o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: 280. derby pražských "S"

neděle, 29.09.2013 - přejít do komentářů
Pochod z Letné, pyroshow, support, vniknutí na hřiště...
/titleImg/280-derby-prazskych-s-/1/5342.jpg?width=570

280. derby pražských celku Sparty a Slavie je minulostí. Odehrálo se včera v Edenu a docela to stálo za to!

Derby se tentokrát hrálo na stadionu Slávie, tedy v Edenu. Sparťanští příznivci na utkání zamířili pochodem, kdy se z Letné přesunuli na metro zastáku Strašnická. Zde na sparťany čekali další kamarádi a příznivci a také velký počet těžkooděnců, kteří byli tento den opravdu při chuti. Ohlasy po utkání hovoří o více než 80 zadržených fanoušcích.

Před výstupem z metra jsou fanoušci více než půlhodiny zadržování v obklíčení těžkooděnců (údajně kvůli průjezdu historické tramvaje, která nakonec zřejmě stejně nedorazila) Už zde dochází k zatýkání prvních fanoušků, těžkooděnci neváhají vběhnout do několikasethlavého davu a vytáhnout člověka, který zapálil nějakou světlici.
Před půl sedmou se průvod konečně dává do pochodu. Těžkooděnci v průběhu pochodu několikrát svůj náběh opakují a každou chvíli tak odvádějí další a další zadržené. A to buď za odpálení pyrotechniky, nebo za zahalení tváře.

Sparťanský průvod se nakonec před osmou (téměř po dvou hodinách!) dostává ke stadionu. Před Edenem již čekají příznivci Slavie a oba tábory za mohutného skandování odpalují mnoho pyrotechniky, která létá z jednoho tábora do druhého.

Po úvodním ceremoniálu, který je vzpomínkou na výročí, kterého by se v tomto týdnu dožil Josef Bican, už nic nebrání začátku zápasu. Sparťanský sektor je oblečen jednotně do rudých triček a krom sektoru hostí se fanoušci Sparty vyskytují také v přilehlých sektorech. Již před zápasem o sobě dávají letenští vědět a support trvá po celý zápas. Živelně zapalovaná pyrotechnika není překvapením. Po prvním gólu Sparty musí kapitán Lafata uklidňovat fanoušky, rozhodčí pohrozil ukončením utkání. Ale to se nestalo a to je dobře. Krátce po zahájení druhého poločasu vytahují Sparťané lesklé fólie (choreo, které bylo povoleno Slavistický vedením) v barvách trikolory.

Domácí sektor, Tribuna Seve,r také působí jednotně, na derby na sebe navlékli bílá trička a od prvních okamžiků se starají o kvalitní doping. Hned v prvním poločase si Tribuna Sever připravila dvě choreo představení. Obě se týkají vzpomínky na Josefa Bicana. Ve druhém poločase ještě vytáhnou transparent směřující k bývalým slavistům, kteří převlékli dres a kopou za Spartu. V 80. minutě začíná i zde velký pyroshow, která trvá několik minut.

Utkání končí výsledkem 2:0 pro Spartu. Domácí Slávisté děkují kotli za podporu, kotel děkuje hráčům za výkon a na druhé straně proniká několik sparťanských fanoušků na hrací plochu, zřejmě aby osobně hráčům poděkovali. To se nelíbí domácím sešívaným a po děkovačce také vbíhají na trávník a ženou se vstříc Spartě. Celý konflikt však řeší nastup těžkooděnců, kteří situaci během chvíle uklidňují.

Cestu na utkání si našlo více než 15. 800 diváků a Eden byl tak ze ¾ vyprodán.

 

Níže nabízíme obsáhlý fotoreport, na konci článku pak videa, vztahující se k tomuto zápasu.

VIDEO:

 

Autor: DD & br

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace