o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: Slavia Praha - FC Baník Ostrava

navštívili jsme sobota, 24.11.2012 - přejít do komentářů
V Edenu famózní představení obou táborů a rozlučka nejen s podzimem...
/titleImg/navstivili-jsme-slavia-praha-fc-banik-ostrava/1/4607.jpg?width=570

Poslední podzimní kolo, nebo, chcete-li, jarní předehrávka proti sobě svedla zřejmě dvě nejaktivnější fanouškovské skupiny v naší lize. Protivníky domácí Tribuny Sever se stali Chachaři z Ostravy. Těch do Prahy dorazilo více než 7 stovek a již od svého „vylodění“ na nádraží ve Vršovicích o sobě dávají hlasitě vědět.

Utkání začíná ceremoniálem s loučící se legendou pražského klubu – Stanislava Vlčka, tomu je také věnována první choreografie Tribuny Sever.  Po bocích dlouhé červené a bílé pásy, uprostřed nápis „Stando díky“ a nad ním kartoniáda, kde pěkně vynikla sedmička uprostřed.

Na tribunách probíhá souboj, který by snesl snad i přísná měřítka, Tribuna Sever i Chachaři si společně zaskandují, při další slávistické prezentaci, která vzpomíná na sešívané kamarády ve vězení.

Chvílemi mají navrch domácí, chvílemi hosté, zdá se mi ke konci prvního poločasu. V tu chvíli se však Baník ujímá vedení, což support chacharů jen podporuje.



Na začátku druhého poločasu jsou ve slávistickém kotli odpáleny dvě žluté dýmovnice, třetí bohužel letí na hriště mezi hráče! Chvilku po této „pyrovložce“ vytahují choreo i chachaři. Na velkém podkladu krásně vyobrazili baníkovce s nápisem: „Za Baník život dej!“  To je doplněno krepáky v modro-bílé barvě. Jen škoda, že chvilku s vytažením nepočkali, díky dýmu, který putoval ze slávistického sektoru bylo choreo v prvních chvílích méně viditelné. Se zbytky chorea si pak chachaři hrají s trojicí pořadatelů, stojících pod sektorem a urputně bránící, aby se papírové kuličky nedostaly na hřiště.

Fandí se na obou stranách do konce utkání. To vyhrává ostravský Baník a hráči si s fanoušky užívají po dlouhé době děkovačku na hřišti soupeře. Ani slávisté však nepodléhají skepsi a loučí se se Standou Vlčkem. Nejprve vyhazují do vzduchu spousty nastříhaných papírků, do toho zapalují několik světlic v horní části tribuny a vytahují velkou bílou plachu s vyobrazených fotbalistou Vlčkem. Nutno podotknout, že rozlučka a děkovačka probíhá dlouhou dobu po zápase a celým Edenem se nese „Pro nás budeš vždy legenda, Stando, my Ti děkujem!“

Kdo vyhrál na hřišti víme, kdo zvítězil na tribunách si netroufám hodnotit, možná bych se přimlouval za remízu, ale jako ukončení podzimní fotbalové sezóny, se tento zápas velmi povedl. A to jak díky cestovatelům z Ostravy, tak díky domácí Tribuně Sever.

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace