o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Preview: Čtvrteční večer ve znamení Evropské ligy

čtvrtek, 28.07.2016 - přejít do komentářů
Hned 3 čeští zástupci se dnes večer zapojí do bojů o EL.
/titleImg/preview-ctvrtecni-vecer-ve-znameni-evropske-ligy/1/7605.jpg?width=570

Slavia Praha, Slovan Liberec i FK Mladá Boleslav. Tito tři čeští zástupci se dnes pokusí zabojovat a přiblížit se základní skupině Evropské ligy.

Pro Slavii, která jako jediná začíná doma, se jedná o druhý dvojzápas (v předchozím vyřadila estonský klub Levadia Tallinn), pro Boleslav i Liberec jsou večerní zápasy prvním představením v letošním ročníku.

SK Slavia Praha - Rio Ave FC

Rio Ave Futebol Clube je profesionální fotbalový klub, který působí ve Vila do Conde, v severním Portugalsku. V současné době hraje v první divizi, na Estádio do Rio Ave FC, multi-sportovní stadion používaný především pro fotbalové zápasy, s kapacitou 12 815 lidí a postaveným v roce 1985. Klubové barvy jsou zelená, bílá a červená. 

 

Zápas má naplánovaný výkop v 19:00, hraje se v Edenu a očekávaná divácká návštěva by opět mohla atakovat hranici 15.000. A nebo ji možná i překonat. To se dozvíme večer.


Škendija Tetovo - FK Mladá Boleslav

Až do Makedonie odcestovali fotbalisté Mladé Boleslavi, aby se tam střetli a vybojovali zajímavý výsledek pro odvetu s místním vícemistrem fotbalové soutěže. Tetovo již v letošním ročníku EL vyřadilo dva soupeře. Prvním byla Cracovia Krakov a následně si poradila také s Něftči Baku z Ázerbájdžánu. 
Založen byl roku 1979 albánským obyvatelstvem a dodnes je klub rivalem mnoha makedonských a srbských klubů pro své albánsko-nacionální zázemí. V časech Jugoslávie kvůli němu byla dokonce pozastavena činnost klubu. Po získání samostatnosti Makedonie byla obnovena. Jednou se klub stal makedonským mistrem (2011).
O svůj poslední úspěch s týmem Boleslavi se pokusí trenér Karel Jarolím, který odchází k české reprezentaci. Dovést Boleslav do základní skupiny EL by tak bylo splnění jeho velkého přání. Utkání začíná ve čtvrtek ve 20:00 na Národním stadionu Filipa Makedonského s kapacitou 36.400 míst.


FC Admira Wacker Mödling - FC Slovan Liberec

Třetím českým zástupcem, jenž ve čtvrtek večer vyběhne na trávník, je Slovan Liberec. Fotbalisté Liberce, i s čerstvou posilou Milanem Barošem, odcestovali k utkání 3. předkola EL do Vídně. 

FC Admira Wacker Mödling je rakouský fotbalový klub z Mödlingu, který působí v rakouské fotbalové Bundeslize. Klub byl založen v roce 1905 a svoje domácí utkání hraje na stadionu Bundesstadion Südstadt s kapacitou 12 000 diváků.
V loňské sezóně rakouské Bundesligy se Admira umístila na čtvrtém místě, čímž si zajistila účast v pohárové Evropě. Dva soupeře již rakouský klub stihl vyřadit. A to slovenský Spartak Myjava a ázerbajdžánský FK Kapaz.

Zápas začíná ve čtvrtek ve 21:05.

 

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace