o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Překvapivě rušné finále mezi Boleslaví a Jabloncem

Foto report středa, 09.05.2018 - přejít do komentářů
Kdo očekával nudné finále poháru v roce 2013 byl překvapený co vše se dělo...
/titleImg/prekvapive-rusne-finale-mezi-boleslavi-a-jabloncem/1/8397.jpg?width=570

Dnes od 20:15 se na stadionu v Mladé Boleslavi odehraje finále poháru mezi pražskou Slavií a Jabloncem. V dalším dnešním díle zpátky v čase, se tak podíváme pět let zpátky – konkrétně 17. května 2013, kdy se v Chomutově odehrálo finále poháru mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví. 

Kdo očekával nezajímavé dění v hledišti, tak se mýlil, protože jak již poněkolikáté, tak ani tentokrát FAČR organizaci utkání nezvládl i přesto, že tak rád pokutuje kluby za špatnou pořadatelskou službu.

Ostatně fotoReport a střípky z tisku mluví jasně... 

Deník Sport: Šílení fanoušci! Při finále ničili stadion, 17 jich skončilo v cele

Tohle byste na finálovém zápase Poháru České pošty mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví nečekali. Na neutrálním hřišti v Chomutově se totiž odehrála scénka, která nemá s důstojným vyvrcholením soutěže nic společného. Postarali se o to především fanoušci Mladé Boleslavi, kteří po  brance svého týmu začali demolovat zařízení stadionu. Policie po zápase zadržela 17 výtržníků.

Kdyby se měli na příjemném stadionu v Chomutově utkat fotbalisté Sparty, Baníku Ostrava či Brna, očekávala by místní pořadatelská služba problémy dávno dopředu. Při utkání dvou týmů, jejichž příznivci nejsou považování za "nebezpečné", však byli nejen místní pořadatelé pořádné zaskočeni.

Vše se odehrálo ve 30. minutě utkání, kdy středočeský tým díky brance Zahustela vyrovnal na 1:1. Fanoušci Bolky si jako formu oslavy vybrali ničení plotu za brankou, který vyvrátili, poté začali domácí pořadatelé polévat pivem.

Výtržnosti fanoušků pokračovaly i ve druhém poločase, kdy se příznivci modrobílých barev i nadále více než fotbalu věnovali ničení zařízení stadionu. Jejich řádění kromě plotu odnesly i sedačky na stadionu.

Místní hlasatel se snažil chuligány uklidnit i pod hrozbou ukončení zápasu. Jeho výzva na fanoušky Boleslavi, jejichž tým vedl, přeci jen zafungovala, v dalších minutách jejich řádění znatelně polevilo.

Aby toho však nebylo na organizátory utkání málo, do tempa se dostali i příznivci Jablonce. Netrvalo dlouho a hrozba o ukončení utkání směřovala i k rozjetým fans severočeského týmu, kteří se snažili vyrovnat svým kolegům z Boleslavi. A bohužel se jim to dařilo.

Finále nakonec vyhrál Jablonec, když zvítězil po pokutových kopech. Po devadesáti minutách hry skončilo utkání 2:2.

Ani potom však neměli místní pořadatelé, kterým přispěli na pomoc policisté, klid. Fandové obou táborů vnikli po skončení zápasu na hřiště, zasáhnout museli právě až policisté, kteří oba tábory od sebe oddělili a příznivce obou týmů zatlačili zpátky do vymezených sektorů.

17 zadržených
Po zápase tak skončilo v policejních celách 17 výtržníků. Tři fanoušci jsou podezřelí ze spáchání trestného činu, ostatní pravděpodobně čeká přestupkové řízení kvůli narušování veřejného pořádku.

Podle správce stadionu Stanislava Zeleného fanoušci obou mužstev vytrhali sedačky a poškodili plot oddělující hřiště od hlediště.

 Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.Fotka uživatele Marek Mára.DSC00804DSC00805Fotka uživatele Marek Mára.DSC00810DSC00816DSC00818DSC00827DSC00830

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace