o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Rekapitulace (2) - srpen 2017

pátek, 08.09.2017 - přejít do komentářů
Co se událo v českých luzích a hájích během prvního ligového měsíce?
/titleImg/rekapitulace-2-srpen-2017/1/8114.jpg?width=570

Vítejte u druhého vydání nového seriálu na webu SUPPORTERS.CZ, vítejte u rekapitulace č. 2. Tentokrát se podíváme na dění v českém fotbale (samozřejmě převážně fanouškovsky, ovšem dovolte i pár ryze fotbalových poznámek) za měsíc srpen a kousek září.

Děkujeme za kladné ohlasy na předchozí díl a věříme, že i tento se vám zalíbí.


9. 8. 2017
K zajímavé situaci došlo ve 2. kole MOL cupu. FK Jablonec se utkal se svým spřáteleným týmem ze stejného města, účastníkem divize, s Jiskrou Mšeno. Jablonec potvrdil roli favorita a v zápase zvítězil 4:1. Vtipné na tom všem je, že jediný skórujícím za Mšeno byl Adam Pelta, syn expředsedy FAČRu Miroslava. Ten ostatně celý zápas sledoval, ale rozhovor po utkání prozatím odmítl.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
10. 8. 2017
Chachaři v Ostravě slavnostně otevřeli kamennou pobočku svého shopu Chachar/wear. Nechyběla pyrotechnika, Milan Baroš ani Jarek Nohavica.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
10. 8. 2017
Zemřel Rudolf Baťa. Sympatický funkcionář a člověk s neuvěřitelným (nadnárodním) renomé. Bývalý hokejový rozhodčí a následně fotbalový sekretář zemřel ve věku 89 let. Zápasy v následujícím ligovém kole budou zahájeny tichou vzpomínkou na pana Baťu.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
10. 8. 2017
O slovo se opět přihlásil předseda DK LFA Richard Baček. V rozhovoru pro iDnes.cz popisuje možnosti trestání simulování, ale také hovoří o zákazu výjezdů a uzavírání sektorů. Rozhovor si můžete přečíst zde

10. 8. 2017
Jedna z nejdražších posil pražské Slavie, Gino Van Kessel, přestoupil do anglického Oxfordu, kde bude hrát třetí nejvyšší ligu. Jeho námluvy se Zlínem nevyšly a Gino si po přestupu neodpustil prohlášení o tom, jak je rád, že se dostal do Anglie, místo nějaké vesnice v ČR. Nutno podotknout, že Kessel do Oxfordu přišel na roční hostování s opcí. A ve svém prvním zápase se hned uvedl gólem..

11. 8. 2017
Jeden ven, druhý dovnitř. Slavia po zápasu s Jihlavou (2:0) představila novou posilu slovenské národnosti. Z Turecka přivedli funkcionáři Slavie do Edenu fotbalistu Stocha. Ve stejný den byla prodloužena smlouva Josefu Hušbauerovi, který do Slavia přišel ze Sparty. Tuto informaci zveřejnil na svém twitter účtu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Na konci dodal: „Díky Spartě“.

12. 8. 2017
Hned 7 gólů viděli diváci na stadionu Miroslava Valenty v zápase Slovácka s Baníkem. 5:2 skončilo utkání, ve kterém se Chachaři opět prezentovali vlasteneckou tématikou (výročí 100 let bitvy u Zboroha). Zápasy Baníku v Hradišti nějak ta tematická chorea lákají. Vzpomeňte na Den české státnosti.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
12. 8. 2017
Zbrojovka Brno získala svůj první bod v této sezóně. Remizovala s Klokany z Ďolíčku 0:0. O atmosféru během utkání se starali pouze hostující fanoušci. Domácí kotel utkání vypustil. Více zde: https://www.zbrojovaci.cz/article/na-bohemku-zadny-kotel-84

13. 8. 2017
Zápasy Sparty s Libercem bývají třaskavé. Nejinak tomu bylo i tentokrát. Na vyprodané utkání dorazili fanoušci Sparty pochodem z náměstí a v zápase mohli vidět hned 3 červené karty. Zajímavé ale bylo i to, co se dělo po zápase. Hráč Sparty Tal Ben Chaim tvrdí, že byl počas zápas urážen pro svůj židovský původ hráči Liberci, ti naopak tvrdí, že si je Ben CHaim chtěl koupit jako trpaslíky na svou zahrádku. Další hlasy z Liberce hovoří o prokopnutých dveřích. Tak se nám tímto hezky a trošku předčasně vrátilo židovské téma. Čeští novináři jej totiž většinou otevírají až v týdnu před derby, jistě víte proč…
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
14. 8. 2017
Derby mezi Hradcem Králové přineslo nejen návrat fanoušků na tribuny, ale také incident v hledišti, kdy ochranka neadekvátně a neprofesionálně zasáhla proti transparentu, který fanoušci vytáhli proti vedení hradeckého klubu. Naše fotografie a video obletěly republiku a konečně se trošku zdá, že veřejnost stála na straně fanoušků. Snad se tématu chytnou média více a na neprofesionalitu mužů ve vestách se více zaměří!
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
15. 8. 2017
Po nějaké době o sobě opět dala vědět kdysi prvoligová obec Drnovice. Obec zřejmě vykoupí stadion. Ten chátrá a bude muset být stabilizován, aby na zde trénující fotbalisty (krajský přebor + mládež) nepadaly kusy betonu.

15. 8. 2017
Další opilec v Plzni. Ostravský soud odsoudil k zákazu řízení po dobu tří let a pokutě brankáře Plzně Petra Bolka. Peněžní trest údajně přišel i ze strany plzeňského klubu. Více informací ale Viktoria nesdělila. Ve stejný den přišla zpráva z UEFA, Michael Krmenčík dostal stop na 3 zápasy za vyloučení v předkole LM s FCSB a v nadcházejících zápasech bude Plzni na evropské scéně chybět.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
15. 8. 2017
SK Slavia Praha vstoupila do play-off Ligy Mistrů. Na Kypru se však neprezentovala příliš úspěšně a do pražské odvety vstoupí s mankem dvou branek.

15. 8. 2017
Díky sázce po prohraném derby připravili fotbalisti Pardubic snídani svým rivalům z Hradce.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
16. 8. 2017
Z kádru divizního Havířova byl vyloučen hráč K. S. Ten usmrtil fenku čivavy tím, že ji vyhodil z okna. Svůj čin nadále popírá.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
17. 8. 2017
Na pohřbu Rudolfa Bati opět zaujal Lukáš Vácha svým outfitem. Ve stejný den se na síti objevilo video, kterak fanoušci Sparty na hlavní hrací plochu na Letné přinesli rakev pro vedení klubu.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
18. 8. 2017
Další slušná návštěva na Letné. Na zápas se Slováckem dorazilo takřka 12.000 diváků. Tomáš Rosický nebyl k utkání nominován kvůli chřipce.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
19. 8. 2017
Po zápase Mladá Boleslav – Liberec (0:3) si fanoušci MB počkali před autobusem na dvounásobného střelce Liberce Martina Graicara. Nelíbila se jim oslava jeho dvou branek, které slavil pod kotlem domácích a gestem „pšt“ je vybízel k mlčení. Fanoušci se Martina ptali, zda by se odvážil takto slavit i například v Ostravě. Graicar se posléze fanouškům MB omluvil slovy: „Dal jsem první dva góly v lize, jsem mladý, takže bych si tohle asi neměl dovolit. Na druhou stranu lidi, co mě znají, vědí, že takhle góly většinou na hřišti soupeře slavím. Trochu to vyplynulo i z toho, že na naše hráče křičeli pokřiky i vulgarismy, ale i tak bych si to neměl dovolit a chci se jim za to omluvit. Nevím, zda to přijmou, ale každý děláme chyby, byť tohle žádná velká chyba asi není.“

19. 8. 2017
Souboj o Krále Vršovic bez vítěze. Slavia s Bohemkou remizovala v Ďolíčku 0:O. Zaujalo úvodní choreo Klokanů, pochod Slavistů a také vyvěšené vlajky v sektoru SKS a darovaný dres Halila Altintopa. Ten někdo z fanoušků hodil zpátky na trávu. Halil si dresu hozeného zpátky po chvíli všimnul, vzal jej a odnesl.  Nebývalou lavinu tento čin spustil na twitteru a vyjádřil se k němu snad každý, kdo má ruce. Mezi nejabsurdnější nápady patřil ten, kdy chtěl autor „tvítu“ založit sbírku na podporu Altintopa.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
20. 8. 2018
Po dalším prohraném zápase (Olomouc – Brno 3:0) čekají fanoušci Brna na trenéra Habance. Chtějí si vyříkat jeho výroky o pseudofanoušcích. Na místě na vše dohlížejí policejní těžkooděnci.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
21. 8. 2017
Svatopluk Habanec byl odvolán z pozice trenéra Zbrojovky Brno. Jako první prvoligový trenér v této sezóně.

23. 8. 2017
18. 884 diváků v pražském Edenu se snažilo dotlačit Slavii do Ligy Mistrů. Jen fanoušci a magie mohou dotlačit Slavii do Ligy Mistrů, stálo na choreu, které slavisté realizovali znova po 10 letech. Stejné choreo totiž Slavii přineslo štěstí v zápase s Ajaxem před 10 lety. Slavia po venkovní prohře 2:0 a domácí remíze 0:0 v Lize Mistrů končí a připojuje se ke Zlínu a vyhlíží páteční losování skupin EL.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
24. 8. 2017
Disciplinární komise rozhodla o zákazu výjezdu pro fanoušky Baníku Ostrava v nedělním utkání v Plzni. Stalo se tak poprvé v ligové historii a jde o bezprecedentní rozhodnutí. Jak celá situace dopadne uvidíme v neděli, protože je jasné, že Chachaři vyjedou do Plzně tak jako tak.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
24. 8. 2017
Po Zlínu a Slavii si účast v základní skupině EL zajistila i Plzeň. Ta v odvetě na Kypru s Larnakou remizovala 0:0 a po domácí výhře 3:1 mohou očekávat páteční losování základních skupin.

24. 8. 2017
Z Brna přišla zajímavá zpráva. Dle nařízení PČR se mohou vlajky (ty na plot i ty na tyčích) vnášet pouze do jednoho sektoru. Nikde jinde to není povoleno. Zbrojovku čeká sobotní utkání se Spartou a v Brně se již na toto utkání hecují.

25. 8. 2017
Slavia, Plzeň i Zlín se dozvěděli své pohárové soupeře.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
26. 8. 2017
Sparta prohrála s posledním týmem tabulky 2:0. Zbrojovka si ze vzájemného utkání připisuje všechny 3 body a již není na posledním místě

27. 8. 2017
Jen 3 hodiny před výkopem utkání Plzeň – Baník, se ven dostává rozhodnutí odvolací komise FAČR o zrušení zákazu výjezdu. Proč až na poslední chvíli? Dostal snad někdo strach z několika set Chacharů valících se do Plzně?
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
27. 8. 2017
Fanoušci Slavie se konečně dočkali pořádného vítězství, když Mladou Boleslav porazili v Edenu 4:0. Těžký návrat pro šéfa MB Dušana Uhrina…

8. 8. 2017
Zajímavé a nečekané přestupy se dějí jen pár hodin před uzavřením přestupového okna. Z Jablonce do Zlína přestupuje Mirzad Mehanovič, který neunesl vlastní střídání v poločase utkání právě proti Zlínu. Sparta pokračuje ve zužování kádru, brankář Koubek přestoupil do francouzského Rennes a Lukáš Vácha 69 se dozvěděl o svém konci ve Spartě. (dodatek: Lukáš Vácha nakonec prodloužil se Spartou smlouvu do roku 2018 a odchází na půlroční hostování do Liberce)

29. 8. 2017
3 dny před koncem přestupového období se konečně vyjasnila otázka nad Patrikem Schickem. Ten nakonec odchází do AS Řím a stal se z něj druhý nejdražší český hráč (po Pavlu Nedvědovi).
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
01. 09. 2017
V Edenu se odehrálo další kvalifikační utkání o postup na MS 2018 v Rusku. Dorazilo přes 18.000 diváků. Na své místo se však mnoho z nich dostalo až v průběhu druhého poločasu. Negativní odezvu také vyvolala cena lístků a v médiích se dlouho probírali fanoušci Německa, kteří během utkání odpálili pyro a protestovali proti Německému fotbalovému svazu. Utkání končí prohrou Česka 1:2.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.Fotka uživatele Dalibor Durčák.
4. 9. 2017
Chování němců v Praze je stále aktuálním tématem. Při dalším kvalifikačním utkání s Norskem ve Stuttgartu se oficiální fan club německého národního týmu chce distancovat od projevů některých jedinců z Prahy a na jedné z tribun pověsil 70 metrů dlouhý transparent s nápisem: "Proti násilí, xenofobii a vyloučení. Fan club je vícebarevný a stojí za reprezentací." Německá policie již údajně identifikovala 13 fanoušků, všichni hlásící se k barvám Dynama Drážďany. Německý fotbalový svaz vidí chybu ve volné distribuci vstupenek, což se prý může stát jen v San Marinu a ČR…
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
4. 9. 2017
Další kvalifikační utkání Českého reprezentačního áčka, tentokrát v Severním Irsku. Děs a bída, prohra 0:2 a konec nadějí na postup na MS 2018.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
4. 9. 2017
Na začátku školního roku navštívili Chachaři spřátelenou ZŠ, kde rozdali fanouškovské propriety, rozvrhy hodin a další pomůcky pro děti.
Fotka uživatele Dalibor Durčák.
5. 9. 2017
Projekt „Vlajkonoši“ pokračuje dále! Při prvním utkání nové kvalifikace se Vlajkonoši sešli v Jablonci ve velmi slušném počtu a prezentovali se balóny, pyrotechnikou a samozřejmě celý zápas fandili. Utkání s Běloruskem končí remízou 1:1.
Fotka uživatele Český fotbal pro fanoušky.

Tak co myslíte? Je zde vše podstatné? Klidně nám napište, rádi souhrn doplníme. Jinak se těšíme u příštího dílu, někdy na začátku října.

A kterou událost za uplynulé období považujete za stěžejní?

Autor: DD

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
V Hradci se hasila nejen žíz... 10.03.2024

V Hradci se hasila nejen žíz...


Ono to jde, a ne že ne! Mobi... 13.03.2024

Ono to jde, a ne že ne! Mobi...


Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace