o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Pohled na tribuny ve 26. kole Gambrinus ligy

úterý, 24.04.2012 - přejít do komentářů
/titleImg/pohled-na-tribuny-ve-26-kole-gambrinus-ligy/1/4034.jpg?width=570

 Na programu 26. kola Gambrinus ligy bylo osm zápasů, přičemž tentokrát z hlediska divácké kulisy nebyl stanoven jasný šlágr kola. Diváci se na zápasy hrnuli znovu jen poskromnu, celkově jich bylo zaznamenáno 33 916, průměr činí 4 240 diváků. Na pozici nejvyšší návštěvy kola postačila návštěva 5 495 diváků, ta se zrodila v Hradci Králové v utkání domácího týmu s Plzní. Hranice 5 000 diváků byla pokořena ještě v Liberci (5 235)a Olomouci (5 006).

Kolo bylo zahájeno na Dukle. Ta hostila mužstvo Baníku Ostrava, a také 350 jeho fanoušků, kteří tak v páteční den znovu nezklamali a dávají svými počty na výjezdech vzor ostatním. Jejich elán, kvalitu supportu a celkovou prezentaci však tentokrát utlumili vlastní hráči velmi špatným výkonem. Mnohem větší radost tak zažívala malá skupinka domácích fandů.


Příjemnější starosti jak příznivci Baníku mají fandové Liberce. Severočeši podporují svůj tým v boji o titul. V domácím utkání se Žižkovem se slovaňáci sešli v kotli v počtu něco málo přes 300 a po celý zápas předváděli výborný support a své vystoupení zakončili choreem. Jednalo se o povedenou pyroshow, jež poukazovala na to, že pyro k fotbalu patří, ale musí se provádět s rozumem. Sympaticky se o podporu svých favoritů snažila i výprava ze Žižkova.



V této sezóně velmi úspěšné mužstvo Příbrami se opírá skutečně jen o nejvěrnější fanoušky. Ti se snažili svou prezentací promluvit do duše líným, usedlým příznivcům a popohnat je na stadion blízko Litavky.


Dalšími aktivními byli Votroci. Na utkání s Plzní si připravili choreo mířené proti plzeňskému pivu. Mimo to utkání pojali jako rozlučku s Václavem Pilařem, jemuž věnovali nápis na tribuně. Západočeši tentokrát příliš nevynikli, sešli v počtu 65 fandů a snažili se odpálit alespoň nějaké pyro.



V Praze na chorea bylo blaze, alespoň tedy v Edenu. Slávisté předvedli kartoniádu značící 120 v římských číslicích. Neobyčejný dojem dávalo provedení, kdy CXX bylo nejprve v bílé barvě, poté červené a nakonec v bíločervené barvě. Sešívaní prezentovali ještě nápisy, jeden byl na počest zahynulého fanouška Iniga a druhý odkazoval na nelichotivou situaci, jenž vládne v klubu. Třešnička na dortu přišla po závěrečném hvizdu, kdy Slávisté spustili skvělou pyroshow kolem plachty s tématikou Pyrotechnika není zločin. Velice povedené dílo.






Stydět se nemusí ani hosté ze Slovácka. Prezentovali zajímavé choreo v podobě autobusu s nápisem "Fanaticos on tour", do kterého se navíc i poskládali.


Další pražský tým Sparta Praha byl v Mladé Boleslavi hlasitě podporován svými fanoušky, ovšem k výhře to nevedlo. Sparťané svůj kvalitní support doplnili pyrotechnikou. Pro to však neměli pochopení hasiči, a tak hasili…


V dohrávce kola Olomouc hostila Bohemians 1905. Hanáci nechali vlát své mávačky a v jeden moment svůj sektor zahalili pod sektorovku. Hostujícímu týmu se k bodům snažilo dopomoct asi 40 fanoušků.



Ve druhé lize si připravili choreografii fanoušci Jihlavy. Ve Šlágru 2. ligy hostila Vysočina Ševce ze Zlína. Na stadion si našlo cestu necelých 1800 diváků, kteří viděli remízu 3:3.


Kompletní fotogalerie - ZDE -
Autor: jš

Pokud nám něco zajímavého uniklo, tak nás kontektujte na: info@supporters.cz

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Retro výjezd Tribuny Sever s... 19.04.2024

Retro výjezd Tribuny Sever s...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...


Britská nemoc – díl druhý (N... 07.01.2012

Britská nemoc – díl druhý (N...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace