o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny 7. kola GL + 2. ligy

Souhrn kola středa, 19.09.2012 - přejít do komentářů
Choreografie, pyrotechnika, prohibice... co všechno se dělo na tribunách?
/titleImg/pohled-na-tribuny-7-kola-gl-2-ligy/1/4365.jpg?width=570

V 7. kole Gambrinus ligy se jednotlivé tábory velmi činily. Měli jsme možnost zaznamenat řadu choreografií a i atmosféra měla na mnoha stadionech velmi dobrou úroveň. V návštěvnosti dominovalo utkání Plzně se Spartou, které bylo beznadějně vyprodané. Tahák kola sledovalo 11 722 diváků.

Plzeň - Sparta 1:0 (11 722 d., vyprodáno)
Šlágr kola doposud plní stránky médií, avšak jinými tématy, než je atmosféra utkání. My to vynahradíme. Tribuny Štruncových sadů byly podle očekávání zaplněny do posledního místa, tím pádem i samotné kotle obou táborů. Vzhledem k tomuto stavu mohl být support domácích i hostů celkově lepší, na druhou stranu kulisa rozhodně měla kvalitní parametry. Vyzdvihnout lze jednoznačně choreografii fanoušků Plzně. Přes celou tribunu za brankou byly roztaženy pásy, které dohromady daly obraz fanatika uprostřed bílého nápisu "ultras", vše na modročerveném podkladu. Tomuto povedenému dílu předcházelo vyhození mnoha nastříhaných papírků a konfet. Symbolicky bylo odpáleno i drobnější pyro. Západočeši si připravili ještě transparenty s textem "Jejich revírem jsou fóra sociálních sítí, jejich tempo je neúnavné, jejich protivníci jsou opravdoví fanoušci a ultras, náctiletí chytráci straší na fórech ve dne v noci". Jak výstižné. Sparťané se ve své části stadionu bavili po svém a zápas posvětili průběžným odpalováním pyrotechniky, přičemž dva ohně přiletěli na hřiště. Za zmínku stojí netradiční výzdoba sektoru, jenž spočívala v několika párech bot pověšených na síti.



Jablonec - Příbram 2:2 (2 058 d.)
Utkání, které začalo necelou hodinu po vyhlášení prohibice, mělo velmi slabou kulisu. O atmosféru se místy starala 50členná skupina domácích kotelníků. Pozitivem tak byla jen choreografie fanoušků Jablonce, která se skládala z plachty, na níž byl vyobrazen fanoušek se šátkem na obličeji, a dvou nápisů: „10 tisíc za zakrytý obličej?“ a „Stop Anti-fanouškovským zákonům“. Dílo bylo doplněno efektivní pyrotechnikou.

Slovácko - Mladá Boleslav 3:1 (4 122 d.)
Velmi kvalitní vystoupení si připsali fanoušci Slovácka. Na utkání si připravili dvě produkce. Prvně byl k vidění nápis, jenž směřoval k prohibici alkoholu v ČR a poukazoval na typické slovácké řešení: „Nás nesere prohibice, máme litry slivovice.“ Druhá prezentace obsahovala plachtu se třemi fanoušky, kde nechyběly ani slovácké symboly v modrobílém provedení. K optickým aktivitám domácí přidali support na výborné úrovni.

České Budějovice - Dukla Praha 1:1 (2 445 d.)
V souboji týmů s nižší diváckou základnou se našli snaživci na obou stranách. V domácím kotli se sešlo 35 lidí, na straně hostů fandilo 25 lidí. Z hlediska supportu by konfrontace skončila remízou. Jihočeši na konci utkání přidali bonus v podobě šesti světlic.

Olomouc - Liberec 3:0 (5 285 d.)
Na Hané byly k vidění produkce na obou stranách. Domácí nejprve rozvinuli nápis, který byl adresován Zdeňku Tulisovi, řediteli jihlavského klubu. Ve své druhé produkci Hanáci vyjádřili nevoli proti chystaným trestům pro fanoušky, kteří si budou zakrývat obličej. Nad své hlavy rozvinuli nápis "To budete zatýkat i klauny?" Nápisy si připravili také hosté. Na úvod utkání vytáhli nápis "Když už máte prohibici, tak předveďte exhibici ;-)", jenž byl doplněn o grafický prvek. Po celou dobu utkání pak v jejich sektoru visel nápis, který se týkal klubových barev, respektive dresů, přičemž dali najevo, že by rádi vyřadili oranžovou sadu. Stejně tak celý zápas měli Severočeši vyvěšený nápis "Prohibice nikdy více! Alkohol forever!". Support jednoznačně vyzněl ve prospěch Hanáků. Kotel o 100 lidech

předvedl organizovaný a vytrvalý support na solidní úrovni. Naopak 55 fanoušků Liberce bylo tentokrát poměrně pasivních.

Hradec Králové - Brno 2:0 (4 102 d.)
Fanoušci Hradce Králové konečně zažili radost z vítězství. Jakoby jim k tomu pomohla i choreografie vyjadřující jejich skromnost - obrázek nepříznivého počasí doplnil nápis "Plichty? Nemusí pršet...Stačí když kape". Vedle toho Votroci prezentovali choreografii s popisky "Make Football" a "Not War". Chvályhodné dílo. Support byl na jejich straně tradičně na velmi solidní úrovni. Brněnské mužstvo přijelo podpořit 65 fanoušků, u kterých jsme nezaznamenali žádnou choreografii.

Jihlava - Ostrava 3:2 (4 075 d.)
Pondělní utkání přineslo nejen výborný fotbal, ale také skvělou atmosféru. V domácím kotli bylo aktivních 160 fanoušků a navíc se často k fandění nechali strhnout diváci v přilehlých sektorech. Sympatickým počinem domácích bylo uctění památky fanouška Ostravy skrz choreo neaktivitou a nápisem na to upozorňujícím. Hosté se venkovního utkání zúčastnili tradičně ve vysokém počtu a předvedli velmi kvalitní support. I fanoušci Ostravy pochopitelně uctili památku svého kamaráda.

Šlágr nejvyšší kategorie se odehrál také ve 2. lize, Opava přivítala Bohemku. Výborně se prezentovali domácí, kteří si na utkání nachystali dvě choreografie a své vystoupení podpořili kvalitním supportem. První choreografií Slezané popřáli k narozeninám klubové legendě Jaroslavu Kolínkovi. Druhá choreografie se skládala z průsvitného nápisu "Opaváci", za nímž bylo odpáleno několik ohňů a stroboskopů, a vše bylo doplněno žlutými balónky a modrými pásy. Domácí kotel se navíc na zápas sladil do žluté barvy, což vypadalo velmi dobře. Aktivním domácím se snažilo konkurovat 60 fanoušků Bohemky. Vítězství svého týmu oslavili po konci utkání odpálením několika žlutých ohňů.


clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace