o supporters | registrovat | přihlásit se
vyhledat rss
z domova ze světa foto reporty groundhopping blog rozhovory hooligans video

Rozhovor s fanouškem Hradce o incidentu v Jablonci

rozhovory neděle, 25.11.2012 - přejít do komentářů
Potyčka v Jablonci se přesunula i do Hradce - zavřete pumpy vzkazovala policie
/titleImg/rozhovor-s-fanouskem-hradce-o-incidentu-v-jablonci/1/4610.jpg?width=570

Včerejší utkání v Jablonci doprovázelo hned několik incidentů. Po zápase byli fanoušci Hradce Králové agresivním způsobem vyprovozeni k autobusům (video níže).

Podle všeho navíc policie obesílala benzínové pumpy aby své čerpací stanice uzavřeli. Odůvodnili to tím, že fanoušci Hradce někde nějakou vyrabovali (viz. Dopis pod videem). To podle jednoho z účastníků zájezdu však nebylo možné, protože autobusy nikde nestavěly.

Problémy pokračovaly i po příjezdu do Hradce Králové, kde vznikla potyčka s domácími securitas. Více v rozhovoru níže s jedním z účastníků zájezdu.

1. video vypadá docela brutálně, co incidentu předcházelo?
Už po výjezdu dvou autobusů s námi jel doprovod policie, benziny zatarasené. Po příjezdu do Jablonce zatkli bez důvodu naše lidi a došlo k menší potyčce. Zápas proběhl bez problému, ovšem teď se dostávám k otázce. Nedokážu si to vysvětlit, ale blížili jsme se k autobusům a z ničeho nic obrovské manévry. Pepřové spreje, obušky a hlava nehlava jsme byli biti.

2. Byly nějaké problémy i přímo na stadionu?
Na stadionu vyloženě problémy nebyly. Je ale mou povinností zmínit, že nám nebyly vpuštěny vlajky na tyčích. Druhým problémem byly kontroly. Chvílemi jsme si mysleli jestli nejsme v sektoru pro buzeranty, protože aby, jak mužům, tak i ženám prohmatávali intimní místa, tak to už je opravdu moc.

3. Ránami se ze strany policie nešetřilo, byl někdo vážně zraněn?
Jak říkám policie působila velmi agresivně, a to se v našich tvářích skrývali fanoušci, kteří jezdí pořád a pouze podporují a fandí svému týmu. Ke zraněním došlo, pár jich bylo převezeno do nemocnice na vyšetření. Šlo hlavně o tržné rány a podlitiny.

4. Plánujete nějaké opatření proti zásahu?
Za sebe můžu říct, že bychom měli, jelikož ten zákrok byl neadekvátní. Všichni se o tom budeme radit, shromáždíme materiál a uvidí se.

5. Slyšel jsem, že incident měl pokračování i v Hradci Králové, je to pravda?
Tak to jsi slyšel správně. Po příjezdu do Hradce jsme se rozprchli do svých domovů a hospod. Jedna skupinka zamířila do svého oblíbeného klubu. Najednou se u jejich stolu objevili známé firmy z hradecké security. Nejen, že uráželi naše fanoušky, ale dokonce je zbili. Opět měli rukavice MMA, že by pomsta za utkání se Slavií? Každopádně náš fanoušek skončil na šití.

Ještě lze zmínit, že cestou z Jablonce až do Hradce nás doprovázelo několik policistů. Všechny benziny, nonstopy a hospody byly zavřené. I to jsme si nechali ověřit, čí je to práce.

Závěrem lze říct, že v tomto bychom měli všechny tábory držet spolu a nenechat si líbit, to co se dělo právě v Jablonci.

Dopis směřovaný čerpací stanici
Dobrý den dnes 25.11. v noci 0:20 jsem chtěl jako vždy natankovat u mé oblíbené čerpací stanici ONO v Milovicích u Hořic v podkrkonoší, bohužel stanice byla pro mne z neznámých důvodů zavřená, nikde žádné vysvětlení na dveřích (inventura, přejímka zboží). Rád bych se dočkal vysvětlení, proč má nonstop stanice v noci zavřeno.

S pozdravem Váš snad ne bývalý zákazník

Odpověď obsluhy:
Dobrý den, teď jsem kontaktoval vedoucího čerpací stanice a ten mi sdělil, že dnes v noci cca na 20 min. jsme byli požádáni Policií ČR, abychom zavřeli čerpací stanici, (volali i ostatním čerpacím stanicím na trase).

Vraceli se „fanoušci“ Hradce ze zápasu s Jabloncem (fotbal) a někde po cestě vyrabovali nějakou pumpu, tak tomu chtěli zabránit a chtěli aby jeli přímo do Hradce a nikde nezastavovali.
Přiznám se, moc to nechápu, ale tak mi to bylo vysvětleno.

Doufám, že i přes tuto nepříjemnost zůstanete naším zákazníkem.

Autor: Mara

clbanner



Videa

Atmosféra při zápase mezi pražskou Slavií a ostravským Baníkem


další videa >
Blog fanoušků & Groundhopping
BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ... 06.03.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Na fotbale v ...


BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n... 15.02.2024

BLOG FANOUŠKŮ: Za kulturou n...


BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ... 30.10.2022

BLOG FANOUŠKŮ: Už při cestě ...

další články >
Nejčtěnější články měsíce
Mladí Chachaři poprvé na výj... 20.03.2024

Mladí Chachaři poprvé na výj...


Za Opavu! Klenot Česka v srd... 05.04.2024

Za Opavu! Klenot Česka v srd...


FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna... 08.04.2024

FAMÓZNÍ PŘEDSTAVENÍ! Tribuna...

clbanner
Speciály



Sledovat @supporters_cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace