili nepříznivý vývoj a brankou minutu před koncem strhli vývoj utkání na jejich stranu za ovací více než stovky diváků. První Máj - klobásky čas.
Datum: 1.5.2018
Cena: 45Kč
Hodnocení: 8/10
Autor: MM (Víkendový stánkař)

Děkujeme za pozornost při čtení článku a snad i Vám se sbíhaly sliny a pokud byste příště měli zájem přidat i svou klobásku z Vašich výletů, tak fotku s popiskem můžete zasílat na email klobasovypolocas@seznam.cz a my se v příštím díle rádi podělíme i o Váš příspěvek.

Autor: lb

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace