o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Navštívili jsme: Zbrojovka Brno - Sigma Olomouc

navštívili jsme sobota, 13.04.2013 - přejít do komentářů
V moravském derby bylo k vidění pyro u domácích a kvalitní support u hostů...
/titleImg/navstivili-jsme-zbrojovka-brno-sigma-olomouc/1/4874.jpg?width=570

V pátek jsme navštívili moravský duel mezi Zbrojovkou Brno a Sigmou Olomouc. Šlo o premiéru nového kouče Grmely na lavičce domácího celku. Jak už to tak bývá, nové koště dobře mete, a také to brněnské zametlo s olomouckou Sigmou. Po brankách Mezlíka a populárního "Mercedese" Petra Švancary, který vstřelil gól po pouhé minutě pobytu na trávníku, zvítězilo Brno 2:0.

Na tribunách v druhém největším městě ČR panuje zvláštní situace. Domácí totiž mají opticky hned tři kotle. Jeden, ten největší, se nachází za brankou, druhá aktivní skupina je o dva sektory vedle a třetí je v těsné blízkosti sektoru hostí.

Tato roztříštěnost samozřejmě přispívá k nekonzistentní atmosféře na stadionu. Každý kotel většinou "jede" ten svůj pokřik, i když někdy se kotle přece jen shodnou, a to i s okolními tribunami.

Celková návštěva zápasu byla 3521 diváků. Určitě by si souboj dvou moravských týmů zasloužil lepší návštěvu, ale co se dá dělat.

Jeden z domácích kotlů, a sice ten u sektoru hostí, si připravil i optickou prezentaci. Balónky červené a bílé barvy byly doplněny také odpálením solidního množství pyrotechniky, což vytvořilo při večerním termínu zápasu velmi dobrý efekt. Reakce pořadatelů na sebe nenechala dlouho čekat a o pár minut později přichází do sektoru i policie a vyvádí jednoho z fanoušků, což je z hostujícího sektoru oceněno pokřikem Český fotbal pro fanoušky.

Nejaktivnější skupina fanoušků je za brankou naproti sektoru hostí. Tato skupina má svého supportlídra a fanoušci v tomto sektoru se snaží aktivně povzbuzovat po celou dobu utkání. V závěru zápasu se vedení promítne i do nálady na tribunách, které ožívají. Jenom je škoda, že se síly takto tříští a aktivní fanoušci nejsou pohromadě, protože by to vypadalo úplně jinak. Po závěrečném hvizdu jsou vidět ohně i v domácím sektoru za brankou.

Hostů přicestovalo do Brna zhruba 130 a po celý zápas dokázali povzbuzovat svůj tým, a to i za nepříznivého stavu. Zatím co při naší poslední návštěvě v Olomouci byli fanoušci Sigmy při nepříznivém stavu hodně vlažní, tak dnešní nepříznivý průběh zápasu se na fanoušcích z Olomouce nijak nepromítl a jádro skalních příznivců se prostě bavilo. Někteří z nich se ve druhém poločase svlékli do půl pasu a bavili se až do závěrečného hvizdu. Jeden z fanoušků zapaluje menší modrou dýmovníci a vlčáci ve vestách securitas okamžitě vyrážejí do akce. Na ochozech vzniká menší strkanice, ale nic vážného. Sektor Sigmy byl ověšen několika vlajkami, optickou prezentaci ani choreo hosté nepřivezli. Přesto byl výsledný efekt ze supportu hostů velmi pozitivní.

Níže fotografie a video ze supportu a dění na tribunách.

 

Autor: Mara & RadekN

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace