o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Prohlášení fanoušků fotbalového Prostějova

neděle, 26.08.2012 - přejít do komentářů
Fanoušci v Prostějově budou raději chodit na dorost jak MSFL
/titleImg/prohlaseni-fanousku-fotbaloveho-prostejova/1/4296.jpg?width=570

Rubrika Blog fanoušků & Groundhopping je určena všem, kteří se chtějí podělit s ostatními návštěvníky našeho portálu o své zážitky z cest za svým klubem, groundhoppingem, a nebo o své názory na dění ve světě fanoušků. Text a fotografie posílejte na info@supporters.cz (Blog fanoušků & Groundhopping).

Rádi bychom za fotbalovou fanouškovskou scénu SK Prostějov seznámili další tábory s děním v rámci Prostějovského fotbalu a našich dalších ne-aktivit v rámci fotbalu  v našem městě a především s fakty, které dnes prostějovský fotbal utváří.

Vzhledem k působení mužstva Prostějova, hrajícího pod hlavičkou SK Prostějov ve třetí nejvyšší soutěži jsme se rozhodli (fanoušci, ultras a další uvažující příznivci klubu) k následujícímu prohlášení ke všem potenciálním soupeřům a všem uvažujícím fanouškům, kteří se objeví na zápasech tohoto třetiligového mužstva.

Mužstvo "SK Prostějov" hrající MSFL je ve většinové míře tvořené hráči, nemajícími vztah k našemu městu. I v případě takzvaných "odchovanců" jde o hráče, kteří s návratem do Prostějova dlouze vyčkávali a nehodlali podpořit klub v době, kdy byl "pouhým" účastníkem okresních soutěží.

Mužstvo samotné je financováno pomocí firem, společností a hlavně osobností (TK Plus), které se v dřívější době silně angažovaly v podpoře dalších "komerčních sportů" a aktivit v rámci prostějovského regionu. A to i na úkor konkrétně fotbalového SK Prostějov!

Stejným systémem je vytvořené dnešní vedení fotbalového klubu, kdy jsou vysokými částkami placeni profesionální hráči i funkcionáři a na zbytek klubu se dostává jen minimum financí. Vedení klubu je přitom tvořeno dříve aktivní politickou skupinou zpřátelených osob, kteří po dlouhou dobu tvořily nejaktivnější "protifotbalovou" složku prostějovské samosprávy, případně spřízněnými osobami.

V celém regionu Prostějovska se tímto vytváří obraz úspěšněho fotbalového klubu s hráči z celé ČR (Zelenka, Pavlík, Papoušek, Zbožínek, Bureš), kteří budou sloužit k odrazu do vyšších ligových soutěží.

Na tribunách je má podporovat stejná sorta návštěvníků, která dříve tvořila podstatnou diváckou část basketbalových a volejbalových pokusů TK Plus. To že diváci a atmosféra o kterou se starala nejskalnější část fanoušků SK Prostějov po dlouhé roky (v době neaktivity seniorského A mužstva dokonce i na zápasech dorosteneckého týmu!  - viz. úvodní foto) nemá na tomto mužstvu místo a není zde v duchu Moderního fotbalu vítána není překvapením a brzy se s touto zkušeností setkají další fanoušci potenciálních soupeřů.

Na zápasech MSFL v podání mužstva hrajícího pod hlavičkou "SK Prostějov" proto nelze očekávat žádnou fanouškovskou aktivitu prostějovských fans ani jiné aktivity s tím spojené. Za jedinné seniorské fotbalové mužstvo je SKalní skupinou prostějovských fans i nadále považované mužstvo SK Prostějov, hrající v okresním přeboru Prostějovska.

Autor: BBPV

Autor: redakce

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace