o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Rozhovor:

rozhovory pondělí, 26.11.2012 - přejít do komentářů
Rozhovor s fanouškem Zbrojovky Brno, který popsal, co se dělo na dálnici...
/titleImg/rozhovor-nestacili-jsme-se-divit-co-o-nas-pisi-/1/4612.jpg?width=570

Včera jsme vás informovali o incidentu v Jablonci, kde měli problémy fanoušci Hradce Králové. V neděli jsme si pak mohli přečíst jak fanoušci Zbrojovky Brno zablokovali dálnici, kde se měli chovat agresivně. Výklad médií známe, a tak se pojďme společně s jedním z účastníků zájezdu podívat na pohled druhé strany...

Můžeš nám popsat co se včera na dálnici stalo?
Jednoduše jsme se stali účastníky dopravní nehody, po které jsme se chtěli zdekovat, protože jsme věděli, že to bude na dlouho. Nakonec jsme tam kvůli pojišťovně museli zůstat. Nadiktovali jsme policii podle GPS kde se nacházíme, ale strašně dlouho to trvalo než dorazili. Trvalo to snad půl hodiny.

V médiích se objevilo, že agresivním způsobem blokujete dálnici...
To je nesmysl! Borci se šli vymočit, zapálit si a mezi tím se nad námi na kopci objevily kamery. Dva borci od nás se tam šli podívat a policie je poslala zpět k autobusu, takže to bylo asi to běhání po poli. Najednou nám začali volat známí z Brna co děláme, že internet je plný agresivních fanoušků Brna, což nás dost překvapilo a mysleli jsme si že si dělají srandu, ale při čtení jsme nevěřili svým očím a docela nás to naštvalo. Pro kamery jsme tak předvedli nějaké tanečky a zpěvy, ale nic agresivního, prostě komedie.

Žádné běhání po dálnici se tedy nekonalo?
My jsme byli v pruhu, který byl uzavřen. Jediný kdo tam dělal zmatek byla policie, která ze začátku uzavírala pruh bez vest a jestli někdo někoho ohrožoval, tak to byli oni.

Jak dlouho to celé trvalo?
Stáli jsme tam asi tři hodiny. Po třech hodinách pak autobus dostal neuvěřitelnou policejní eskortu, která odmítala zastavit na benzínkách. Cestovali jsme ze zápasu, byli hladoví a oni fanouškům ani nedovolili koupit si bagetu. Navíc tam byly i holky, které provázely ženské problémy, ale to nikoho nezajímalo.

Mluvilo se o možném bugru v buse, který mohl nehodu způsobit. Jak to v autobuse před nehodou vypadalo?
V autobuse byl naprostý klid. Drtivá většina autobusu spala a já jsem byl jeden z mála, který byl vzhůru. Jestli něco bylo v autobuse, tak deset minut před nehodou, kdy jeden fanoušek prohrál sázku a nahý se prošel uličkou. Pak již všichni spali. Seděl jsem kousek za řidičem a za nehodu může řidič, který nás předjížděl a dostal smyk. Viděl jsem tu nehodu na vlastní oči a nebyl to příjemný pohled.

Takže žádný konflikt s policií nebyl?
Žádný konflikt nebyl. Bylo to úplně v pohodě, proto nás právě překvapilo, co že se to najednou objevuje na internetu. Kamerám a vrtulníku jsme zazpívali a oni z toho udělali neskutečnou kovbojku.

Vypadá to, že se vlastně nestalo nic mimořádného?
Přesně tak. Byla to běžná dopravní nehoda, při které se nikomu nic nestalo. Takové nehody se stávají prakticky denně, ale media z nás udělaly zvěř. Když jsem si to v autobuse četl co vychází na všech serverech, tak jsem si myslel, že to je zlý sen. Volali nám známí, jestli jsme se nezbláznili běhat po dálnici, tak jsme jim vysvětlovali jak to je. Doma jsem se pak podíval na sestříhané reportáže, které z nás dělají zvěř...

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Pražské derby nabídlo zeleno... 16.04.2024

Pražské derby nabídlo zeleno...


Svatostánek na obláčcích pos... 16.04.2024

Svatostánek na obláčcích pos...


Britská nemoc – díl čtvrtý (... 18.01.2012

Britská nemoc – díl čtvrtý (...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace