o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

LFA chce sjednotit činnost policie a pořadatelů

pátek, 11.05.2018 - přejít do komentářů
Změní se od nové sezóny něco?
/titleImg/lfa-chce-sjednotit-cinnost-policie-a-poradatelu/1/8401.jpg?width=570

Možná jste četl blog fanoušků na téma "Policie v Brně" (zde) nebo to znáte z vlastní zkušenosti a do sektoru hostí v Brně jste se dostali jen po šílené procedůře jihomoravských policistů, kteří si Vás natáčeli s občanským průkazem zepředu, z profilu...A stížnosti a nespokojenost se dostaly až k vedení ligy, která sestavila pracovní tým, který by se měl zabývat sjednocením činnosti pořadatelské služby a policie.

Citace z článku České televize:
"LFA má zájem o komfortní prostředí pro všechny diváky, a tedy i pro fanoušky hostujících klubů, a v současné době se zabývá tím, aby se činnosti pořadatelské služby a Policie ČR při zajištění bezpečnosti na stadionu i před ním v rámci nejvyšší soutěže standardizovaly a sjednotily," uvedl Kraus. Asociace už má pracovní tým složený ze zástupců jednotlivých klubů, bezpečnostních služeb, Policie ČR, ministerstva vnitra a dalších orgánů, kteří se touto problematikou zabývají....

Podle některých hostujících fanoušků panují nejpřísnější podmínky u zápasů právě na brněnské Zbrojovce, stěžují si například na přílišnou lustraci ze strany policie a natáčení. Podle Krause předmětem dohody mezi Fotbalovou asociací ČR, LFA a Policií ČR není konkrétní aktivita policistů při bezpečnostních prohlídkách před vstupem na stadion.

Podle mluvčího jihomoravské policie Pavla Švába volí policisté tento postup pouze u vysoce rizikových fotbalových utkání, u kterých došlo nebo hrozí narušení veřejného pořádku a bezpečnosti.

"Jedná se o výjimečné opatření, které je realizováno pouze několikrát do roka," uvedl mluvčí. Doplnil, že získané obrazové záznamy lidí a jejich údajů slouží pouze policii k danému utkání a je s nimi nakládáno v souladu s právními předpisy. Data nejsou uchovávána pro potřeby žádného registru, uvedl Šváb.

Článek je zkrácen, celou zprávu si můžete přečíst na webu České televize.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace