o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

LFA chystá nový trest - ZÁKAZ VÝJEZDŮ!

z tisku úterý, 21.03.2017 - přejít do komentářů
Registr problémových fans by se měl rozšířit a platit by mohl i zákaz výjezdů...
/titleImg/lfa-chysta-novy-trest-zakaz-vyjezdu!/1/7924.jpg?width=570

Již od příští sezony by mohl být v disciplinárním řádu zanesen nový trest v podobě zákazu výjezdů. Na dnešní tiskové konferenci při příležitosti podpisu nové dohody o spolupráci s policií o tom informoval předseda LFA Dušan Svoboda.

„Připravujeme novelu disciplinárního řádu, kterou dáme ke schválení od příští sezony. A jedním z opatření je i zákaz výjezdu fanoušků na venkovní zápasy, jak to známe ze soutěží UEFA," řekl Svoboda s tím, že by však nešlo o prevenci. "Byl by to trest," prohlásil Svoboda, který pochválil policii za zvládnuté utkání mezi SFC a FCB v Opavě.

"Incident byl očekáván a díky dobré komunikaci policie, FAČR a LFA jsme na něj byli schopni zareagovat," řekl policejní prezident Tomáš Tuhý. "Svědčí o tom i posun času zápasu. Ještě budeme posuzovat všechny záznamy a je možné, že počet lidí postižených za jejich jednání naroste," dodal. Po slezském derby policie zatím eviduje 33 přestupků a zahájila osm trestních řízení

I nadále se bude rozšiřovat registr problémových fanoušků, na kterém se začalo pracovat před třemi lety, ale stále není hotov. "Ještě nejsme ve fázi, že bychom v něm měli řekněme dva tisíce lidí, ale chceme toho dosáhnout," řekl Svoboda.

"Není to snadné, řešíme zejména limity ze strany úřadu na ochranu osobních dat. Není totiž těžké takovou databázi vytvořit, ale je problém ji s někým sdílet. To teď řešíme nejvíc," uvedl s tím, že podpis nové dohody spolupráci s policií nijak zásadně nemění, ale byl nutný kvůli přechodu řízení profesionálních soutěží na LFA.

 

Autor: HonzaL

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace