o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: Wisla Krakow - Lech Poznaň

navštívili jsme úterý, 09.12.2014 - přejít do komentářů
Choreo v dětském sektoru, bouřlivá atmosféra, pyro a pálení ukořistěné vlajky...
/titleImg/navstivili-jsme-wisla-krakow-lech-poznan/1/6601.jpg?width=570

V neděli vyrážíme k našim severním sousedům, konkrétně do Krakova, kam míří Lech Poznaň a utkání slibuje více než dobrou atmosféru.

Cestou potkáváme velmi zajímavou kolonu cca 20 aut, které jedou pěkně za sebou a při pohledu do automobilu je jasné, že tyto chlapíky by nebylo dobré jakkoliv provokovat a tak raději necháváme foťáky pěkně schované. Před Krakovem celá tato kolona odbočuje jinam, než na cestu která vede ke stadionu. Těžko říct, možná někde před Krakovem probíhaly vánoční trhy, a vzhledem k tomu, že do výkopu zbývaly snad tři hodiny, tak si asi chlapci jeli někam nakoupit.

Dvě a půl hodiny před výkopem parkujeme u stadionu a vyrážíme na vstupenky. Ten kdo nemá kartu kibica, tak si ji musí vyřídit a pak hurá k okýnku se vstupenkami. Přesto, že je vše v pořádku, tak vystavení vstupenky a nabití karty trvá několik dlouhých minut a byť je do výkopu více jak dvě hodiny, tak se již tvoří fronty. Nutno však podotknout, že stojíme u okýnka u kterého platíme kartami, protože jsme se nevybavili hotovostí a kdybychom vstupenky brali za hotové tak by to určitě trvalo mnohem kratší dobu. Nám to samozřejmě nevadí, ale pokud se chystáte na zápas na poslední chvíli, tak je asi lepší mít hotovost, protože platební terminál jsme zaznamenali pouze u jednoho okýnka.

Míříme ještě na nějaké to občerstvení a dáváme si velké pečené maso s chlebem, které opravdu stálo za to a cena celkem slušná 12 PLZ (necelých 80,- Kč). Před sportbarem se tvoří hloučky fanoušků Wisly, kteří debatují s družebními příznivci převážně z WKS Slask.

Hodinu před utkáním jsme na stadionu pozorujeme již slušně zaplněné kotle obou táborů, které se hecují a kurwy létají vzduchem. Domácí ultras věší vlajky a pak obcházejí kolem hřiště, kde se na hranici velkého vápna „zdraví“ se sektorem hostí a hučení na stadionu značně stoupá. Nakonec pořadatelé skupinku posílají zpět ke svému sektoru a cestou jsou vidět zase nějaké ty fakáče.

S blížícím se výkopem se stadion plní a podle oficiálního hlášení zápasu přihlíží 17.263 diváků.

To nejzajímavější je k vidění za oběma brankami. Domácí své místo solidně zaplňují a i hostující sektor je velmi pěkně zaplněn. Když se do toho oba tábory pustí, tak se popěvky, skandování a peprná slova nesou stadionem velmi hlasitě. Na protější tribuně je sektor pro děti, kteří si připravují choreo a při každé příležitosti se přidávají k supportu.

Domácí jdou do vedení což domácím fanouškům v chladném počasí pumpuje krev do žil. Ale ani hosté z Poznaně nezůstávají pozadu. Ve druhém poločase nakonec Poznaň výsledek otáčí. Druhá branka padá při jednom z chorálů Wisly a i když jejich tým zrovna inkasuje, tak to nijak není poznat na hlasitosti supportu.

Ještě před rozhodující brankou je v sektoru Lechu k vidění pyrošou, při které hosté pálí jednu z ukořistěných vlajek Wisly, kterou získali v minulé sezóně.

Lech vítězí 2:1 a hosté si vychutnávají děkovačku. Po zápase se v sektoru domácích odehrál menší incident kdy jeden z fanoušků dostává sodu od skupiny ultras, která vyvěšuje vlajky. Důvody pohlavků však neznáme.

Autor: Mara & RadekN

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace