o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Nevpuštění s českou vlajkou, zklamání, nepokoje...

rozhovory neděle, 10.06.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/nevpusteni-s-ceskou-vlajkou-zklamani-nepokoje/1/4154.jpg?width=570

Evropský šampionát v Polsku a na Ukrajině v pátek úspěšně odstartoval a hned první den přinesl spoustu zajímavého dění jak na stadionech, tak i v ulicích. Již před šampionátem o sobě dávají fanoušci v Polsku vědět a nejenom závěr fotbalových soutěží u našich severních sousedů se nese ve stylu FUCK EURO.

Problémy těsně před startem Eura
O tom, že se nejednalo jen o výkřiky do tmy, se pořadatelé přesvědčili již den před startem Eura, kdy se v Krakově na trénink nizozemských fotbalistů přišel podívat takřka vyprodaný stadion. Mezi nimi také několik stovek nejvěrnějších fandů Wisly, kteří po dobu 30 minut zpívali hesla proti EURU a UEFA

Lepší atmosféra v ulicích, jak na stadionech
Problémy se přesunuly i do ulic, a každý den se můžeme dočítat o menších konfliktech, které v ulicích, hospodách, ale i samotných Fan zónách jsou. Mimo tyto problémy je ve fan zonách výborná atmosféra, která je podle návštěvníků šampionátů mnohdy lepší jak na samotném stadionu.

„Před zápasem jsme navštívili fan zónu a byla to paráda. Žádný konflikt jsme nezaznamenali, bavili jsme se s Poláky, kteří nám fandili a celkově byla v ulicích výborná atmosféra,“ prozradil jeden z českých fanoušků, který se setkal i s tématikou Fuck Euro.

„Je pravda, že jsme se setkali se situací, kdy parta borců vyskákalo z auta a začali něco sprejovat na zeď a po pár vteřinách zase naskákali do auta a odjeli. Po nich zůstal na zdi nápis Fuck Euro,“

Nevpuštění na stadion s Českou vlajkou
Další zkušenosti dokonce mluví o nevpuštění fanoušků s národní vlajkou.

„Když jsme šli na stadion, tak nám byla zabavena vlajka. Nikdo nám nebyl schopen vysvětlit proč. Jen nám řekli, že si ji po zápase máme vyzvednout. Možná jsme jenom narazili na debila z řad pořadatelů, protože vlajek bylo na stadionu spousta. Každopádně po zápase trvalo hodinu, než nám ji vrátili,“ pokračoval fanoušek, který prozradil, že lepší atmosféra byla ve městě jak na samotném stadionu.

V hledišti to nebylo ono...
„Je vidět, že na šampionátu jsou spíš čumilové jak samotní fanoušci. Nedokážu pochopit, proč se fanoušci na krajích nebyli schopní zapojit do mexické vlny. Zápas byl rozhodnut, my se chtěli bavit, ale vedle nás seděli čumilové žrali párky a jediné čeho byli schopní, bylo zařvat Bílek ven. Na stadionu bylo spoustu Poláků, kteří když nefandili Češi, tak fandili alespoň oni. Je to ostuda, že na takových akcích nejsou opravdoví fanoušci,“ dodal jeden z fanoušků, který navštívil páteční zápas s Ruskem.

Problémy Českých fanoušků se securitas
O profesionalitě českých pořadatelů ví každý svoje, ale i na Euru jsou všichni muži a ženy na svých místech...

Nepokoje v ulicích
O rozruch se starali Poláci, kteří pořádali hon na ruské fanoušky, ale ani Rusové si nenechali vše líbit a vyvolali několik konfliktů. V neděli o sobě dali vědět i fanoušci Chorvatska, kteří se v Poznani střetli s policií poté, co napadli Poláky a Iry.


Máte zajímavé poznatky z návštěvy Eura? Poděltese o ně a pošlete nám je na: info@supporters.cz

Autor: mr & rn

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...


Britská nemoc – díl první (A... 05.01.2012

Britská nemoc – díl první (A...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace