o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 17. kola Gambrinus ligy

Souhrn kola středa, 27.02.2013 - přejít do komentářů
Co všechno se dělo v úvodním jarním kole na ligových stadionech...
/titleImg/pohled-na-tribuny-17-kola-gambrinus-ligy/1/4783.jpg?width=570

I když počasí tomu nenasvědčuje, tak v předchozích dnech jsme byli svědky zahájení fotbalového jara. Pro fanoušky, a ani pro hráče žádný med, ale s těžkými podmínkami se takřka všichni vyrovnali velmi solidně. O dobrá vystoupení fanoušků nebylo nouze, některé tábory vstoupily svými choreografiemi  a celkovými prezentacemi do druhé poloviny sezóny správným způsobem. Mnohem slabší to bylo s návštěvami, obstály jen Ostrava, Olomouc a Brno. Průměrná návštěva 17. kola Gambrinus ligy má hodnotu 4 388 diváků.

Jihlava - Hradec Králové 0:0 (2 290 diváků)
Souboj v Jihlavě přinesl aktivitu z obou stran. Domácí kotel se sešel v počtu asi 80 lidí a snažil se o vytrvalý support, dá se říct, že s úspěšným výsledkem. Kotli ve fandění dokázali pomoct i skutečně skalní příznivci na tribuně za bránou. Velmi hezké výjezdové číslo si připsal soupeř z Hradce Králové - Votroků bylo v sektoru hostů 216. Východočeši vytvořili také velmi slušnou atmosféru, nicméně potenciálu, který skýtal počet lidí, nebylo využito. U obou táborů byla zaznamenána jedna produkce.


Teplice - Dukla Praha 1:1 (1 542 diváků)
Velmi řídce obsazený stadion se při tomto utkání neměl moc čím bavit. Pozornost si tak zasloužilo jen 80 členů Sektoru 15. Tito příznivci Teplic byli slyšet, ale úroveň fandění byla tentokrát spíše hodně průměrná. Fanoušci Teplic si na utkání připravili drobnou produkci z modrých a žlutých vlaječek a několika kusů bengálů. Vzhledem k tomu, že Dukla je spřáteleným táborem Teplic, tak byla k vidění i situace, kdy se domácí příznivci přesunuli do několikačlenného sektoru hostů. Domácí Fanklub si připravil menší choreo.


Ostrava - České Budějovice 0:0 (8 918 d.)
Bazaly žily na startu jarní části ligy především návratem Milana Baroše, jemuž byla zasvěcena i hlavní, povedená choreografie. Fanoušci Baníku při zápase prezentovali ještě jedno dílo, ve kterém uctili památku svých dvou přátel. Po optické stránce se Chachaři uvedli výborně, kotel byl rovněž velmi dobře zaplněn, ovšem support mohl být určitě lepší. Z Českých Budějovic dorazili do Ostravy čtyři fanoušci. Zaujal především jeden z nich svou otužilostí.


Liberec - Jablonec 1:0 (3 666 d.)
I v Liberci se objevila choreografie, na straně domácích, jež byla věnována zesnulému fanouškovi. Choreografie měla dvě části a byla moc povedená, kéž by však mohlo jít o jinou tématiku, u které by i liberecký fanoušek Mário byl přítomen. Co se týká kotle domácích, tak čítal asi 260 hlav a předvedl nadprůměrný support. Fanoušci Liberce si připsali velice nadějný vstup do druhé poloviny sezóny. Rival z Jablonce měl v sektoru hostů kolem 130 příznivců. Jablonečtí na sebe upozornili hlavně pyrotechnikou.

Olomouc - Slavia Praha 2:1 (5 057 d.)
Atraktivní souboj v Olomouci přinesl z ultras hlediska velmi dobrou podívanou. Z domácí strany zaujalo především "oblečení" Východní tribuny do modrobílé barvy skrz malé vlaječky, a pak také efektivní pyro. Hanáci plně obsadili sektor pro vlajkonoše, ale jejich support nebyl úplně vydařený, potenciál měli na mnohem vyšší úroveň. K vylepšení situace tak alespoň pomohli diváci na Jižní tribuně. Znát byli na Andrově stadionu i fanoušci Slavie. Sešívaní obohatili utkání o choreografii, které nechyběla pyrotechnika. Celá produkce vypadala velmi dobře. Vedle toho se početný kotel prezentoval klasicky pestrým supportem na velmi solidní úrovni.

Sparta Praha - Slovácko 4:0 (4 566 d.)
Utkání na Spartě i přes velmi slabou návštěvu doprovázela dobrá atmosféra, postaraly se o ni oba slušně zaplněné kotle. Sparťané se snažili o hlasitou podporu celý zápas, ale to pravé nadšení v supportu a kvalita přišly až s góly v síti hostů. Ze Slovácka přijela hodnotně zastoupená skupina fanoušků, sektor hostů čítal něco málo přes 100 lidí. Modrobílí předvedli svůj tradiční support, přiměřený počtu fandících, který upadl až při velmi nepříznivém stavu utkání. Fanoušci Slovácka se stali autory jediné produkce souboje.


Brno - Plzeň 1:3 (6 225 d.)
Souboj mezi sobě blízkými tábory přinesl atmosféru, které chybělo nějaké větší okořenění a byla tak dost průměrná. Jedinou aktivitou bylo pyro na straně Zbrojováků. Co se týká supportu, tak v tomto směru byli lepší hosté. Plzeň reprezentovalo 95 kotelníků, kteří fandili celý zápas a byli dobře slyšet. Kvalitě supportu brněnských fanoušků škodilo rozdělení kotle na víc částí.

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace