o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Návštěva fotbalového derby ve švýcarském Curychu

úterý, 17.12.2013 - přejít do komentářů
Utkání sledovalo 12 479 diváků, nechyběly choreografie ani pyrotechnika...
/titleImg/navsteva-fotbaloveho-derby-ve-svycarskem-curychu/1/5572.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

V neděli se ve švýcarském Curychu odehrálo derby mezi místními celky FC a Grasshopper-Club Zürich.

Na stadion Letzigrund si našlo cestu 12 479 diváků. Jádro příznivců Grasshopperu se na stadion vydalo pochodem, který doprovázelo skandování proti úhlavnímu nepříteli a také množství pyrotechnických vložek. Počet bych odhadoval na cca 300 lidí.

Okolí stadionu bylo hermeticky uzavřeno, na každém rohu postávali (ne)nápadní členové kriminálky. Speciální pořádková jednotka měla v zásobě též slušný arzenál, nechyběla ani obrněná vozidla se stříkačkou.

Domácí svůj sektor na stání zcela zaplnili a po celý zápas se prezentovali vytrvalým supportem. Při nástupu hráčů si připravili propracované celosektorové choreo, i když text nebyl roztažen optimálně, tak celkově to vypadalo velmi dobře.

Na začátku druhého poločasu a po vyrovnávací brance se v sektoru Südkurve objevuje velké množství pyrotechniky, což opět dává pěkný efekt. Nechybí ani několik mávacích vlajek na tyčích, které jsou v neustálé permanenci.

Hosté z Grasshopperu jsou za branku v počtu cca 1500 fanatiků. Další stovky jsou na okolních tribunách. K vidění nejsou žádné vlajky, choreo a ani pyrotechnika. Jediná ultras produkce je několik transparentů. Podpora je však nadprůměrná a v některých pasážích překřičí i domácí rivaly. Také velká pestrost chorálů je určitě plusem.

Fanoušci Grasshopperu Zürich se stále nesmířili se skutečností, že musí hrát na stejném stadionu jako FC Zürich. Plánovaná stavba nového stadionu je totiž v nedohlednu a některé fankluby zápasy svého týmu bojkotují, případně jezdí pouze na výjezdy.

Po zápase jsou v ulicích k vidění různé skupiny radikálnějších fanoušků, které se snaží k sobě dostat. Nicméně policie je připravena a vše řeší s přehledem. No a nakonec informace o tom, že utkání skončilo remízou 1:1.

Autor: Blog

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace