o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: AZ Havířov - Baník Karviná

navštívili jsme úterý, 02.04.2013 - přejít do komentářů
Páté finále přineslo výbornou atmosféru a bylo zakončeno pyrošou...
/titleImg/navstivili-jsme-az-havirov-banik-karvina-/1/4850.jpg?width=570

Nedělní podvečer, město Havířov ležící zasypáno pod neočekávanou sněhovou kalamitou a před sedmnáctou hodinou se na místním zimním stadionu schyluje k závěrečné finálové bitvě o titul mistra druhé ligy východní skupiny.

I přes tuto nepřízeň počasí dorazilo na tribuny oficiálně přes 3.600 diváků.

Již před vhozením úvodního buly je ve vzduchu cítit napjatá atmosféra. Během uplynulých devíti dnů se spolu tyto dva celky totiž střetly pětkrát. Atmosféra je tedy vyhecovaná a to by mohlo kvalitní kulise jen prospět.

Utkání začíná a s úvodními sekundami vytahují havířovští fanoušci svou prezentaci. Po stranách vyjíždějí vzhůru igelitové pásy, které jsou doplněny kartoniádou. To vše v bílé a modré barvě.

Po úvodní prezentaci rozjíždí Havířovská Zvěř kvalitní support a žene tak svůj tým za toužebně vysněným vítězstvím. Naproti sektoru domácích se nachází sektor pro hostující fanoušky. V tom se schází několik stovek příznivců karvinského celku, kteří již před zápasem o sobě dávají hlasitě vědět. Volí krátké a úderné pokřiky a jsou slyšet po celý zápas. Vizuální prezentaci si v průběhu zápasu nepřipravují.  Jednoznačným vedením havířovských hokejistů bohužel jejich support mírně upadá, přesto je na nich vidět, že se fanděním baví a přispívají tak k výborné atmosféře tohoto utkání, která trvá až do konce utkání.

Domácí fanoušci se snaží do fandění zapojovat celý stadion, častokrát vyvolávají „odpovídačky“ s přilehlým, tzv.RBH (Rum Boys Havířov) sektorem. Ve třetí třetině stadionem několikrát oběhne „mexická vlna“ a ke konci už téměř celý stadion tleská ve stoje.

Před koncem utkání se ještě objeví na ledě blikající pyrotechnika, přiletivší z karvinského kotle a poblíž havířovského sektoru proběhne menší konflikt s ochrankou.

Utkání končí. Hráči si podávají ruce a pak již nastupují před své fanoušky a na obou stranách probíhají dlouhé děkovačky/rozlučky okořeněny pyrotechnickými představeními, na straně domácích pak dlouhotrvající oslavy titulu mistra.

Níže si můžete prohlédnout krátké video a fotoreportáž z tohoto utkání.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace